Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, președintele PSD Alba: Proiectul de dezvoltare a serviciilor oncologice, susținut de PSD Alba, va fi finanțat prin PNRR!

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, președintele PSD Alba: Proiectul de dezvoltare a serviciilor oncologice, susținut de PSD Alba, va fi finanțat prin PNRR!

În urmă cu doi ani, alături de europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș și consilierii județeni ai PSD Alba, am analizat situația cazurilor oncologice din județ, în general, și a pacienților nevoiți să parcurgă sute de kilometri pentru a-și primi tratamentul și o șansă la viață, în particular.

Astfel, la început de 2021, s-a decis depunerea unui amendament la proiectul bugetului județului Alba, de către consilierii județeni social-democrați, pentru realizarea unui studiu de fezabilitate și a primilor pași în vederea edificării unui centru de radioterapie la Alba Iulia.

Amendamentul fundamentat de consilierii județeni ai PSD a fost aprobat de către ceilalți consilieri județeni, inclusiv de la PNL, reușind să punem astfel prima cărămidă la o construcție atât de importantă pentru Alba Iulia și județul Alba. Începutul proiectului a reprezentat, astfel, un acord al celor care conduc județul cu privire la această necesitate, pusă pe masa discuțiilor de către PSD.

Alături de ceilalți colegi parlamentari social-democrați, am purtat mai multe discuții despre această investiție cu ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, dar și cu alți colegi de la București.

Acum, mă bucură nespus anunțul ministrului Sănătății și anume că proiectul privind relocarea și modernizarea activității secției de oncologie de la spitalul județean, respectiv înființarea unui compartiment de cardiologie intervențională, la Alba Iulia, a fost inclus pe lista finală a celor 27 de spitale din România care vor beneficia de finanțare în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență.

În acest fel, vor fi dezvoltate serviciile oncologice. Cei care vor avea de câștigat sunt pacienții care nu vor mai fi nevoiți să parcurgă drumuri istovitoare și costisitoare la Cluj-Napoca, Târgu-Mureș ori în alte orașe pentru tratamentul care le asigură șansa la viață.

Felicitări tuturor celor care au muncit la acest proiect!

Președinte PSD Alba,
Tuhuț Radu Marcel


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă: Actrița Ramona Bădescu s-a alăturat AUR!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Actrița Ramona Bădescu s-a alăturat AUR!

Tot mai multe personalități ale vieții publice din România, dar și reprezentanți ai românilor din diaspora vin alături de AUR. În cadrul Congresului Extraordinar de la Alba Iulia s-a alăturat echipei AUR cunoscuta actriță Ramona Bădescu, o reprezentantă a românilor din afara granițelor.

Aceasta a spus că a venit alături de AUR pentru a depune toată iubirea sa pentru țară și românii din Diaspora. Ramona Bădescu a subliniat că românii care sunt în afara granițelor au nevoie de sprijin.

„Trăiesc de 33 de ani la Roma, departe de țară, dar întotdeauna am fost aici cu gândul. Întotdeauna sângele meu a fost sânge de româncă. De fiecare dată am luptat pentru dreptatea românilor. De multe ori am fost priviți cu răutate, cu prejudecăți. De multe ori am primit amenințări cu moartea. De multe ori românii erau un popor despre care nu se știa. Acum știu, pentru că noi ne-am câștigat o identitate, identitatea românească. Acum luptăm și luptăm uniți.

Partidul AUR este condus de un om care luptă tot timpul, George Simion, care ne este alături, este alături românilor din diaspora și el face fapte, nu cuvinte, lucru demonstrat și de faptul că astăzi este în Italia.

Sunt aici ca să depun toată iubirea mea pentru țară și românii de acolo. Românii care sunt acolo, în diaspora, au nevoie de noi. Așa că uniți vom face România mare, România unită, a românilor de pretutindeni”, a afirmat Ramona Bădescu.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare