Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Mircea Hava: „Zero TVA la produse alimentare”

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Mircea Hava: „Zero TVA la produse alimentare”

Ezitările privind luarea unor măsuri ferme și viabile în domeniul energiei sunt pașaportul pentru îngrijorări și mai mari. Limitele de cost depășite din industria alimentară, plus inflația din Europa, se reflectă, evident, și în prețul mâncării. Milioane de cetățeni europeni sunt, nu mă feresc să o spun, „arși” la portofel, la fiecare vizită într-un supermarket. Asta, ca să nu mai spun de cei care, din lipsa mijloacelor financiare, își iau, de-a dreptul, de la gură.

Dincolo de toate măsurile pe care EPP le va susține și la votul de miercuri (15 septembrie), pe dezbaterile din Parlamentul European ce privesc eficiența energetică, ca și flexibilitatea statelor membre de a se folosi de măsuri adaptate situațiilor pe care le întâmpină, susținem și alte inițiative economice aplicabile de către guvernele statelor membre, precum TVA Zero la mai multe alimente și produse de bază. Lucru posibil, de altfel, încă din aprilie, de când au intrat în vigoare modificările la cadrul de aplicare al TVA la nivel de UE, ce permite atingerea acestui prag. Aș vrea să dau exemplul Poloniei care, la o inflație de 8%, nu 14% cât are România în prezent, și-a activat „scutul anti-inflație”, până la 31 iulie, renunțând la TVA pentru carne, pește, produse de panificație etc. Evident, nu s-au descurajat și au rezolvat chiar și problema caselor de marcat care să poată aplica selectiv această reducere, cu raportare directă la administrațiile financiare.

Elit - Gustul Desăvârșit

Da, mă aștept ca o astfel de situație aplicabilă în țara noastră să nu fie privită ca un potop de cei care ar urma să o gestioneze. Ar trebui să ne convingă faptul că România nu mai e de mulți ani parte din statisticile îmbucurătoare. O gospodărie, din România, a avut, în 2020, cheltuieli de peste 34% pe mâncare, din totalul veniturilor. În contrast cu o marjă de până-n 10%, ce se regăsește în state ca Austria sau Irlanda. Iar rezultatul arată, clar, că sunt pe primul loc. Practic, românii aleg între facturi la utilități și mâncare. Tocmai din acest motiv, mă simt suficient de motivat să trec cu vederea peste recomandarea Fondului Monetar Internațional de a evita reducerea TVA, optând pentru alte soluții pe care, se pare, multe state nu le preferă în lupta cu inflația.

Transmit, și pe această cale, că EPP, grupul din care fac parte, solicită, urgent, ZERO TVA pentru produsele alimentare. E calea prin care, acum, în plină criză, putem să compensăm drumul greu pe care cetățenii europeni sunt nevoiți să-l ducă. Acum, și-n lunile ori anii următori.

Mircea Hava – europarlamentar PNL
Membru al EPP


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Primarul Gabriel Pleșa admite că este „curtat” de partide: „Mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată”

Primarul din partea USR al municipiului Alba Iulia, a admis că este curtat și de alte partide politice, mai ales că se apropie cu pași repezi anul electoral 2024.

Edilul a spus, la Radio Unirea FM, că este onorat de acest interes, din care deduce că prestația sa în funcție este apreciată.

„Da am fost curtat de alte partide, dar repet este firesc și mă onorează, înseamnă că prestația mea și a echipei mele este apreciată. Sunt discuții, se fac anumite propuneri în anumite condiții, însă nu aș vrea să fac mai multe comentarii pentru că nu este nimic concret.

Elit - Gustul Desăvârșit

Indiferent de culoarea politcă, când a trebuit să merg la orice om cu funcție importantă în stat de care depind niște lucruri pentru deblocarea unor finanțări sau pentru urgentarea unor documente am făcut-o fără nici o problemă, consider că e în fișa postului și e de datoria mea să fac acest lucru. Între toți oamenii politici sunt discuții, despre susținere de proiecte, despre finanțări. În primul rând mă interesează orașul, proiectele trebuie duse mai departe și facem orice discuție pe care o considerăm necesară pentru acest lucru”, a spus Gabriel Pleșa la Radio Unirea FM.

Gabriel Pleșa spune că este primarul USR în exercițiu și dacă va fi vreodată cazul să se schimbe ceva va fi primul care o să anunțe public acest lucru, însă deocamdată nu sunt decât speculații.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ion Dumitrel, LAUDE pentru un primar PSD din Alba: „Un primar cu inițiativă, care derulează o mulțime de proiecte!”

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, a realizat un lucru mai puțin obișnuit în cursul zilei trecute, când l-a lăudat pe primarul PSD din Gârbova, Ioan Muntean, pe pagina sa de Facebook.

„Gârbova, o comună frumoasă din Podișul Secașelor, se dezvoltă într-un ritm alert.

Elit - Gustul Desăvârșit

Sub conducerea lui Ioan Muntean, un primar cu inițiativă, se derulează o mulțime de proiecte, în beneficiul oamenilor de aici.

Un exemplu elocvent în acest sens este proiectul prin care, de-a lungul drumului județean, au fost realizate rigole, accese la proprietăți și sistemul de scurgere al apelor pluviale. Domnul primar își dorește ca pe viitor toate străzile din comună să arate la fel.

Investițiile în infrastructură și bunul mod de gospodărire atrag după sine și investitorii privați: fabrica de sucuri naturale, Pontonul – zona de agrement cu ștrand, lac și pavilion de evenimente, cât și alte investiții în agricultură și turism.”, au fost cuvintele lui Ion Dumitrel, în mediul online.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hategan, președinte PNL Alba Iulia: Albaiulienii știu ce s-a făcut, când și cât s-a făcut și, mai ales, de către cine

Ziarul Unirea

Publicat

în

În timp ce unii trimit în spațiul public mesaje super optimiste despre cum și cât se face de trei ani încoace, noi alegem să purtăm un dialog cu oamenii, în mijlocul orașului. Pe străzi și în cartiere, unde lucrurile stau cu totul altfel decât pe facebook și prin ziare. După mai bine de trei săptămâni de întâlniri cu albaiulienii, ce pot să spun, în esență, este că oamenii știu ce s-a făcut, când și cât s-a făcut și, mai ales, de către cine. Înțeleg cum a renăscut un oraș, în vremea în care Alba Iulia a avut o administrație cu temele făcute iar banii europeni și ai lor s-au regăsit în proiecte începute și terminate la timp.

Din păcate, aceiași oameni, astăzi, sunt convinși că lucrurile s-au pus pe pauză. Au multe motive să fie dezamăgiți și îngrijorați pentru că așteptarea le-a devenit mai mare decât răbdarea. Ca să nu mai vorbim că situațiile care fac diferența pleacă de la lucrurile cele mai simple, de la probleme pentru a căror rezolvare nu trebuie să fii un expert pur-sânge, ci doar un gospodar atent și prezent.

Le mulțumesc tuturor celor pe care i-am întâlnit pentru sinceritatea, de multe ori, dureroasă și rușinoasă. N-ai cum să te simți altfel, ca om de administrație, când omul îți spune ce-l doare, iar tu știi că Alba Iulia de azi este departe, foarte departe, de cea de doar câțiva ani în urmă. Le mulțumesc și celor care, în discuțiile avute, n-au fost, neapărat, de acord cu noi. Pe toți, îi asigur că intrarea mea, alături de PNL, în această competiție electorală nu începe cu dați-mi o șansă. Pentru că eu nu cred în șanse și lucruri întâmplătoare. Cred în muncă, în lucrurile bine făcute și de durată, în ceea ce pot face o echipă și o administrație bine organizate, așa cum le-a avut Alba Iulia. Sunt singurele argumente care contează!

Elit - Gustul Desăvârșit

Din 2024, ne întoarcem la treabă.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare