Ziarul Unirea

Comunicat de presă: Realizări ale vechiului mandat 2016-2020 și obiectivele pentru noul mandat ale primarului comunei Noșlac, Florin Claudiu Zilahi

Comunicat de presă: Realizări ale vechiului mandat 2016-2020 și obiectivele pentru noul mandat ale primarului comunei Noșlac, Florin Claudiu Zilahi

Atunci când vi la conducerea unei administrații locale, vi cu gândul de a face ceva care să aducă bunăstare cetățenilor comunității respective. Acesta a fost și gândul meu când am candidat pentru prima dată pentru funcția de primar al comunei Noșlac.

Nu pot spune că a fi primar este un lucru tocmai ușor, deoarece te confrunți cu probleme de o largă diversitate, dar ceea ce vă pot spune este că pe parcursul primului meu mandat, cât și  în mandatul pe care tocmai l-am început, am căutat și voi cauta soluții la rezolvarea tuturor problemelor apărute. Prioritatea mea a fost și va fi aducere la normalitate a vieții  din mediul rural. Ceea ce unii o numesc modernizare, eu o consider normalitate: drumuri modernizate, rețele de canalizare, acces la internet, un mediu educațional mai performant, un climat propice pentru un mediu investițional, care să creeze o bunăstare financiară acestei comunități.

ELIT

Toate acestea sunt transpuse prin investițiile pe care le-am realizat între anii 2016 -2020 și pe care le vom continua și de-a lungul mandatului 2020-2024. Ca și obiective realizate în anii primului mandat aș menționa, în primul rând, modernizarea drumurilor de interes local din localitățile Noșlac și Căptălan, cu o valoare a investiției de aproximativ 1 milion de euro. Pentru reducerea consumului de energie electrică, am modernizat sistemul de iluminat public, prin introducerea tehnologiei tip LED.

Totodată, în urma finanțării obtinute prin  intermediul GAL – Pe Mureș și pe Târnave, am amenajat zona centrală a localității Noslac, prin amenajarea unor spații de parcare, trotuare, rigole, un mic spațiu de joacă pentru copiii din localitate, modernizând totodată și zona din jurul Monumentului Eroilor.

Având în vedere faptul că la nivel central s-a hotărât intabularea cu titlu gratuit a imobilelor aflate în extravilanul localitatilor, am întreprins toate eforturile necesare pentru încheierea contractelor, în vederea realizării cadastrării sistematice și a obținerii de cărți funciare pentru deținătorii de terenuri, în limita finanțărilor puse la dispoziție. Totodată, am început demersurile pentru realizarea nomenclatorului stradal, astfel fiecare localitate va avea oficial nume de străzi și fiecare imobil va avea un număr administrativ, în conformitate cu legislația în vigoare.

ADEZIUNE PLUS ALBA

Pentru că ne gandim la viitor, am început realizarea unor studii de fezabilitate pentru modernizarea drumurilor rămase neasfaltate pe raza comunei, cât și pentru extinderea rețelei de canalizare.

Astfel, în noul mandat aș dori să implementez proiectele de modernizare a drumurilor și de extindere a rețelei de canalizare în restul satelor care nu au beneficiat de aceste lucrări. Totodată, intenționez să realizez un proiect pentru un sistem de colectare ape pluviale, prin rigole betonate, împreună cu sistem de acces pietonal și realizarea de trotuare și accese la proprietăți, care să întregească proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere incepute în anul 2018.

De asemenea, considerăm că o normalitate ar fi și ca fiecare localitate să fie deservită de o capelă mortuară și, în acest sens, începem  cu construirea unei capele în localitatea Noslac,  care va deservi toate cultele religioase. Pe viitor ne gândim la cel puțin încă două locații pentru astfel de edificii. Și, dacă vorbim  de siguranța cetățenilor, ne dorim implementarea unui sistem de monitorizare video pentru toate satele componente.

Nu vom uita nici mediul educațional din comuna noastră. Vom încerca să identificam surse de finanțare și să implementăm proiecte pentru modernizarea unităților de învățământ, pentru a creea un climat favorabil atăt pentru elevi, cât și pentru profesori, un prim pas în acest sens fiind făcut deja, prin depunerea unui proiect pentru achiziția de dispozitive pentru învățământul online. Pe viitor ne gândim și la tinerii localităților noaste, cărora am dori să le amenajăm un teren de sport pentru diverse activități sportive.

Nu în ultimul rand, ne gândim la crearea unui climat favorabil dezvoltării activităților economice pe raza comunei. În acest sens, ne arătam toată deschiderea față de cei interesați să investească pe raza UAT-ului nostru și care, prin rodul muncii lor, vor aduce un plus valoare acestei comunități, fiind ajutați de anumite facilități pe care noi le putem oferi.

Tel. 0729.399.891
e-mail: publicitate@unirea-pres.ro

Te-ar putea interesa și:

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: „România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist”

România are nevoie de un nou premier: responsabil, puternic și bun profesionist, astfel încât să poată gestiona criza sanitară și… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro