Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Consilierii județeni PSD Alba: Eșec la licitația CJ Alba privind transportul public de persoane. Soluția propusă de PSD

Publicat

în

Conducerea Consiliului Județean Alba înregistrează un prim eșec la licitația privind transportul public de persoane prin curse regulate, după ce doar 30 de trasee, din totalul de 70, au fost ofertate de către operatorii economici. Așa cum era de așteptat, toți transportatorii ofertanți au fost interesați doar de traseele profitabile și au evitat rutele marginale pentru care au fost alocați mai puțini bani.

Soluția propusă de consilierii județeni ai PSD Alba este anularea acestei proceduri de delegare a gestiunii serviciului public de transport județean – care s-a dovedit un eșec total – și gruparea traseelor avantajoase, cu cele care aduc câștiguri mai mici. În acest fel, operatorii economici care optează pentru trasee cum sunt Sebeș-Lancrăm-Alba Iulia sau Alba Iulia-Meteş-Zlatna sau Cugir-Vinţu de Jos-Alba Iulia sau Aiud-Teiuş-Alba Iulia, de peste 10 milioane de lei, au obligativitatea să depună oferte și pentru alte trasee mai puțin profitabile care vizează în special mediul rural sau zonele montane.

Electrica Furnizare Discount

Procedura trebuie regândită și revizuită pentru ca autobuzele să ajungă și în zonele marginale. Caietul de sarcini trebuie întocmit, astfel încât, un traseu productiv să vină la pachet, spre exemplu, cu alte trei/patru trasee mai puțin avantajoase. Profitabilitatea nu este dată doar de sumele prevăzute în licitație, ci și de biletele vândute către călători. La final, transportatorii câștigau mai puțin, dar interesul public era satisfăcut. Să nu uităm că acesta este un serviciu pe care Consiliul Județean Alba trebuie să îl asigure!

Reamintim că CJ Alba a organizat, recent, licitația pentru delegarea gestiunii serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate, pentru perioada 2022 – 2028. La 31 decembrie 2021 expiră contractele încheiate cu operatorii de transport, de la nivelul județului, iar în situația de față există trasee care riscă să rămână neacoperite.

Consilierii județeni ai PSD Alba au mai atras atenția, anterior, asupra faptului că serviciul de transport public de persoane nu corespunde necesităților oamenilor, în sensul că pe anumite trasee, din zone rurale, autobuzele nu ajung deloc sau mult prea puțin, raportat la nevoile de mobilitate.

O conducere PSD a Consiliului Județean Alba ar fi luat în calcul varianta curajoasă a înființării unei companii proprii de transport, cu care să se acopere o parte dintre trasee, având în vedere fondurile alocate prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Uniunea Europeană oferă posibilitatea primăriilor și consiliilor județene să achiziționeze mijloace de transport verzi, nepoluante. CJ Alba ar putea să gestioneze, parțial, în regie proprie, acest serviciu public, iar astfel să vină în sprijinul oamenilor.

Consilierii județeni ai PSD Alba,
Marcela Dărămuș;
Corneliu Mureșan;
Marcel Oțoiu;
Ioan Matei;
Laurențiu Crișan;
Petru Dragosin.

Publicitate

Politică Administrație

Ministrul german al finanțelor: Țările „problemă” din uniunea monetară trebuie sancționate cu pierderea suveranității în favoarea UE

Publicat

în

Ministrul german al finanțelor, Wolfgang Schäuble, a susținut sancționarea țărilor „problemă” din cadrul uniunii monetare, nu cu excluderea lor, ci cu pierderea suveranității în favoarea Uniunii Europene.

Într-un interviu acordat săptămânalului Stern şi comentat de Deutsche Welle şi RFI, şeful finanţelor germane susţine: „O ţară cu probleme care trebuie ajutată ar trebui să cedeze Uniunii Europene, la schimb, o parte din drepturile sale de suveranitate”. Măsura ar fi mai bună şi mai funcţională decât excluderea unor state din zona euro, spune ministrul. „Europa nu are cum să reuşească dacă nu se stabileşte clar că un stat membru nu poate fi dat afară din zona euro”.

Electrica Furnizare Discount

Într-un interviu pentru ZF, ministrul român de externe Teodor Baconschi a susţinut că retragerea unui stat din zona euro ar crea dificultăţi majore întregului spaţiu european, de aceea salvarea eurozonei trebuie să fie obiectivul numărul unu al Uniunii.

Deutsche Welle aminteşte că Wolfgang Schäuble a pledat, într-o scrisoare adresată parlamentarilor conservatori, în favoarea deciziilor luate la ultimul summit special al ţărilor zonei euro pentru salvarea Greciei.

El a admis că planul de salvare a Greciei nu este lipsit de riscuri, susţinând însă că alte variante posibile erau şi mai riscante.

În interviul citat, Schäuble pledează pentru blocarea dreptului la vot al statelor care nu respectă pactul destabilitate şi creştere, o propunere care fusese avansată anul trecut şi de cancelarul Angela Merkel. De altfel, Grecia a experimentat pe propria-i piele o situaţie asemănătoare. Practic,când a fost lansat primul plan de salvare a Greciei de 110 mld.euro, în vreme ce membrii eurozonei analizau situaţia, reprezentanţii acestei ţări au aşteptat la uşă sfârşituldiscuţiilor fără să fie primiţi înăuntru.

Schäuble pledează pentru adâncirea integrării UE, dar cu regulimult mai dure. „Integrarea trebuie să continue, iar unui stat careare probleme i se va acorda ajutor, dar: „va trebui să renunţe la oparte a suveranităţii sale naţionale în favoarea Uniunii Europene „Această măsură este mai eficientă decât dacă anumite ţări cu datorii, membre ale UE, vor fi eliminate din zona euro, explică ministrul german de finanţe.

Sursa: zf.ro

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Partidul Mișcarea Populară l-a omagiat pe cel care a fost „Crăișorul Munților” la casa memorială din Avram Iancu

Publicat

în

Ceea ce trebuia să fie o sărbatoare frumoasă în inima Apusenilor , cu ocazia Târgului de fete de pe Muntele Găina, eveniment secular, de o rară frumusețe și așteptat de foarte multă lume, din nefericire s-a transformat într-un fiasco total. Toate activitățile legate de eveniment au fost anulate de organizatori, urmare a urgiei naturii care s-a abatut asupra mai multor localități din Apuseni în cursul zilei de vineri 16 iulie.

Așa cum bine se știe sărbătoarea debuta cu omagierea celui care a fost ,,Crăișorul Munților’’, eroul național Avram Iancu. Partidul Mișcarea Populară ca în fiecare an a fost prezent la acest eveniment de cinstere a marelui erou, chiar daca omagierea într-un cadru oficial, la Crucea Iancului nu a mai fost posibilă.

Electrica Furnizare Discount

Președintele Partidului Mișcarea Populară Cristian Diaconescu ,împreună cu o delegație formată din aleși locali și județeni condusă de președintele PMP Alba Clement Negruț, au depus o coroană de flori și au ținut un moment de reculegere la bustul lui Avram Iancu în curtea casei memoriale din localitatea care îi poartă numele.

Mulțumim domnului președinte Cristian Diaconescu că ne a onorat și în acest an cu prezența, vom continua sa fim consecvenți în a ne cinsti eroi, doar așa ei vor rămâne vii în inimile și conștiința noastră ca popor.

Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Radu Marcel Tuhuț: PSD Alba este alături de oamenii afectați de inundații! Mulțumesc tuturor colegilor pentru implicare!

Publicat

în

Foarte mulți oameni din Munții Apuseni trec, în aceste zile, prin momente extrem de dificile, în urma inundațiilor devastatoare ce le-au distrus locuințele și terenurile. Este absolut îngrozitor să vezi cum agoniseala de o viață este pur și simplu ”măturată” de furia apelor într-un timp atât de scurt. În astfel de clipe, prioritatea numărul 1 devine protejarea vieții și a sănătății.

Am fost, cu echipa PSD Alba, alături de oamenii din Apuseni imediat după tragediile care s-au abătut asupra lor. Știu că ajutorul pe care îl oferim, raportat la dezastrul existent, este mic, dar în calitate de președinte interimar nu pot să nu le mulțumesc public colegilor din PSD Alba pentru că s-au implicat în aceste zile și vor să o facă în continuate. Știu că nu au astfel de așteptări, deoarece au făcut totul din suflet, empatie și convingere. Pentru mine, însă, au fost un exemplu de implicare și solidaritate.

Electrica Furnizare Discount

Suntem conștienți că oricând putem fi în situația disperată în care munca de o viață să ne fie distrusă în urma unei calamități. De aceea, încă din prima zi a inundațiilor am făcut un apel public la toți primarii și parlamentarii, din județ, să îi ajute cum pot pe cei deznădăjduiți.

Nu pot trece cu vederea implicarea salvatorilor, profesioniștilor din domeniu și a tuturor voluntarilor. Pentru mulți, sacrificiul extrem și punerea propriei vieți în pericol, pentru salvarea semenilor, este parte a meseriei.

Am întrerupt activitățile programate pentru următoarea perioadă și vom rămâne alături de cei afectați! Pentru ei, orice sprijin înseamnă mult! Suferința se citește pe chipurile lor, iar speranța și-o pun în noi toți, semenii lor!

Președinte interimar al PSD Alba,
Radu Marcel Tuhuț

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea