Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

COMUNICAT DE PRESĂ| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Start pentru modernizarea, cu bani europeni, a DN 14 B Teiuș – Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024
COMUNICAT DE PRESĂ| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: Start pentru modernizarea, cu bani europeni, a DN 14 B Teiuș – Blaj

Câteva dintre cele mai importante șosele, în termeni de valori de trafic, dar și ca rute vitale economic pentru județul Alba, vor fi complet reabilitate cu bani europeni. Astăzi a fost semnat la București protocolul cu CNAIR pentru finanțarea modernizării, prin Programul Operațional de Transport 2021-2027, a DN 14 B Teiuș – Blaj.

Șoseaua ce leagă Blajul de Teiuș traversează comunele Mihalț și Crăciunelul de Jos, fapt ce a impus un parteneriat între administrațiile publice din aceste localități, inițiat și coordonat de Consiliul Județean Alba. În total, pe o distanță de aproximativ 24 de kilometri, benzile de circulație vor fi considerabil lărgite și modernizate.

Nu poți ignora evidențele și să nu oferi soluțiile cele mai bune pentru nevoile pe care le ai. Iar noi, în județul Alba, facem asta permanent, nu o dată la patru ani. E clar pentru toți că acest drum, deși considerat în normative secundar, pentru noi este mai mult decât prioritar.

Dincolo de a face legătura cu autostrada, pe el vor circula, într-o manieră rapidă și sigură, de la locuitori la turiști, de la angajați la produse ce pleacă la export. Blajul concentrează o forță de muncă importantă ce provine din această zonă, dar este o realitate că și la Alba Iulia fac naveta, zilnic, oameni care lucrează aici. Azi, dezvoltarea unor comunități are diverse forme și înțelesuri, dar nu poate exclude legăturile dintre ele.

Valoarea estimată a proiectului de infrastructură rutieră, parte din Master Planul General de Transport al României, este de 25,8 milioane de euro. În perioada următoare, cu un plus ce privește simplificarea adusă legislației achizițiilor publice, vor putea fi demarate procedurile pentru studiul de fezabilitate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comuna Vadu Moților va avea primărie nouă: Licitația de peste 1,3 milioane de lei, lansată pe SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comuna Vadu Moților va avea primărie nouă: Licitația de peste 1,3 milioane de lei, lansată pe SEAP O primărie nouă urmează să fie construită de către administrația Vadu Moților, prin proiectul lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, denumit ,,Realizare Primărie în comuna Vadu Moților, județul Alba.” „O să construim de la zero o primărie […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea