Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Galda de Jos, lăsată fără jumătate de milion de euro și aruncată la gunoi de PNL și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Galda de Jos, lăsată fără jumătate de milion de euro și aruncată la gunoi de PNL și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman

Locuitorii comunei Galda de Jos au ajuns să fie victimele unui sistem stricat și nedrept, condus de PNL Alba și cuplul toxic Ion Dumitrel-Florin Roman, care au transformat județul în propria lor moșie.

Comuna noastră a suferit pierderi financiare considerabile în ultimii doi ani, de peste jumătate de milion de euro, din cauza nerespectării contractului de administrare a terenului pe care este amplasată groapa de gunoi a județului.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Acest contract a fost încheiat între UAT Galda de Jos și Consiliul Județean Alba (condus pe atunci de Roman-Dumitrel) și a intrat în vigoare odată cu operaționalizarea depozitului de deșeuri.

Prejudicierea comunei noastre și bătaia de joc asupra locuitorilor a fost posibilă și din cauza slugărniciei primarului Romulus Raica (fost PNL, actualmente Forța Dreptei) și a viceprimarului Neag Ioan (PNL), care nu au apărat interesele cetățenilor, stând drepți, timp de aproape 2 ani, în fața șefilor de partid.

Citește și: GREVĂ a muncitorilor RER VEST – RETIM la groapa de gunoi de la Galda: Se amenință cu încetarea muncii din cauza banilor puțini

Potrivit contractului, comuna Galda de Jos, în calitate de proprietar al terenului dat în administrare, ar fi trebuit să beneficieze de redevențe substanțiale, având în vedere că a acceptat amplasarea Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, devenind astfel groapa de gunoi a județului. Cu toate acestea, redevențele nu au fost plătite conform prevederilor contractuale.

De asemenea, potrivit contractului, operatorul de salubritate, în cazul de față RER-Vest SA, ar fi trebui să-și mute sediul social în comuna noastră. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar Galda de Jos nu a beneficiat de avantajele economice inerente.

Slugărnicia și lipsa de implicare a primarului Raica Romulus și viceprimarului Neag Ioan au contribuit la transformarea comunei Galda de Jos într-o pradă ușoară pentru interesele economice ale unor indivizi fără scrupule, precum Florin Roman și Ion Dumitrel.

Citește și: Groapa de GUNOI de la Galda, REPARATĂ cu peste 100 000 de lei, la doar o lună de la deschidere. Capacitatea de tocare, dublată

Mai mult decât atât, Raica Romulus și Ion Dumitrel au promis locuitorilor din Galda de Jos că nu vor plăti serviciul de salubritate, dacă acceptă construcția depozitului în comună. Însă, cu groapa de gunoi la o aruncătură de băț, am ajuns să plătim gunoiul mai scump decât locuitorii din Cluj-Napoca, spre exemplu.

Era responsabilitatea conducerii Consiliului Județean Alba și Primăriei Galda de Jos să respecte prevederile contractului, iar dacă, în al 12-lea ceas, și-au dat seama că ele nu pot fi respectate, aveau datoria față de locuitorii comunei să identifice măsuri compensatorii, atât în ceea ce privește subvenționarea gunoiului, cât și dezvoltarea comunei.

În comuna Galda de Jos există, însă, oameni curajoși, hotărâți să lupte împotriva celor care vor să o prăduiască bucată cu bucată. Alături de echipa PSD Galda de Jos, voi lupta pentru a aduce dezvoltare comunei și bunăstare cetățenilor.

Gheorghe Iustin PETREAN
Consilier local al PSD Galda de Jos


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea