Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Ioan Dîrzu : Guvernul PNL trebuie să plece!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

A făcut praf economia, a îndatorat țara și a demonstrat că nu poate să aibă grijă de sănătatea românilor! Pentru că guvernul condus de Orban e unul al amatorilor economia țării se duce în cap. Numărul insolvențelor a explodat și a ajuns să fie dublu față de cel înregistrat anul trecut.

Industria HORECA agonizează! Pierderile sale sunt foarte mari, ajung până la 90 la sută din cifra de afaceri, iar guvernul PNL privește cu neputință și dezinteres această situație, care devine tot mai gravă cu fiecare zi care trece. Se preconizează disponibilizări masive pentru că guvernul PNL a rămas surd și mut la solicitările reprezentanților HORECA. Și, ca și când această nenorocire nu ar fi de ajuns de mare, fiscul face planuri de hăituire și execuție a firmelor ce au amânat plata taxelor din cauza pandemiei!

Care e viziunea PNL despre ieșirea din criză? Sprijin doar din vorbe pentru investitori! Masca imposturii și a incompetenței guvernării PNL crapă din ce în ce mai tare. Iar realitatea dură se măsoară-n mii de firme închise și peste 1 milion de locuri de muncă desființate ori suspendate. Concluzia românilor e una singură: PNL e totuna cu PDL-ul! PNL înseamnă PDL, adică doar sărăcie și austeritate pentru cei mulți, jaf pe banii publici, tunuri și îmbogățire pentru acoliți!

*PSD somează guvernul Orban să răspundă urgent la următoarele întrebări:
1. De ce împrumută o sumă de 7 ori mai mare decât plățile efectiv realizate?
2. Care este dobânda pe care a negociat-o?
3. Din ce surse va fi acoperit acest împrumut și în cât timp?
4. Ce clauze prevede proiectul acordului de împrumut?
5. De ce, deși bugetul e sleit, guvernul PNL acceptă să constituie o garanție de 400 de milioane de euro – bani care ar fi asigurat cu prisosință, de exemplu, măști de protecție și tablete tuturor copiilor și profesorilor din toate școlile țării ?
6. De ce trebuie ca România să mai împrumute încă 4 miliarde de euro, în plus față de cele 111 miliarde de euro, la cât a ajuns datoria externă a țării și să plătească sume uriașe în contul dobânzilor? Deja, cheltuielile cu dobânzile sunt cu mult mai mari față de anul trecut – au depăşit 8,6 miliarde de lei, adică peste 1,7 miliarde de euro, echivalentul a cel puțin 200 de kilometri de autostradă, doar în prima jumătate a anului.
7. Care sunt estimările pe care guvernul Orban și-a întemeiat solicitarea de a lua acest nou împrumut uriaș de 4 miliarde de euro?
8. Care sunt acele măsuri pe care Guvernul României le-a adoptat ori intenționează să le ia și care reclamă acest împrumut gigantic? Oficial, obiectivul programului SURE este acela de a asigura ”finanțarea schemelor de șomaj tehnic sau a măsurilor similare menite să protejeze angajații și persoanele care desfășoară o activitate independentă, reducând astfel incidența șomajului și pierderea veniturilor, precum și pentru finanțarea, în subsidiar, a anumitor măsuri legate de sănătate, în special la locul de muncă”.

Românii trebuie să știe de urgență adevărul și este responsabilitatea guvernului PNL să-l facă public! Dacă n-o va face, PSD îi va cere socoteală-n Parlament, acolo unde guvernul Orban este obligat prin lege să vină și să ceară aprobarea pentru acest acord de împrumut în cadrul programului SURE. Până la urmă tot se va afla adevărul și guvernul PNL va răspunde pentru actele și faptele sale!

Efectele guvernării dezastruoase se resimt și pe plan local. Cei aflați la conducerea administrației județene și locale sunt plictisiți, dezinteresați, fără soluții, obosiți și nu mai au timp pentru oameni și problemele lor, nu mai au răbdare să-i asculte. E timpul pentru schimbare, este momentul să plece și să lase locul altora mai competenți. Alin Stanciu, candidatul PSD Alba la Primăria municipiului Alba Iulia e cea mai bună soluție pentru că vine cu proiecte clare prin care vrea și poate să schimbe cu adevărat viața albaiulienilor!

În ceea ce privește situația la nivel național, avem toate motivele pentru a susține că Guvernul Orban trebuie să plece. Este nevoie de un guvern responsabil, care să conducă România în această perioadă de criză. Guvernul lui Orban a demonstrat că nu știe și nu poate să conducă țara și să le ofere oamenilor siguranța unei vieți mai bune!

IOAN DÎRZU
Președinte PSD ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație

Bogdan Ilea

Publicat

în

Comunicat de presă | USR Cugir: Flaviu-Lucian Rădițoiu, alternativa inovatoare, dinamică și dedicată, la actuala administrație USR Cugir are plăcerea de a anunța că Flaviu-Lucian Rădițoiu a fost ales candidat pentru funcția de primar, al orașului Cugir, în cadrul Adunării Generale a filialei. Cunoscut pentru implicarea sa constantă în comunitate, în diverse activități de voluntariat, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea