Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, președintele PNL Alba Iulia: Ne exprimăm nemulțumirea față de colaborarea de la nivelul alianței locale cu USR PLUS

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

PNL Alba Iulia își exprimă nemulțumirea față de modul în care partenerii de la USR PLUS înțeleg să colaboreze la nivelul Consiliului Local al municipiului reședință de județ.

Principalele nemulțumiri sunt date de modul în care suntem consultați în ceea ce privesc cele mai importante probleme ale municipiului (de cele mai multe ori nu suntem consultați deloc), cât și de faptul că nu există voință politică și deschidere pentru implementarea unor proiecte asumate de către PNL în campania electorală de anul trecut.

Cel mai important obiectiv la care facem referire este realizarea centurii de nord a municipiului, care ar realiza legătura între DN 74 și DN 1 (Autostrada A 10), fluidizând traficul în Alba Iulia, întrucât autovehiculele care vor circula spre zona Munților Apuseni nu vor mai fi nevoie să tranziteze municipiul. Chiar dacă au fost identificate soluții de finanțare pentru acest proiect, nu vedem voință de realizare din partea USR PLUS.

Alte proiecte care ar putea fi realizare în comun cu administrația județeană sunt parcarea de lângă Spitalul Județean de Urgențe Alba Iulia (zona Policlinicii) și Aleea Centenarului.

Totodată, nu putem să nu remarcăm întârzierile în ceea ce privește implementarea proiectelor de mobilitate urbană, ale căror cereri de finanțare au fost scrise și depuse de către vechea administrație liberală.

În ceea ce privește partea de urbanism, noua conducere a PNL Alba Iulia a decis în forurile statutare să nu mai susțină niciun PUZ care propune modificarea regimului de înălțime. După cum declaram și în urmă cu câteva luni, nu vom susține aberații urbanistice, nu vom susține construirea de blocuri în cartiere de case, nu vom susține modificări ale regimurilor de înălțime ale clădirilor sau alte încercări de modificare a PUG-ului actual dacă acestea nu se fac în interesul sau la inițiativa municipalității. În ultimul timp, au fost documentații de urbanism care au trecut prin Consiliul Local prin votul USR PLUS și PSD. Și aici se pare că partenerii noștri nu țin cont de alianța pe care o avem.

Având în vedere aceste aspecte, se ia în calcul retragerea susținerii politice în cadrul Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea