Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hategan, Președinte PNL Alba Iulia: Colectarea și salubritatea nu pot rămâne la nesfârșit o problemă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Colectarea și salubritatea nu pot rămâne la nesfârșit o problemă! Există soluții. PNL solicită conducerii primăriei punerea lor în aplicare.

Suntem, din păcate, în situația de a admite că lucrurile nu stau deloc cum trebuie, foarte departe de ce ar merita albaiulienii, la capitolul curățenie și salubritate. Iar conjunctura pare să nu deranjeze și să fie pe placul celor care nu o vor rezolvată. În schimb, sunt gata să indice tot felul de scenarii conspiraționiste atunci când cineva îndreaptă arătătorul spre cele mai notorii și deplorabile situații pe care cetățenii le semnalizează.

Elit - Gustul Desăvârșit

Să nu uităm că bugetul de anul acesta, pe care PNL l-a amendat cu cauze și destinații precise, arată, dincolo de optimismul ireal manifestat spre investițiile cu fonduri europene, hibe și neajunsuri mari. Acolo unde doar banii orașului sunt puși în lucru, pentru obiective ce pleacă de la reabilitarea de străzi noi până la salubritate, lucrurile nu stau bine deloc.

Ne-am fi așteptat ca în 2023, la aproape doi ani de la preluarea de către noul operator a serviciului de salubritate, lucrurile să se normalizeze. Mai ales că la momentul schimbului curgeau comunicatele de presă cu pilde despre „cum se poate corecta situația”. Însă, această normalitate e departe să fie atinsă fără susținerea primăriei. În toate privințele: de la echilibrarea zonelor și graficului de ridicare a deșeurilor municipale, până la informarea și corectarea atitudinii cetățenilor. Ca să nu mai vorbim că mulți operatori economici nu au, nici azi, contracte de salubritate. Sau, dacă au, așteaptă și două săptămâni ridicarea deșeurilor.

Bani sunt puși în buget, an de an, pentru a transforma punctele de colectare în zone controlate, utilizate doar de rezidenți și operator. Realitatea ne arată cu totul altceva! În acest moment, la nivelul municipiului Alba Iulia există 41 de platforme subterane ce nu sunt folosite. O bună parte dintre acestea sunt ieșite din garanție. Iar apropiații primarului, consilierii acestuia, declară public că „modulele de colectare a deșeurilor, cele de suprafață, sunt lăsate la liber”. La liber?? Cu doar 1748 tone colectate selectiv într-un an? La așa mare distanță de obiectivul minim cerut de lege pe 2022? Cu alte cuvinte, nu doar că nu se urmăresc țintele de colectare selectivă, prin asta primăria fiind obligată, prin lege, să determine operatorul la plata sumelor compensatorii către Fondul de Mediu, dar mai sunt prinși bani degeaba, în buget, pentru automatizări și cartele. Și nu puțini ci, aproximativ, 650 000 de lei. Plus alți bani, peste 1 000 000 de lei, pe contractul, de acum, vechilor si nefolositelor platforme. Ce scuze și pe cine mai poți da vina după mai bine de doi ani și în condițiile în care presa anunța recepționarea a încă 13 astfel de platforme, în ianuarie 2022.

Ce înseamnă recepționat? Nu ne putem permite să ne imaginăm că nefuncțional! Sau, vom cere ferm Curții de Conturi să verifice de ce se plătesc bani degeaba pe cartele, platforme etc.

Orice poveste legată de ADI Salubris, în astfel de situații, nu are fundament. Alba Iulia a delegat competențe către această asociație exclusiv pentru achiziția serviciilor. Modul în care acestea sunt gestionate ține de obligațiile prevăzute în regulamentul de salubritate peste care suverane sunt doar Consiliul Local sau inițiativa primarului de modifica/completa/schimba.

Solicităm ca, în cel mai scurt timp, primăria să intre în acord cu operatorul de salubritate cu privire la capacitățile și modul de colectare ținând cont de Legea Compostului. Cerem să se prezinte public care sunt sumele puse în sarcina operatorului pentru nerespectarea indicatorilor de performanță. Penalitățile imputabile orașului, municipalității, sunt uriașe dacă situația nu se îmbunătățește. Astfel de probleme nu se rezolvă la televizor, vorbind vrute și nevrute despre alții, în timp ce orașul e mai murdar ca niciodată. Iei orașul din poartă-n poartă sau discuți cu fiecare asociație de proprietari, nu spui public că s-a dat liber la aruncat gunoiul, oriunde și în orice formă.

Marius Hategan, Președinte PNL Alba Iulia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Strângem semnături pentru a elimina pensiile nesimțite. Trebuie să punem presiune pe PNL și PSD să desființeze pensiile speciale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Strângem semnături pentru a elimina pensiile nesimțite. Trebuie să punem presiune pe PNL și PSD să desființeze pensiile speciale

Uniunea Salvați România lansează o campanie de strângere de semnături pentru a pune presiune pe PNL și PSD să elimine pensiile speciale, pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/. Cu această ocazie, vom merge din ușă în ușă și vom fi din nou în stradă, în toată țara, pentru a discuta cu oamenii și pentru a strânge semnături pentru tăierea pensiilor speciale.

Ne întoarcem în stradă pentru a discuta cu cetățenii, pentru a-i asculta și a afla opinia lor, pentru a aduce aceste opinii în Parlament. Suntem și vom rămâne vocea cetățenilor cinstiți din această țară care sunt obosiți de minciuni și furturi la vedere comise de PNL și PSD. Reforma pensiilor speciale este necesară nu numai pentru a nu pierde finanțarea din PNRR, ci și pentru binele tuturor. Nu putem accepta faptul că unii primesc de 10 ori mai mult decât cei 5 milioane de pensionari care au o pensie medie de 1.800 de lei. Acest lucru nu este corect, iar România trebuie să devină țara în care toți pensionarii sunt egali în fața legii și primesc pensii decente și echitabile, în raport cu contribuțiile plătite.

Elit - Gustul Desăvârșit

Campania a fost lansată în contextul în care, Coaliția PNL-PSD-UDMR a votat în Senat un proiect de lege care nu elimină nicio pensie specială și pune în pericol banii din PNRR pentru această reformă.

România are nevoie de școli moderne care să-i pregătească pe copiii noștri pentru viitor, nu de pensii speciale. Avem nevoie de spitale la standarde europene, nu de pensii speciale de 18.000 de lei/lună, cât câștigă prim-ministrul României, Nicolae Ciucă. Avem nevoie de autostrăzi, nu de bani mai mulți pentru privilegiați. PNL și PSD vor însă să renunțe la banii din PNRR de dragul specialilor de partid.

PNL și PSD, cu susținerea tacită a AUR, nu vor desființarea pensiilor speciale. Ei vor să avem o țară a specialilor în care există o clasă de privilegiați și noi, ceilalți, cu pensii obișnuite. Ne vom lupta până la capăt pentru echitate, pentru un sistem normal de pensii în care fiecare să primească pe cât a muncit și a contribuit. Pentru asta avem însă nevoie de fiecare român care mai crede într-o țară fără speciali, în care toți cetățenii ei sunt egali în fața legii. Semenea pentru eliminarea pensiilor speciale pe site-ul https://stoppensiispeciale.ro/.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Horațiu Florea: Creșterea pragului valoric la abuzul în serviciu încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate. Democrația românească mai are multe de învățat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Horațiu Florea: Creșterea pragului valoric la abuzul în serviciu încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate. Democrația românească mai are multe de învățat

Creșterea pragului valoric pentru abuzul în serviciu până la 250.000 de lei a stârnit numeroase reacții. „Noua OUG 13” va fi dezbătută de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz.

Într-o postare pe rețeaua de socializare Facebook, Horațiu Florea și-a expus părerea referitor la proiectul de lege, care ”încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate”.

Elit - Gustul Desăvârșit

”Introducerea pragului de 250.000 lei pentru încadrarea unui abuz în serviciu la categoria infracțiuni arată foarte clar că democrația românească mai are multe de învățat.

Ceea ce a trecut azi de Senat drept proiect încalcă și sfidează flagrant ideea de dreptate, cea care stă la baza oricărui sistem statal sănătos. Orice altă explicație este de prisos…”, a scris Horațiu Florea pe pagina de Facebook.

Reamintim că senatorii au votat, miercuri, în plen, un proiect de lege care modifică Codul Penal și introduce un prag de 250.000 lei, adică aproximativ 50.000 de euro, pentru abuzul în serviciu.

Mai precis, este vorba despre modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a altor acte normative, iniţiat de Guvern la sfârşitul anului 2022, care a introdus, printr-un amendament depus în comisia juridică, un prag valoric pentru abuzul în serviciu în cuantum de 250.000 de lei.

Propunerea aparține parlamentarilor PSD, PNL și UDMR.

Proiectul de lege a fost aprobat de Senat cu 79 de voturi ”pentru”, 25 ”împotrivă” și 11 abțineri.

Potrivit amendamentului admis în Comisia juridică, ”fapta funcționarului public care, cu știință, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, nu îndeplinește un act prevăzut de o lege, o ordonanță a guvernului, o ordonanță de urgență a Guvernului sau de un alt act normativ care, la data adoptării, avea puterea de lege ori îndeplinește cu încălcarea unei dispoziții cuprinse într-un astfel de act normativ, cauzând astfel o pagubă mai mare sau egală cu 250.000 de lei ori o vătămare gravă a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani și interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcție publică”.

Proiectul urmează să fie dezbătut în Camera Deputaților
Senatul este prima cameră sesizată în acest caz, proiectul urmând să meargă apoi la dezbateri în Camera Deputaților.

În 2017, ordonanța de urgență (OUG 13) adoptată de Guvernul Grindeanu, care a scos în stradă sute de mii de oamenii, introducea un prag de 200.000 de lei pentru abuzul în serviciu.

Atunci, Liviu Dragnea, fost președinte al PSD, era acuzat de abuz în serviciu, iar prejudiciul estimat era de circa 107.000 lei, potrivit Antena3.

Totodată, parlamentarii USR sunt de părere că această modificare de lege este ”același prag la abuzul în serviciu gândit de Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu, același prag care a scos în stradă sute de mii de români”, ei făcând referire la protestele față de OUG13.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: OUG 13 se întoarce mai toxic decât ce a încercat Dragnea în 2017! Senatorii de Alba au votat proiectul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: OUG 13 se întoarce mai toxic decât ce a încercat Dragnea în 2017! Senatorii de Alba au votat proiectul

Mârșăvia PNL – PSD nu mai are nicio limită. Tot ce a început Dragnea, reușesc acești politicieni ai PNL și PSD să ducă la bun sfârșit!

Astăzi, în Senatul României, s-a votat un proiect de lege care dezincriminează abuzul în serviciu până la un prag al prejudiciului de 250.000 lei. Practic, până la suma respectivă va fi ,,liber la furat”. Precedenta încercare a clasei politice tradiționale se întâmpla în anul 2017, prin celebra OUG 13 dată de tandemul Dragnea – Grindeanu. Acea încercare a scos în stradă sute de mii de oameni care au apărat principiile democratice.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu mai au nicio limită a bunului simț! Până și Dragnea cred că e uimit și invidios pe actualii călăi ai democrației din România.

Printre votanții de astăzi ai acestui proiect se numără și senatorii de Alba Călin Matieș (PSD) și Sorin Bumb (PNL). Proiectul va veni în Camera Deputaților, unde vom face tot ce e posibil pentru a elimina acest ,,prag al hoției”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare