Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Fără hoție, cu șmecherie! USR încalcă legea și carantina pentru campanie (P)

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Știm cu toții că din data de 17 noiembrie municipiul Alba Iulia și alte câteva localități din județ sunt în carantină pentru 14 zile. Știe acest lucru și copreședintele Alianței USR PLUS Alba, Beniamin Todosiu. La începutul acestei perioade el ne îndemna ”să ne comportăm cu responsabilitate maximă, astfel încât efectele acestei măsuri drastice să fie resimțite cât mai repede”.

Nu am înțeles cum vrea domnul Todosiu să fie responsabil și nici cum încearcă să protejeze sistemul sanitar. Spunem asta pentru că în urmă cu câteva zile Beniamin Todosiu ne convingea că ”sănătatea românilor trebuie să fie o prioritate”, iar USR are de gând să reformeze cu adevărat sistemul românesc de sănătate. Așa cum ne-au obișnuit de multă vreme, USR și liderii alianței una spun și alta fac! Nu știm când s-a adresat cu sinceritate cetățenilor Albei domnul Todosiu, atunci când ne îndemna să fim responsabili sau câteva zile mai târziu, în 20 noiembrie a.c., când s-a aflat la Ocna Mureș, în campanie electorală.

PSD Alba a sesizat Biroul Electoral de Circumscripție nr. 1 Alba cu privire la faptul că domnul Beniamin Todosiu, care are domiciliul în municipiul Alba Iulia, nu a respectat măsurile impuse prin Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență, privind instituirea carantinei zonale pentru municipiul Alba Iulia, publicat în Monitorul Oficial nr. 1086, din 16 noiembrie 2020. Prin acest ordin se limitează deplasarea în afara municipiului Alba Iulia fără motive justificative. PSD Alba a solicitat Biroului Electoral să verifice și să dispună măsurile legale necesare în sarcina domnului Beniamin Todosiu întrucât necesitatea respectării măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid 19 îi vizează pe toți locuitorii municipiului Alba Iulia. Mai mult, măsura trebuie respectată și de un candidat la Camera Deputaților, care a fost expus public interacțiunii cu alte persoane în mod direct. PSD Alba a cerut Biroului Electoral să verifice cele sesizate și să dispună măsurile legale care se impun.

Îngrijorat că pierde voturi, gândind poate că legea e numai pentru popor, nu și pentru USR și candidații săi, Beniamin Todosiu, liderul USR Alba, a căutat o ”portiță” pentru a ocoli legea, așa cum obișnuiesc să facă și colegii săi, și a găsit-o. Știți cum e deviza lor: fără hoție, așa că USR a… aplicat întocmai principiul după care se conduce! Adică, așa cum vă spuneam, una spun și alta fac! Nici vorbă de hoție, e doar șmecherie, pentru că același candidat Todosiu a solicitat o derogare din partea Biroului Electoral de Circumscripție nr.1 Alba, după instituirea carantinei, pentru a putea participa la campania electorală în afara localității de domiciliu.

Biroul electoral a emis o hotărâre prin care i-a respins solicitarea, considerând că: ”cererea înaintată de dl. Todosiu excedează competențelor expres prevăzute de lege, se va respinge ca inadmisibilă cererea formulată”. Biroul electoral îi spune ceva, candidatul Todosiu face altceva, adică ce vrea el, încalcă legea și merge în campanie electorală! Condus după principiul: fără hoție, desigur… Todosiu a călcat în picioare legea, la fel cum au făcut și colegii săi! Pe bună dreptate românii sunt îngrijorați că useriștii vor proceda la fel când vor ajunge să ocupe funcții publice și nu pot să accepte sfidarea legii!

Domnului Todosiu nu-i mai rămâne altceva de făcut decât să se spele pe mâini, să poarte mască și să privească cum voturile sale sunt tot mai puține de la o zi la alta. Și, ar mai fi ceva, cel mai important lucru: să respecte legea, care e una pentru toți. Și, unde-i lege, nu-i tocmeală, chiar dacă e vorba de candidații USR!

Pentru Parlamentul României, PSD vă propune o echipă de candidați onești, profesioniști, care au dat dovadă de respect pentru oameni. Votați PSD, votați pentru profesionalism, respect și onestitate!

-Comandat de PARTIDUL SOCIAL DEMOCRAT – Organizația Județeană Alba
-Executat de UNIREA PRES SRL portal online https://ziarulunirea.ro/
-CUI mandatar financiar județean 11200020

Birou de presă PSD ALBA


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea