Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, vicepreședinte CJ Alba: A fost semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a DJ 750 C

Ziarul Unirea

Publicat

în

Consiliul Județean Alba a mai parcurs o etapă importantă în proiectul de reabilitare și modernizare a drumului județean 750 C, fiind semnat contractul pentru proiectarea lucrărilor (expertiză tehnică, studiu topografic, studiu geologic, studiu hidrologic, studiu de fezabilitate și proiect tehnic).

DJ 750 C pornește din localitatea Sălciua de Sus, din DN 75, străbate culmile munților Trascăului și se intersectează cu DN 1, la Teiuș, facilitând astfel legătura dintre microregiunea Nord-Vest, Munţii Apuseni şi microregiunea centrală Zona Târnavelor.

Modernizarea drumului se va realiza prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, disponibile prin intermediul Programului Operațional Regional 2021-2027, gestionat de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru. Valoarea investiției este de aproximativ 20 milioane euro.

Proiectul de reabilitare și modernizare prevede lucrări pe o lungime de circa 41 de kilometri, pe două tronsoane: Tronson 1 (km 0+000 – 15+000: Sălciua de Sus – Ponor, intersecția cu DJ 107 I), Tronson 2 (km 27+500 – 53+760: Râmeţ, DJ 107 I – Teiuș, DN 1).

Pe teritoriul comunei Ponor, drumul se intersectează cu DJ 107 I – Transalpina de Apuseni, alt drum spectaculos aflat în proces de modernizare prin intermediul fondurilor europene nerambursabile. Din comuna Râmeţ, coboară pe o lungime de 6 kilometri până în Valea Mănăstirii, de unde este asfaltat până în Teiuş, la intersecţia cu DN1.

Având în vedere că pe lângă proiectul de modernizare a Transalpinei de Apuseni, va fi consolidat și modernizat – asfaltat și DJ 107 K Galda de Jos – Întregalde – Mogoș (se lucrează pe porțiunea cuprinsă între Roica și Întregalde – Ivăniș, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile, iar pentru proiectul de 13,8 km, de la Ivăniș până la Bârlești – Mogoș, a fost obținut deja avizul APM Alba – finanțarea va fi asigurată prin fonduri proprii CJ Alba), toată infrastructura rutieră de interes județean din această zonă a Munților Apuseni va fi modernizată odată cu finalizarea lucrărilor la cele 4 proiecte.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire

Bogdan Ilea

Publicat

în

Investiție de peste 4,6 milioane lei la Școala Gimnazială Șugag. Se vrea renovarea și modernizarea energetică a unor corpuri de clădire Cei aproximativ 300 de elevi care învață la școala din Șugag urmează să beneficieze de condiții de reabilitare după ce primăria a lansat în SEAP proiectul „Reabilitare moderată a clădirilor publice – Clădirea Școlii […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea