Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: Bătrânii din Alba au ajuns bătaia de joc a CJ Alba și a lui Ion Dumitrel!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Domnule Ion Dumitrel, cu toate instituțiile statului român în subordine, cum este posibil să spuneți că nu ați știut de tratamentul inuman la care sunt supuși seniorii dintr-o instituție aparținând Bisericii Ortodoxe Române cu care colaborați de peste 15 ani?!

Modul în care au fost tratați cei 9 beneficiari ai „Așezământului social de la Galda de Jos- Locuinţă protejată pentru persoane cu handicap” ar trebui să ne facă pe toți să ne gândim de două ori pe mâna cui ne lăsăm părinții și bunicii. Cei plecați în străinătate, care au crezut că au rudele pe mâini bune s-au înșelat amarnic, iar cazul prezentat de un post național de televiziune a fost tulburător!

Persoane cu probleme serioase de sănătate ținute în frig, în camere cu pereți plini de igrasie, malnutriți și fără a beneficia de condiții decente de trai este un scenariu de film grotesc, dincolo de orice limită de înțelegere și de acceptare umană.. Totul într-un așezământ social al anului 2021 aparținând unei instituții religioase care este în colaborare cu Consiliul Județean Alba de peste 15 ani…

D-le Dumitrel, persoanele private de libertate de la Aiud primesc o mâncare net superioară față de cea cu care erau hrăniți acești beneficiari de la Galda de Jos, uitați de autoritățile județene și locale.

Prefectul Județului Alba – Nicolae Albu (PNL): are în subordine toate autoritățile de control ale statului român: DSP, DSVSA, ITM, MAI! Niciun control la aceste așezăminte sociale?! Cum se face aprovizionarea cu mâncare, d-le prefect Nicolae Albu? V-ați trimis corpul de control sau inspectorii DSVSA să verifice trasabilitatea materiei prime sau controalele sunt doar pentru HORECA? Cum se servește pateu expirat de 6 luni unor oameni cu un regim alimentar special, d-le prefect? Știați că printre beneficiari sunt și diabetici și persoane cu un regim alimentar special, d-le prefect?

Consiliul Județean Alba – Ion Dumitrel (PNL): Este instituția care era obligată să facă anchete sociale în teren, prin instituțiile subordonate!!! Au făcut anchete prin telefon…. de ani de zile… Că doar igrasia de pe pereți nu apare într-o zi sau într-o lună… Iar de alimentația bolnavilor nu mai vorbim…

Primăria Galda de Jos – primar Raica Romulus (PNL): serviciul de asistență socială al Primăriei chiar nu a știut nimic?! Sunt 3 case de acest gen în comună (toate 3 aparținând aceleiași organizații religioase), iar soția primarului lucrează la Spitalul de recuperare neuro de la Galda! Adică Spitalul care i-a cedat acelui preot-administrator cei 26 de bătrâni de care are grijă!! Impropriu spus…are grijă….

Pentru că la Galda de Jos sunt 3 astfel de case speciale destinate persoanelor cu nevoi speciale, aparținând aceleiași organizații și fiind conduse de același personaj! Antena 3 a fost doar la una dintre ele, din ce am înțeles. Problema malnutriției și a modului de administrare poate este la fel în toate cele 3 case. A verificat cineva?!

Îi cer public președintelui CJ Alba Ion Dumitrel (PNL) și prefectului județului Alba Nicolae Albu (PNL) să facă de urgență lumină în acest caz! De asemenea, voi sesiza și instituțiile statului de la nivel central pentru a trimite un control amănunțit în județul Alba! Astfel de lucruri regretabile nu mai pot continua în județul Alba!

I-aș fi cerut public și primarului PNL al comunei Galda să își ia treaba în serios și să pornească o serie de anchete, dar probabil că reportajul de la Antena 3 l-a tulburat atât de tare că a intrat în concediu…

RUȘINE SĂ VĂ FIE!!! Nu mă voi opri aici!

Călin Gheorghe Matieș

Senator PSD Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Unirea Ziarul

Publicat

în

Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copiii trebuie protejați de expunerea la mediul online Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea