Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Ioan Dîrzu : Guvernul PNL trebuie să plece!

Publicat

în

A făcut praf economia, a îndatorat țara și a demonstrat că nu poate să aibă grijă de sănătatea românilor! Pentru că guvernul condus de Orban e unul al amatorilor economia țării se duce în cap. Numărul insolvențelor a explodat și a ajuns să fie dublu față de cel înregistrat anul trecut.

Industria HORECA agonizează! Pierderile sale sunt foarte mari, ajung până la 90 la sută din cifra de afaceri, iar guvernul PNL privește cu neputință și dezinteres această situație, care devine tot mai gravă cu fiecare zi care trece. Se preconizează disponibilizări masive pentru că guvernul PNL a rămas surd și mut la solicitările reprezentanților HORECA. Și, ca și când această nenorocire nu ar fi de ajuns de mare, fiscul face planuri de hăituire și execuție a firmelor ce au amânat plata taxelor din cauza pandemiei!

Care e viziunea PNL despre ieșirea din criză? Sprijin doar din vorbe pentru investitori! Masca imposturii și a incompetenței guvernării PNL crapă din ce în ce mai tare. Iar realitatea dură se măsoară-n mii de firme închise și peste 1 milion de locuri de muncă desființate ori suspendate. Concluzia românilor e una singură: PNL e totuna cu PDL-ul! PNL înseamnă PDL, adică doar sărăcie și austeritate pentru cei mulți, jaf pe banii publici, tunuri și îmbogățire pentru acoliți!

Elit - Gustul Desăvârșit

*PSD somează guvernul Orban să răspundă urgent la următoarele întrebări:
1. De ce împrumută o sumă de 7 ori mai mare decât plățile efectiv realizate?
2. Care este dobânda pe care a negociat-o?
3. Din ce surse va fi acoperit acest împrumut și în cât timp?
4. Ce clauze prevede proiectul acordului de împrumut?
5. De ce, deși bugetul e sleit, guvernul PNL acceptă să constituie o garanție de 400 de milioane de euro – bani care ar fi asigurat cu prisosință, de exemplu, măști de protecție și tablete tuturor copiilor și profesorilor din toate școlile țării ?
6. De ce trebuie ca România să mai împrumute încă 4 miliarde de euro, în plus față de cele 111 miliarde de euro, la cât a ajuns datoria externă a țării și să plătească sume uriașe în contul dobânzilor? Deja, cheltuielile cu dobânzile sunt cu mult mai mari față de anul trecut – au depăşit 8,6 miliarde de lei, adică peste 1,7 miliarde de euro, echivalentul a cel puțin 200 de kilometri de autostradă, doar în prima jumătate a anului.
7. Care sunt estimările pe care guvernul Orban și-a întemeiat solicitarea de a lua acest nou împrumut uriaș de 4 miliarde de euro?
8. Care sunt acele măsuri pe care Guvernul României le-a adoptat ori intenționează să le ia și care reclamă acest împrumut gigantic? Oficial, obiectivul programului SURE este acela de a asigura ”finanțarea schemelor de șomaj tehnic sau a măsurilor similare menite să protejeze angajații și persoanele care desfășoară o activitate independentă, reducând astfel incidența șomajului și pierderea veniturilor, precum și pentru finanțarea, în subsidiar, a anumitor măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă”.

Românii trebuie să știe de urgență adevărul și este responsabilitatea guvernului PNL să-l facă public! Dacă n-o va face, PSD îi va cere socoteală-n Parlament, acolo unde guvernul Orban este obligat prin lege să vină și să ceară aprobarea pentru acest acord de împrumut în cadrul programului SURE. Până la urmă tot se va afla adevărul și guvernul PNL va răspunde pentru actele și faptele sale!

Efectele guvernării dezastruoase se resimt și pe plan local. Cei aflați la conducerea administrației județene și locale sunt plictisiți, dezinteresați, fără soluții, obosiți și nu mai au timp pentru oameni și problemele lor, nu mai au răbdare să-i asculte. E timpul pentru schimbare, este momentul să plece și să lase locul altora mai competenți. Alin Stanciu, candidatul PSD Alba la Primăria municipiului Alba Iulia e cea mai bună soluție pentru că vine cu proiecte clare prin care vrea și poate să schimbe cu adevărat viața albaiulienilor!

În ceea ce privește situația la nivel național, avem toate motivele pentru a susține că Guvernul Orban trebuie să plece. Este nevoie de un guvern responsabil, care să conducă România în această perioadă de criză. Guvernul lui Orban a demonstrat că nu știe și nu poate să conducă țara și să le ofere oamenilor siguranța unei vieți mai bune!

IOAN DÎRZU
Președinte PSD ALBA


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

Publicat

în

Comunicat de presă| Radu Cristian, PSD Alba: „PSD – alături de cei mulți! Peste 3 milioane de oameni vor primi vouchere pentru alimente”

PSD vine din nou cu măsuri concrete în beneficiul celor cu venituri reduse! Proiectul PSD privind acordarea voucherelor pentru alimente se implementează în ritm accelerat. Recent s-au semnat contractele pentru tipărirea voucherelor, iar Poșta Română a fost desemnată pentru a le distribui. Peste 3 milioane de persoane, din categorii vulnerabile, vor primi un ajutor de 250 de lei, odată la două luni, timp de un an și jumătate.

Beneficiarii proiectului vouchere pentru alimente sunt:

Elit - Gustul Desăvârșit

– pensionarii cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri nete lunare proprii mai mici sau egale cu 1.500 lei;
– familiile cu cel puțin 2 copii în întreținere cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile monoparentale cu venituri nete lunare pe membru de familie mai mici sau egale cu 600 lei;
– familiile care au stabilit dreptul la ajutorul social oferit de stat;
– persoanelor fără adăpost.

Jumătate din cele 3,1 miliarde de lei, necesare pentru voucherele de alimente, vor veni din fonduri europene.

Încă o dată realitatea îi contrazice pe cei de la USR care susțineau despre acest program că „este doar un powerpoint” care nu va fi acceptat de Comisia Europeană. PSD este alături de cei mulți, care au nevoie în această perioadă de sprijin concret!

Purtător de cuvânt PSD Alba,
Radu Cristian


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Publicat

în

Radu Tuhuț, deputat PSD de Alba: „România, alături de Republica Moldova! Frații noștri de peste Prut merită mai mult!”

Am participat, în aceste zile, alături de o delegație din România, la întâlniri oficiale dar cordiale cu președintele Parlamentului din Republica Moldova, Igor Grosu, președintele comisiei de administrație publica și amenajarea teritoriului, Larisa Voloh, secretarul general al Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării, Lidia Dabija și secretarul general adjunct al guvernului, Svetlana Țurcanu.

Cu această ocazie, a fost semnat un acord de cooperare între comisiile parlamentare permanente ale Parlamentului Republicii Moldova și a Camerei Deputaților din Parlamentul României. Documentul a fost semnat de către președinții comisiilor de administrație publică și amenajarea teritoriului (din care fac parte), mai exact de către parlamentarii Simona Bucura Oprescu  și Larisa Voloh

Între altele, acordul prevede că cele două state vor pleda pentru modernizarea administrației publice, vor coopera în vederea îmbunătățirii cadrului normativ și celui de reglementare vizând organizarea și funcționarea administrației publice, planificarea spațială și dezvoltarea regională. De asemenea, România și Moldova vor sprijini colaborarea și vor contribui la stabilirea relațiilor de fraternitate între colectivitățile noastre locale. Nu în ultimul rând, vom sprijini realizarea prevederilor Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană cu referire la administrația publică ce are ca finalitate ajustarea sistemului administrativ din Republica Moldova la Spațiul Administrativ European.

Elit - Gustul Desăvârșit

Îmi reiterez, cu această ocazie, susținerea necondiționată pentru parcursul european al Republicii Moldova, pentru continuarea reformei administrative și, nu în ultimul rând, a efortului nostru comun pentru asigurarea securității regiunii și sprijinirii refugiaților ucraineni.

Oamenii din Republica Moldova sunt frații noștri de peste Prut! Avem același idealuri și credințe, vorbim aceeași limbă, iar inimile noastre bat la fel. Doar uniți, împreună, putem fi mai puternici!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Publicat

în

Comunicat de presă| Senator PNL de Alba, Sorin Bumb: „Senatul a adoptat cadrul legal pentru finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă”

Senatul a adoptat ieri cadrul legal ce va permite finalizarea rapidă a termocentralei de la Iernut și a centralei nucleare de la Cernavodă, făcând astfel încă un pas important spre dobândirea independenței energetice a României. Obiectiv energetic de importanță națională, termocentrala de la Iernut se afla într-un stadiu de execuție de circa 90% dar, din cauza unor probleme ale constructorului spaniol, contractul a fost reziliat și investiția s-a blocat.

În condițiile actuale de criză energetică, marcată de un context geopolitic complicat și imprevizibil, în care invazia rusă în Ucraina are efecte negative asupra întregului sistem energetic european, era necesară identificarea și adoptarea unor soluții legislative care să permită finalizarea în timp util a unor obiective energetice de o importanță deosebită, așa cum este și centrala de la Iernut, care va furniza o importantă cantitate de electricitate în sistemul național. În discuțiile și negocierile pe care le-am avut ieri cu colegii mei senatori, atât în comisiile reunite de specialitate, cât și la votul din plenul Senatului, am căzut de acord să creăm cadrul legal astfel încât, în situația obiectivelor de investiții nefinalizate, de acest tip, entitățile contractante să poată aplica procedura de negociere fără invitație prealabilă la o procedură concurențială de ofertare pentru atribuirea contractelor sectoriale, pentru restul de executat, dacă acesta este de maxim 40% din stadiul fizic aferent proiectului de investiții. Astfel, modificând în Senat Legea 250/2022, de aprobare a OUG 54/2022, care modifica Legea 96/2016, privind achizițiile sectoriale, am flexibilizat cadrul legal privind achizițiile, permițând reluarea lucrărilor la Iernut, unde sperăm ca prima din cele 2×1 unități (215MWe) să fie pusă în funcțiune până la finele anului viitor.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, am introdus și o altă prevedere care se referă la energia nucleară și care va permite Statului Român să atribuie contractul pentru finalizarea centralei de la Cernavodă printr-o procedură de negociere fără invitație prealabilă, indiferent de stadiul fizic de realizare al proiectului de investiții.

Având în vedere că, în mai puțin de 5 ani, reactorul 1 de la Cernavodă, cu o putere de 700 MWh, va intra în revizie și retehnologizare pentru 2 ani, iar din 2029 și reactorul 2 va intra în același proces de retehnologizare, era nevoie de un cadru legal care să răspundă acestei situații de urgență extraordinară, generată de conflictul armat din vecinătatea granițelor României și de criza energetică din Europa. Este bine-cunoscut că licitațiile în România și mai ales procedurile lungi și greoaie de contestare, sunt o mare problemă și fără un astfel de cadrul legal am fi riscat să ne aflăm într-o situație periculoasă, în care licitațiile s-ar fi extins pe ani de zile, iar România nu ar mai fi avut energie suficientă.

Sorin Ioan BUMB,
Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare