Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Călin Matieș: 2000 de stegulețe tricolore și un gând bun pentru albaiulieni, în prag de Ziua Națională!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Călin Matieș: 2000 de stegulețe tricolore și un gând bun pentru albaiulieni, în prag de Ziua Națională!

Miercuri, 30 noiembrie, voi avea bucuria să împart, împreună cu echipa social-democrată, 2000 de stegulețe tricolore albaiulienilor pe care îi vom întâlni în cale. Acțiunea noastră va începe de la ora 13.00. Vom pleca din Piața Tricolorului din Parcul Unirii spre Bulevardul Transilvaniei.

Acțiunea noastră este una constructivă și o realizăm deoarece ne dorim ca la Alba Iulia, de 1 Decembrie, să fie fluturate cât mai multe stegulețe tricolore. Vom dărui câte un steguleț tricolor tuturor celor pe care îi vom întâlni, dar mai ales copiilor care, așa cum știm, se bucură cel mai mult de fiecare mic dar.

Elit - Gustul Desăvârșit

De asemenea, vom transmite tuturor un gând bun, un mesaj sincer, o urare din inimă! 1 Decembrie, ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI, este ziua în care purtăm în inimă, în gând, pe umeri și în piept, cu strașnică mândrie, ROȘU, GALBEN ȘI ALBASTRU!

Românii de ieri au făcut ROMÂNIA MARE. Este timpul ca romanii de astăzi să facă ROMÂNIA MĂREAȚĂ! La mulți ani, Alba Iulia! La mulți ani, România! La mulți ani, dragi albaiulieni! La mulți ani, dragi români!


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| Deputatul PSD de Alba,  Radu Marcel Tuhuț: Un an de guvernare responsabilă!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Deputatul PSD de Alba,  Radu Marcel Tuhuț: Un an de guvernare responsabilă!

S-a împlinit un an de când PSD a intrat la guvernare pentru a scoate România din situația grea în care se afla.

Nu am fugit niciodată de adevăr, nu am negat niciodată realitatea. Știu că sunt români care resimt din plin creșterile de prețuri, însă politica făcută de PSD a fost tocmai pentru a atenua din această povară.

Elit - Gustul Desăvârșit

PSD a adoptat, în acest an, măsuri de protecție pentru familiile vulnerabile, pentru cele monoparentale, a fost alături de clasa muncitoare, de vârstnici, a susținut creșterea alocațiilor, salariilor și pensiilor. Pe domenii de activitate, PSD a adoptat cele mai bune măsuri pentru turismul, agricultura și economia românească. Mediul de afaceri poate beneficia de sprijin guvernamental direct, iar politicile de sănătate au avut efect pozitiv.

Cu PNL și USR la guvernare România s-a aflat într-un blocaj permanent și a mers din criză în criză. În zadar, cei de la USR, vociferează acum fără noimă. Prin ieșirea de la guvernare au demonstrat lașitate și i-au trădat pe cei care i-au votat. În schimb, când la guvernare a fost doar PNL, datoria externă a țării a explodat, iar România era o țară instabilă!

PSD a oferit țării în acest an stabilitate, predictibilitate și măsuri coerente de sprijin pentru multe categorii de populație!

Deputat PSD de Alba,  Radu Marcel Tuhuț


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă Primăria Blaj: „Continuăm dezvoltarea! Construim Blajul pentru viitorul copiilor noștri”

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă Primăria Blaj: „Continuăm dezvoltarea! Construim Blajul pentru viitorul copiilor noștri”

Sub aceast slogan, la Blaj s-au înfăptuit o serie de proiecte din arii diverse, cu mari investiții în infrastructură, sport, agrement, învățământ, sănătate, cultură. Toate aceste investiții fac Blajul o „carte de vizită” a Transilvaniei, un reper unic nu numai prin istorie și cultură, cât și prin inginerie arhitecturală, investiții, urbanism sau sport.

„Blajul, în noua sa perspectivă de dezvoltare, trebuie văzut ca orașul copiilor noștri – viitoarea noastră casă comună! De aceea urmărim ca proiectele noastre să răspundă acestui deziderat și nevoilor tuturor cetățenilor”, Gheorghe Valentin ROTAR – Primarul Municipiului Blaj

Elit - Gustul Desăvârșit

„Podul Minciunilor” este un obiectiv esențial pentru dezvoltarea Blajului, care vine să completeze palmaresul investițiilor finalizate în 2022, fiind una dintre cele mai spectaculoase construcții de artă din România, realizată într-o comunitate de 20.000 de locuitori.

Din punct de vedere urbanistic, podul are o amprentă puternică în ceea ce privește imaginea turistică a Blajului, care răspunde tuturor necesităților privind traficul rutier și pietonal și aduce soluții arhitecturale contemporane, demne de un oraș european.

Realizarea acestei investiții rezolvă o problemă veche, eliminând strangularea traficului care se producea în zona centrală a Blajului, noul pasaj facilitând gestionarea traficului rutier din zonă prin asigurarea legăturii între două intersecții de câte 3 străzi, respectiv zona centrală a municipiului Blaj și cartierul Hula, conexiunile rutiere pe DJ107, pe direcția Târgu Mureș si Alba Iulia, și pe DN14B, pe direcția Mediaș, Sibiu, Alba Iulia și Cluj.

„Podul Minciunilor”, pe lângă semnificația aparte pe care o are pentru comunitatea Blajului, este totodată un proiect complex din punct de vedere tehnic, cu o lungime de 25 m, cu 4 benzi de circulație rutieră, o banda mediană de urgență, 2 benzi pentru circulația pietonală, cu o lățime de 3,5 m și trotuare încălzite.

Pista pentru bicicliști completează investiția, iar faptul că încă din prima zi de când și-a „deschis porțile” – 1 decembrie 2022 – aceasta a fost „invadată” de urmele de roți de bicicletă ale copiilor blăjeni, ne confirmă că prin acest pod s-a contribuit la creșterea viitorului unei generații cu perspective înalte și orizonturi largi. În plus, panourile fonoabsorbante montate de-a lungul pistei de bicicliști diminuează, din punct de vedere tehnic, poluarea fonică, îmbinând prin soluția aleasă buna dispoziție cu elemente din cultura locală.

„Nu am creat doar o construcție, ci am creat o părticică pentru un altfel de viitor al blăjenilor, al oamenilor din zonă și al copiilor lor! Împreună cu administrația locală am oferit modele de atitudini și implicare, am livrat competență și încredere, oferind Blajului noi perspective de dezvoltare și zonei un exemplu de bună practică”, Guido RETTER – CEO RETTER Projectmanagement

Din punct de vedere al realizării investiției, lucrările au fost demarate în primavara acestui an, pe data de 8 aprilie punându-se „piatra de temelie” prin executarea primelor foraje și a piloților lungi de 12 metri cu un diametru de 1.20 metri. Deja la jumătatea lunii iunie execuția a ajuns la 50%, prin montarea celor 22 de grinzi și a predalelor prefabricate, iar în luna septembrie s-a montat portalul arhitectural înalt de peste 22 de metri, modul de asamblare gândit dându-i o notă de impozanță și unicitate.

În noiembrie s-a intrat în linie dreaptă, odată cu montarea elementelor arhitecturale, respectiv copertina pietonală – o structură zveltă, elegantă, care completează designul arhitectural al pasajului. Întreaga structură este pusă în evidență de un iluminat spectaculos de tip RGB, eficient din punct de vedere energetic, programat de ingineri specialiști din țară și din străinatate.

Pe toată durata executării lucrărilor, constructorul RETTER Projectmanagement a acordat o atenție deosebită factorilor de mediu, responsabilitatea socială și angajamentul față de protecția mediului fiind principii foarte importante în activitatea companiei. Înalta tehnică de execuție, know how-ul și echipamentele de ultimă generație cu care s-a lucrat au redus la minim poluarea fonică, raportată la dimensiunile impresionanate ale șantierului, astfel că de multe ori nici nu s-a simțit prezența echipelor de muncitori în șantier.

Întregul ansamblu este însuflețit de redarea împrejurimilor podului „înverzite” la început de iarnă, demonstrând preocuparea constructorului pentru calitate și influența asupra mediului înconjurător.

Astfel, printr-o excelentă organizare și buna coordonare a tuturor celor implicați, „Podul Minciunilor” a fost refăcut din temelii în doar opt luni.

Lucrările sunt de cea mai înaltă calitate și pun în evidență atât abilitățile ingineresti de exceptie ale proiectantului de specialitate, cât și ale personalului de execuție.

„Realizarea acestui proiect investițional a fost o provocare pe care compania RETTER Projectmanagement și-a asumat-o cu succes, demonstrând încă o dată că și în România se poate și nu oricum, ci la cel mai înalt nivel de calitate, la termen și în slujba beneficiarului final, cetățeanul”, Guido RETTER – CEO RETTER Projectmanagement

„Podul Minciunilor” de la Blaj este una dintre cele mai spectaculoase construcții din România, cu un aspect arhitectural modern, care îmbină trecutul și prezentul, respectând patrimoniul construit, existent în zonă.

Este o investiție foarte importantă, în valoare de aproximativ 3 milioane de euro, obligatorie pentru Blaj, care rezolvă dificultățile create de traficul rutier din zonă, o investiție complexă, realizată în timp record, de aproximativ 8 luni, în condițiile în care construcția unui pod la parametrii cei mai înalți, din punct de vedere tehnic și arhitectural, durează, în țara noastră, în medie 2 ani.”, Gheorghe Valentin ROTAR – Primarul Municipiului Blaj


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: O lege importantă pentru stabilizarea pieței de energie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comunicat de presă| Sorin Bumb, senator PNL Alba: O lege importantă pentru stabilizarea pieței de energie

Plenul Senatului va adopta astăzi proiectul de lege pentru aprobarea OUG 153/2022, introducând astfel o serie de prevederi foarte importante pentru piața de energie, care vor ajuta atât populația cât și agenții economici să treacă cu bine peste perioada rece, stabilizând prețurile pentru electricitate la un nivel suportabil.

Astfel, s-au instituit o serie de măsuri temporare prin care se pune în aplicare un mecanism de achiziție centralizată de energie electrică. Operatorul Pieței de Energie Electrică și Gaze Naturale „OPCOM” S.A., în calitate de achizitor unic, va plăti maxim 450 lei/Mwh producătorilor de energie electrică și va revinde energia electrică achiziționată la același preț de 450 lei/Mwh către furnizorii de energie electrică care au în portofoliu clienți finali, către operatorii de transport și de sistem energie electrică și către operatorii de distribuție energie electrică concesionari, pentru acoperirea consumului propriu tehnologic al rețelelor exploatate de aceștia.

Elit - Gustul Desăvârșit

Acest mecanism de achiziție centralizată de energie electrică nu se va aplica operatorilor economici, producători de energie din surse regenerabile, pentru următoarele tehnologii și puteri instalate: energie hidraulică, exclusiv pentru acele centrale din portofoliu a căror putere instalată per centrala/unitate de producție este inferioara 10 MW; energie eoliană; energie solară; energie geotermală; biomasă; biolichide; biogaz; gaz de fermentare a deșeurilor; producătorilor de energie electrică pe bază de huilă, precum și capacităților de producere a energiei electrice intrate în funcțiune după data de 1 aprilie 2022.

Totodată, se prevede transmiterea către OPCOM a situațiilor privind prognozele de consum anuale, defalcate pe luni, în vederea considerării acestora în procedurile de achiziție organizate de OPCOM. Astfel, OPCOM va realiza o procedură anuală de achiziție de energie electrică în luna decembrie a anului precedent anului de aplicare, pe baza datelor validate, transmise de către ANRE și câte o procedură de achiziție lunară, care are drept scop suplimentarea cantităților de energie electrică vândute/cumpărate lunar în cadrul procedurii anuale. În caz de necesitate, OPCOM va organiza și sesiuni extraordinare de ajustare a cantităților alocate prin procedura de achiziție centralizată.

Este unul dintre cele mai bune proiecte de lege adoptat până acum în domeniul energiei, modificările fiind atent discutate și apoi adoptate cu unanimitate de voturi de către comisiile de specialitate ale Senatului, atât Comisia de energie, infrastructură energetică și resurse minerale – comisie al cărui Vicepreședinte sunt – cât și Comisia economică, industrii și servicii a Senatului, în cadrul unei ședințe comune ce avut loc ieri.

Aceste prevederi vor conduce la o liniștire a pieței energiei, conferind stabilitate pentru populație și predictibilitate pentru mediul economic. Măsurile vor fi în vigoare de la 1 ianuarie 2023 și până la 31 martie 2025 permițând companiilor românești să rămână competitive și să protejeze locurile de muncă ale românilor, dar și clienților casnici să aibă o stabilitate în ceea ce privește cheltuielile cu energia electrică. Senatul este prima cameră sesizată pe acest proiect de lege, dar sunt sigur că și colegii din Camera Deputaților vor păstra aceste prevederi și le vor adopta cu celeritate, astfel încât mecanismele prevăzute aici să intre în aplicare de la 1 ianuarie 2023.

Sorin Ioan BUMB,

Senator PNL de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea