Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă Beniamin Todosiu (USR): Cer public un audit al activității Consiliului Județean Alba. Criza gunoaielor miroase a incompetență

Andreea Ștefan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Mai multe localități din județul Alba, printre care și municipiul Alba Iulia, se confruntă cu o nouă criză a gunoaielor din cauza incompetenței administrației județene. Cetățeanul s-a trezit în aceste zile într-o tragicomedie ce îi are ca actori mediocrii pe șefii Consiliului Județean Alba, incapabili să rezolve o problemă esențială pentru orice comunitate europeană: colectarea și depozitarea gunoiului menajer.

Munții de gunoaie au năpădit în cel mai „smart” mod posibil cartierele municipiului Alba Iulia, iar imaginile incompetenței administrative fac înconjurul presei și al rețelelor de socializare demonstrând încă o dată, dacă mai era nevoie, că județul Alba și Alba Iulia au nevoie de o schimbare. Este momentul în care spunem: este de ajuns! Ne-am săturat de incompetența celor plătiți cu salarii de lux în Consiliul Județean și în Primăria Alba Iulia, iar incompetența lor poartă în aceste zile mirosul pestilențial al munților de gunoaie. Cum este posibil ca un depozit modern, construit pe milioane de euro, să stea nefolosit, iar gunoiul din Alba să fie transportat la zeci sau chiar sute de kilometri distanță? Cum este posibil ca, în fiecare lună, cetățeanul din Alba să scoată din buzunar sume importante pentru a acoperi prețul lipsei de profesionalism al celor pe care i-a ales să-i reprezinte interesele?

Scuzele și explicații reprezentanților Consiliului Județean Alba cred că nu își mai au rostul în aceste momente, după ce niciunul dintre șefii instituției nu a avut curajul să organizeze o conferință de presă și să le spună ceva cetățenilor care plătesc incompetența unor bugetari de lux. Un lux pe care nu și-l permit majoritatea dintre locuitorii județului Alba, deoarece cheltuim lunar, din bani publici, cu salariile vicepreședinților, administratorului public și al președintelui Consiliului Județean Alba aproape 18.000 de euro (A se vedea grila salarială de la nivelul Consiliului Județean Alba https://www.cjalba.ro/wp-content/uploads/2019/09/stat_sept2019.pdf).

Soluții există, însă pentru ca acestea să fie implementate este nevoie de oameni profesioniști, oameni care au curajul să își asume decizii pentru binele locuitorilor județului, dar mai ales care să aibă capacitatea de a organiza licitațiile impuse. Nu este posibil ca din 2017, de când este finalizată investiția privind sistemul integrat de management al deșeurilor, conducerea și funcționarii CJ Alba să stăruie într-o stare de incompetență crasă și să nu poată fi capabili să pună în funcțiune depozitul ecologic de deșeuri.

În calitate de cetățean al județului Alba, cer public conducerii Consiliului Județean Alba să dispună un audit intern care să stabilească vinovații pentru această criză a incompetenței, iar aceștia să plătească pentru prejudiciul adus cetățenilor. De asemenea, aceleiași conduceri administrative, care în 2019 nu a organizat nici măcar o conferință de presă, îi cer public să aibă curajul să vină în fața locuitorilor județului, să își asume incompetența și „să scoată gunoiul de sub preș” explicând oamenilor cum și de ce s-a ajuns la această situație.

Președintele USR Alba, Beniamin Todosiu


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea