Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | La fel ca și cartea lui Florin Roman, gratuitatea colectării deșeurilor în Galda de Jos este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

La fel ca și cartea lui Florin Roman, gratuitatea colectării deșeurilor în Galda de Jos este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire

Pentru că îmi pasă de locuitorii din Galda de Jos, nu pot trece cu vederea promisiunile neonorate ale lui Ion Dumitrel, Florin Roman și PNL Alba, care au uitat definitiv de găldeni odată ce am acceptat să se construiască, sub nasul nostru, depozitul de gunoi.

Cum ne-au mințit pe noi, pentru a-și atinge scopurile, îi mint pe toți cetățenii din toate localitățile județului. În anul 2013, Florin Roman, omul din spatele lui Ion Dumitrel, a promis că ”nu se va percepe taxă pentru colectarea deșeurilor pentru locuitorii din Galda de Jos”, întrucât am acceptat construirea, pe teritoriul comunei noastre, a centrului de management integrat al deșeurilor. Această promisiune nu a fost respectată și am ajuns, în schimb, să plătim pentru serviciile de salubritate mai mult decât atunci când gunoiul din județ era transportat la Târgu Jiu.

De asemenea, cu groapa de gunoi la o aruncătură de băț, plătim mai mult pentru aceste servicii decât locuitorii din Cluj-Napoca, spre exemplu.

Astfel, gratuitatea colectării gunoiului este sublimă, dar lipsește cu desăvârșire, la fel ca și cartea lui Florin Roman. Pentru cei care nu știu, Florin Roman nu este doar autorul acestei promisiuni mincinoase, ci și al unei cărți care, în realitate, nu există, dar pe care și-a trecut-o în CV, tot pentru a-și atinge scopurile, încercând să demonstreze legătura sa cu un domeniu pe care nu l-a stăpânit niciodată.

Citește și: Fiul primarului din Galda de Jos numit director la echipa de fotbal a comunei, soția – șefă peste un proiect pentru romi într-o comună fără romi declarați

Aceste exemple arată modul de lucru al PNL Alba. Mai exact, Florin Roman și-a trecut în CV o carte care nu a fost găsită nici la editura unde a spus că a tipărit-o, nici la Biblioteca Națională, dar nici acasă la ”autor”, după ce a căutat-o o săptămână, potrivit relatărilor din presa centrală.

Revenind la situația gunoiului din Galda de Jos, subiect care mă interesează mai mult în calitate de consilier local și reprezentant al comunității, pot spune că dacă primarul Romulus Raica și viceprimarul Ioan Neag nu aveau această atitudine slugarnică în fața lui Ion Dumitrel și Florin Roman, găldenii aveau serviciul de salubritate gratuit sau subvenționat, la fel cum se întâmplă în alte localități din țară.

Dar pentru PNL-iștii de la conducerea primăriei a fost mai important să stea drepți în fața șefilor de partid. La această promisiune mincinoasă mai adăugăm și nerespectarea a două prevederi importante din contractul încheiat între Consiliul Județean Alba și Primăria Galda de Jos, în urma cărora comunitatea noastră a pierdut peste jumătate de milion de euro (nu am încasat redevențe, iar operatorul de salubritate nu și-a mutat sediul în comuna noastră, conform înțelegerilor scrise). NU aceleași lucruri se vor întâmpla dacă voi primi sprijin din partea cetățenilor.

Citește și: Galda de Jos, lăsată fără jumătate de milion de euro și aruncată la gunoi de PNL și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman

Mă voi lupta cu ei până când promisiunile și contractul vor fi respectate. În toate localitățile din județ, PSD reprezintă singura alternativă la conducerile actuale. Viitorii primari ai PSD nu au motive să stea drepți în fața lui Roman și Dumitrel, însă au toate motivele să se lupte cu minciuna și impostura, pentru binele comunităților pe care le reprezintă.

Spre deosebire de cartea lui Florin Roman, care va lipsi mereu cu desăvârșire, gratuitatea colectării gunoiului este o promisiune nerealizată, iar eu voi lupta pentru ca ea să fie respectată, însă am nevoie și de sprijin din partea găldenilor în 9 iunie.

Gheorghe Iustin PETREAN, consilier local al comunei Galda de Jos ales pe listele Partidului Social Democrat


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova

Bogdan Ilea

Publicat

în

Anunț de mediu: Modernizarea sistemului de scurgere a apei pluviale, satul Reciu, comuna Gârbova COMUNA GÂRBOVA, titular al proiectului „MODERNIZAREA SISTEMULUI DE SCURGERE A APEI PLUVIALE, SATUL RECIU, COMUNA GÂRBOVA, JUDEȚUL ALBA”, anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenția pentru Protecția Mediului Alba, în cadrul procedurii de evaluare a impactului […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea