Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: PSD – alături de oamenii din Apuseni! Ministerul Muncii a publicat ordinul care prevede reduceri de 50% la energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comunicat de presă| Radu Tuhuț: PSD – alături de oamenii din Apuseni! Ministerul Muncii a publicat ordinul care prevede reduceri de 50% la energie

Partidul Social Democrat este alături de oamenii din Munții Apuseni. Ministerul Muncii, condus de social-democratul Marius Constantin Budăi, a publicat ordinul referitor la reducerea tarifului cu 50% la energia termică, gaze naturale si energia electrică pentru locuitorii din Delta Dunării si unele localități din Munții Apuseni.

În cazul Munților Apuseni, acordarea sumelor pentru acoperirea tarifelor reduse la energie electrică, gaze naturale și energie termică se va face pentru persoanele singure/familiile cu domiciliul situat în orașele Abrud, Câmpeni, Zlatna sau Baia de Arieş și comunele Albac, Almaşu Mare, Arieşeni, Avram Iancu, Bistra, Bucium, Ciuruleasa, Gîrda de Sus, Horea, Întregalde, Lupşa, Mogoş, Ocoliş, Poiana Vadului, Ponor, Posaga, Rîmeţ, Roşia Montană, Sălciua, Scărişoara, Sohodol, Vadul Moţilor și Vidra.

Acordarea sumelor prevăzute este condiționată de plata la termen de către clienții casnici a facturilor scadente.

În prezent, proiectul de act normativ se află în faza de consultare publică, iar persoanele interesate au posibilitatea să transmită propuneri, sugestii și opinii la adresa de e-mail: [email protected], în termen de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site, respectiv până în 3 aprilie 2022.

Proiectul de ordin, precum și anexa lui, sunt publicate pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale, la categoria Transparență, subcategoria transparență decizională (link – http://mmuncii.ro/j33/index.php/ro/transparenta/proiecte-in-dezbatere/6537-delta-dunarii)

Actul normativ va produce efecte doar după ce va parcurge întreg procesul legislativ și va fi publicat în Monitorul Oficial al României.

Așa cum am mai spus, oamenii din Munții Apuseni au nevoie de reducerea facturilor la energia electrică, mai ales în contextul în care, cu mici excepții, gazul metan lipsește! Acest ordin al Ministerului Munții vizează, în fapt, și o continuitate a schemei de sprijin, aplicată în acest sezon rece, la plata facturilor aferente consumului la energie. Ajutorul de sprijin a fost instituit, pentru perioada 1 noiembrie 2021-31 martie 2022, prin Legea nr. 259 din 29 octombrie 2021 pe care am susținut-o și votat-o în Camera Deputaților.

PSD este alături de oamenii din județul Alba și caută soluții în contextul creșterii exagerate, a facturilor la utilități, ca urmare a liberalizării negândite a pieței de energie.

Președinte PSD Alba
Deputat, Radu Marcel Tuhuț


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Câți angajați sunt în județul Alba. Câștigul salarial mediu net al lunii februarie a fost de peste 6000 de lei

Bogdan Ilea

Publicat

în

Câți angajați sunt în județul Alba. Câștigul salarial mediu net al lunii februarie a fost de peste 6000 de lei Efectivul de salariaţi înregistrat în judeţul Alba la sfârşitul lunii februarie 2024 a fost de 100557 persoane (1,8% din total ţară), în crestere faţă de luna anterioară cu 212 persoane (+0,2%) și cu 1281 persoane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea