Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia: Alba Iulia ar fi trebuit să aibă un ștrand public. În schimb, administrația Pleșa riscă să piardă încă un proiect cu finanțare europeană

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia: Alba Iulia ar fi trebuit să aibă un ștrand public. În schimb, administrația Pleșa riscă să piardă încă un proiect cu finanțare europeană

Alba Iulia nu are un ștrand public și nici nu-l va avea prea curând, chiar dacă l-am fi putut avea și ar fi trebuit să-l avem deja. Din păcate, în ultimii trei ani trăim un experiment administrativ eșuat, în care actuala conducere a primăriei promite orice, după care uită tot ce a promis, rând pe rând, și nu face mai nimic.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nici nu mai are rost să spun că acești amatori, care au ajuns să conducă orașul, au promis solemn că vor face un ștrand nou. Acum trei ani, când umblau cu plasa cu promisiuni prin oraș, la amăgit votanții, se jurau parcă pe roșu că vom avea, în cel mai scurt timp, un nou ștrand. Și nici măcar nu era una dintre acele promisiuni SF, de tipul tramvaiului prin Alba Iulia.

Gabriel Pleșa știa, că doar a fost timp de cinci ani viceprimar, înainte să-și descopere pasiunea pentru traseism și USR, că Alba Iulia avea un plan solid și coerent în ce privește construirea unui nou parc de agrement, în prelungirea Bazinului Olimpic. Administrația Mircea Hava gândise și proiectase acest obiectiv cu adevărat inginerește. Bazinul Olimpic urma să fie renovat, ceea ce s-a și întâmplat, iar pentru noul ștrand a fost scris și câștigat, sub coordonarea city-managerului Nicolaie Moldovan, un proiect cu finanțare europeană.

O întreagă bază de agrement, cu ștrand și mai multe piscine, cu locuri de parcare și terenuri de sport, pe o suprafață de 12.000 de mp ar fi trebuit să existe deja în Alba Iulia, lângă Bazinul Olimpic. Gabriel Pleșa a moștenit proiectul la cheie și, cu puțin interes și dedicare, ar fi putut să-l ducă la bun sfârșit și să-l implementeze.

Din păcate, la fel ca și în cazul altor proiecte de infrastructură publică, și acesta riscă să fie pierdut și să se transforme într-o gaură în buzunarele cetățenilor.

Proiectul mai are încă șanse să fie făcut, chiar dacă și în cazul acestuia s-au pierdut ani la rândul, din delăsarea și dezinteresul administrației Pleșa. Încă se poate obține acea cofinanțare de 50%, asta dacă domnul Pleșa și trupa de amatori pe care i-a dus în Primăria Alba Iulia ar avea puțin chef de muncă. Altfel, riscăm și în cazul acesta să returnăm sume deja cheltuite, odată ce proiectul va fi fost pierdut.

E trist că Alba Iulia, cândva un model de bune practici, un model de succes administrativ, a ajuns astăzi să admită că trebuie să ia lecții de la alte primării.

O astfel de lecție vine de la Ocna Mureș, de exemplu, unde Băile Sărate au costat – conform ultimei actualizări – peste 47 de milioane de lei și au devenit, în foarte scurt timp, o atracție și destinație turistică. Zilele trecute se vindeau în jur de 2.000 de bilete, semn că investiția este și una eficientă, sustenabilă. Alba Iulia, cu cele 380 de milioane anunțate de Pleșa drept cel mai mare buget de investiții, nu are încă un ștrand.
E mai mult decât trist, e inadmisibil, iar lucrurile nu vor rămâne așa. De la anul, ne întoarcem la muncă în Primăria Alba Iulia.

Marius Hațegan, candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului Alba Iulia.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea