Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD Alba: SCRISOARE DESCHISĂ adresată conducerii CJ ALBA: Nu izolați satele din Alba! Nu blocați accesul copiilor la școală și al tinerilor la locuri de muncă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

O problemă majoră la nivelul județului Alba este generată de ineficiența transportului județean de persoane. Mai exact, autobuzul nu ajunge la cetățeni din mai multe sate ale județului Alba iar aceștia, la rândul lor, nu au cu ce să se deplaseze în orașele în care au diverse probleme de rezolvat.

Mesajul PSD Alba pentru conducerea Consiliului Județean Alba, președinte – Ion Dumitrel; vicepreședinți – Marius Hațegan și Dumitru Fulea, este: Nu izolați satele din Alba! Nu blocați accesul copiilor din mediul rural la școală! Nu blocați accesul tinerilor la locuri de muncă!

PSD Alba a inițiat o petiție pentru îmbunătățirea transportului județean de persoane și a strâns peste 1.500 de semnături, de la cetățeni nemulțumiți, care sunt nevoiți să apeleze la ”rechinii șoselelor” sau să parcurgă zilnic mai mulți kilometri pe jos pentru a ajunge, în altă localitate decât cea de domiciliu, în stația în care oprește autobuzul.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Stimate domnule președinte, Ion Dumitrel, stimați vicepreședinți Marius Hațegan și Dumitru Fulea: nu vă bateți joc de mediul rural! Instituția pe care o conduceți este singura care poate salva transportul județean de persoane!

Nemulțumirea oamenilor s-a accentuat după ce, la începutul anului 2023, fără explicații, din programul de transport au fost eliminate 9 rute/trasee, după cum urmează:

– Alba Iulia – Blaj – Cetatea de Baltă;
– Câmpeni – Roșia Montană;
– Abrud – Bucium – Poieni (Bucium);
– Blaj – Jidvei – Veseuș;
– Sebeş – Şugag-Tău;
– Sebeş – Şpring – Roşia de Secaş;
– Blaj – Roşia de Secaş;
– Câmpeni – Bistra;
– Ocna Mureş – Inoc – Ciugudu de Sus.

De asemenea, există și localități în care autobuzele ce efectuează serviciul de transport județean de persoane nu ajung deloc. Spre exemplu comunele Ocoliș și Ohaba.

Totodată, pe unele rute autobuzul circulă doar o dată pe zi (conform programului), iar în zilele de sâmbătă și duminică oamenii trebuie să se descurce pe cont propriu. Acestea sunt:

– Abrud- Bucium – Mogoș;
– Teiuş- Stremţ – Geomal;
– Alba Iulia – Henig;
– Cugir – Pianu de Sus.

Nu în ultimul rând, există trasee pe care autobuzul circulă doar pe perioada cursurilor școlare, ceea ce generează mari dificultăți de mobilitate pentru oameni, mai ales vara. Acestea sunt:

– Abrud – Roșia Montană;
– Câmpeni – Roșia Montană;
– Abrud- Buninginea – Vulcan Cotonc;
– Ocna Mureş – Unirea – Dumbrava;
– Ocna Mureş – Lunca Mureşului;
– Blaj – Jidvei – Veseuș;
– Câmpeni – Muşca – Baia de Arieş;
– Baia de Arieș – Brăzeşti – Poşaga de Jos;
– Câmpeni – Sohodol;
– Câmpeni – Poiana Vadului;
– Câmpeni – Horea – Mătişeşti;
– Câmpeni – Albac – Arieşeni.

Pentru PSD Alba, un transport eficient de persoane prin curse regulate este unul în care, spre exemplu, oamenii din Arieșeni, Avram Iancu, Horea și comunele din împrejurimi pot ajunge cu autobuzul până la Câmpeni, iar apoi la Alba Iulia, fie cu o cursă directă, fie cu două curse corelate între ele, atât ca ore, cât și ca program.

Același beneficiu ar trebui să îl aibă și oamenii din Cetatea de Baltă, Valea Lungă, Jidvei și comunele din împrejurimi. Aceștia ar trebui să aibă acces la o cursă din comunele lor via Blaj – Alba Iulia. Probleme sunt și pentru localnicii din Cărpiniș, comuna Gârbova, care nu au o cursă directă până la Sebeș.

Probleme similare există în aproape toate comunele din Alba de la granița județului. Oamenii care locuiesc în acestea nu pot ajunge în municipiul reședință de județ deoarece nu au rute directe, ori autobuzele care duc în cele mai apropiate orașe nu sunt corelate cu cele de Alba Iulia.

Salvați mediul rural! Salvați transportul județean!

Președinte PSD Alba,
Radu Marcel Tuhuț

Secretar executiv PSD Alba,
Corneliu Mureșan


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Municipiului Alba Iulia în programului Intelligent Cities Challenge: Proiect susținut de Comisia Europeană, pentru ajutarea orașelor la tranziția verde

Bogdan Ilea

Publicat

în

Municipiului Alba Iulia în programului Intelligent Cities Challenge: Proiect susținut de Comisia Europeană, pentru ajutarea orașelor la tranziția verde Provocarea Orașelor Inteligente (ICC) este o inițiativă a Comisiei Europene menită să sprijine orașele europene în tranziția lor către economii locale mai verzi și digitale, prin intermediul Parteneriatelor Verzi Locale (Local Green Deals). ICC ajută orașele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea