Rămâi conectat

Curier Județean

Comunicat de presă: Consilierul local Lazăr Ioan Bogdan propune eliminarea taxelor și impozitelor locale pentru firmele grav afectate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dacă această criză ne-a învățat ceva, este că unele măsuri trebuie luate urgent. Întreg mediul privat a fost afectat dramatic în această perioadă, prin restrângerea sau chiar închiderea totală a activității. Iar perspectivele sunt extrem de sumbre, dacă nu vor fi luate măsuri CONCRETE și URGENTE! Odată ce Guvernul va sista plata șomajului tehnic, este de așteptat ca multe dintre firme să intre direct în faliment dacă autoritățile guvernamentale nu se vor armoniza cu cele locale și invers.

În calitate de consilier local al Municipiului Alba Iulia voi iniția și propune o hotărâre de consiliu prin care să venim în mod concret în sprijinul celor afectați cel mai crunt de criza economică generată de noul coronavirus.

Astfel, toate firmele din Alba Iulia care au avut activitatea suspendată, sediile închise sau a căror activitate a fost afectată în mod direct pe perioada stării de urgență (și chiar și acum în această perioadă) să fie scutite de la plata oricăror taxe și impozite locale. Fie că vorbim de impozite pe active fixe sau mobile, taxe și autorizații sau orice altfel de dări către bugetul local.

În această categorie sunt absolut toți antreprenorii din orice domeniu a căror activitate a fost restrânsă sau suspendată total (gen cabinete medicale, cabinete stomatologice, frizerii, saloane, hoteluri, restaurante, cafenele, pensiuni, terase, magazine de feronerie sau de alte servituți etc.). Practic toți cei care vor putea face dovada că sediul lor social sau punctele de lucru au fost închise (sau sunt închise inclusiv la acest moment) ar urma să fie scutite de la plata impozitelor și taxelor pe perioada cât nu au sau nu au avut activitate!

Dacă nu înțelegem acum că mediul privat trebuie sprijinit în mod real, mâine nu va fi prea târziu… “Mâine” de fapt nu va mai exista deloc!!! Iar asta se traduce prin mii de locuri de muncă pierdute, vieți afectate și un oraș Alba Iulia care nu va mai avea nicio șansă de revitalizare. Am convingerea că măcar acum voi avea sprijinul celorlalți consilieri locali și al Primăriei Alba Iulia.

Lazăr Ioan Bogdan – primarul unei noi generații!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea