Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Reușită a PSD Alba: Amendamentul privind înființarea unui compartiment de radioterapie a fost aprobat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Amendamentul privind începerea demersurilor de construire a primului compartiment de radioterapie, în județul Alba, depus de grupul consilierilor județeni ai PSD, asupra proiectului bugetului pe anul 2021, a fost aprobat în ședința de luni, 12 aprilie 2021, a Consiliului Județean.

Edificarea compartimentului de radioterapie a fost propusă de europarlamentarul Victor Negrescu, deputatul Radu Tuhuț și senatorul Călin Matieș, în urma unei analize asupra cazurilor oncologice, efectuate alături de consilierii județeni. Investiția este finanțabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar demersul nostru are scopul de a pune prima cărămidă la o construcție importantă pentru Alba. Compartimentul va funcționa în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia unde funcționează o secție de oncologie, cu cadre medicale devotate și foarte bine pregătite profesional.

”Dincolo de orice inițiativă, sănătatea oamenilor e cea mai importantă. Pacienții trebuie să beneficieze, la noi în județ, de tratamentele medicale de care au nevoie. Demersul nostru a avut ca punct de pornire creșterea cazurilor noi de cancer, din ultimii ani, dar și numărul mare al pacienților care trebuie să urmeze astfel de tratament. Suntem alături de acest proiect de la punerea primei cărămizi și până la finalizarea sa și îi asigurăm pe toți, cadre medicale, pacienți și alte persoane interesate, de întreaga noastră colaborare în identificarea celor mai bune soluții pentru sănătatea oamenilor din Alba”, este mesajul consilierilor județeni ai PSD Alba – Marcela Dărămuș, Corneliu Mureșan, Marcel Oțoiu, Ioan Matei, Laurențiu Crișan și Petru Dragosin.

Înființarea unui centru de radioterapie în Alba are multiple beneficii pentru bolnavii de cancer. Aceștia evită oboseala inerentă unei deplasări în afara județului, dar și costurile financiare și timpul care derivă de aici. Este cunoscut faptul că pacienții care urmează radioterapie pot resimți oboseala sau lipsa de energie după terminarea curelor, iar cele mai mici eforturi pentru persoanele sănătoase pot deveni istovitoare pentru aceștia.

Conform datelor statistice, județul Alba are o incidență mare a cazurilor de cancer, comparativ cu celelalte județe din Regiunea Centru. Pacienții oncologici care au nevoie de radioterapie sunt programați la centre din județele vecine, precum Cluj, Mureș sau Sibiu. Edificarea unui centru de radioterapie este obligatorie pentru administrarea, la noi în județ, pentru majoritatea pacienților, a întregului tratament medical în vederea vindecării. Radioterapia poate fi administrată ca singura formă de tratament sau împreună cu chimioterapia și alte terapii, în funcție de caz.

PSD a propus, la nivel național, creșterea bugetului pentru sănătate, astfel încât pacienții să beneficieze de cele mai bune servicii, tratamente și îngrijiri medicale. PNL și USR-PLUS s-a împotrivit și nu a înțeles că sistemul de sănătate are nevoie de un buget adecvat situației de urgență, iar gestionarea resurselor trebuie să aibă în centru asigurarea accesului oamenilor la servicii de sănătate de calitate, fără a-i împovăra financiar.

În altă ordine de idei, consilierii județeni ai PSD Alba au inițiat un proiect de hotărâre pentru acordarea unor burse de 150 de lei, în fiecare lună, elevilor care frecventează învățământul special și special integrat. Proiectul a fost aprobat de ceilalți consilieri județeni și, astfel, vor fi acordate 116 burse de ajutor social și 5 burse de merit pentru anul școlar 2020-2021.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea