Rămâi conectat
Festivalul Roman Apulum - 2022

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR PLUS: Planul Național de Redresare și Reziliență va da radiografia viitoare a României

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Deputatul USR PLUS de Alba, Beniamin Todosiu, a susținut de la tribuna Parlamentului o declarație politică privind importanța Planului Național de Redresare și Reziliență, subliniind faptul că acesta va duce la reforme majore precum reforma pensiilor, reforma fiscală, reforma întreprinderilor de stat, salarizarea sectorului bugetar, crearea și operaționalizarea Băncii Naționale de Dezvoltare, administrație publică, justiție, transport fără emisii de carbon şi energie regenerabilă.

Blocarea PNRR din motive politice nu este o soluție pentru România. „Chiar dacă există voci critice în zona politică, în special în opoziție, trebuie amintit faptul că PNRR este rezultatul unui amplu proces național de consultare desfășurat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.”, a declarat Beniamin Todosiu, deputatul USR PLUS de Alba.

Vă prezentăm declarația politică a deputatului USR PLUS, Beniamin Todosiu:

Elit - Gustul Desăvârșit

Stimate domnule președinte de ședință,

Stimați colegi,

Declarația mea politică de astăzi vizează un subiect extrem de important: Planul Național de Redresare și Reziliență, cel mai complex program de reformă creionat în România, după 1989.

În aceste zile am văzut cu toții, în spațiul public, numeroase dezbateri, dar și atacuri politice referitoare la subiectul – Planul Național de Redresare și Reziliență. Ceea ce nu înțeleg, din păcate, mulți dintre politicieni, este că PNRR reprezintă cel mai complex program de reformă creionat în România, după 1989.

Pandemia a fost un factor neprevăzut, care a afectat toate statele membre ale Uniunii Europene, iar Comisia Europeană a fost nevoită să intervină cu un plan pentru a determina un impact cât mai mic asupra mediului economic și social al țărilor europene. Din fericire, veștile de la Bruxelles sunt bune, iar obiectivele și reformele majore gândite de Guvern au fost agreate și de Comisia Europeană.

Vestea și mai bună este că România cere în totalitate suma de 29 de miliarde de euro, inclusiv împrumuturile, pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. În acest moment doar țara noastră și Italia vor accesa împrumuturile în întregime pentru reforme și proiecte majore care să asigure redresarea și reziliența.

Pentru România, acesta este cu adevărat un moment de restart, deoarece PNRR creează premisele pentru o mai bună funcționare a instituțiilor statului și ne putem asigura că și fondurile europene de coeziune vor avea impactul așteptat în economie.

Chiar dacă există voci critice în zona politică, în special în opoziție, trebuie amintit faptul că PNRR este rezultatul unui amplu proces național de consultare desfășurat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, consultări care au fost axate pe 4 priorități: infrastructură, educație, sănătate și mediu. În final, acest plan va aduce în următorii ani reforme majore precum reforma pensiilor, reforma fiscală, reforma întreprinderilor de stat, salarizarea sectorului bugetar, crearea și operaționalizarea Băncii Naționale de Dezvoltare, administrație publică, justiție, transport fără emisii de carbon și energie regenerabilă.

Dragi colegi, Planul Național de Redresare și Reziliență va da radiografia viitoare a României și nu trebuie tratat ca un program politic, ci ca un proiect de stat cu importanță deosebită. Planul Național de Redresare și Reziliență este cel mai complex program de reformă creionat în România, după 1989. PNRR va produce schimbări structurale în domenii cheie, în economie, în administrația locală și centrală. Vă dau doar exemplul reformei pensiilor, un domeniu care nu asigură echitatea între pensionari și nici nu este sustenabil.

Am încredere că ministrul Cristian Ghinea va reuși să încheie cu succes negocierile cu autoritățile europene și vom începe, în curând, implementarea PNRR. Ceea ce ar trebui să înțeleagă întreaga clasa politică este că acest plan are o importanță națională deosebită și trebuie să îl susținem cu toții, fiind singura șansă pentru redresarea după pandemie și asigurarea rezilienței în fața oricăror provocări viitoare.

Vă mulțumesc, stimați colegi!”

 


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

FOTO| Sicoe Mihai, noul președinte interimar al TSD Alba. Tinerii social-democrați și-au ales noul președinte și un nou birou de conducere

În cursul zilei de joi, 11 august, tinerii social-democrați și-au ales noul președinte, în persoana lui Sicoe Mihai și un nou birou de conducere. Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean.

„La sediul PSD Alba am participat, alături de secretarul executiv, Corneliu Muresan, fost președinte al TSD Alba, la o nouă întâlnire cu tinerii social-democrați, care doresc să se implice în politică și să lase în urma lor lucruri bune, pozitive, pentru cei din jur.

Noua structura de conducere trebuie validata în Consiliul Politic Județean. Îmi doresc ca în noua echipa a tinerilor social-democrați sa facă parte și membrii noștri de la tineret care sunt în partid de mai mulți ani.

Elit - Gustul Desăvârșit

Tinerii trebuie să aibă o șansă în politică. Cei cu care m-am întâlnit astăzi sunt muncitori, au succes pe plan profesional și sunt convins că pot aduce plusvaloare comunităților din care fac parte!

În următoarea perioadă, vom organiza mai multe întâlniri și ne vom implica în diverse activități benefice oamenilor, așa cum am mai făcut! Mult succes tinerilor noștri! Mult succes noului președinte și echipei sale!”, a transmis deputatul Radu Tuhuț.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR: Guvernul PNL-PSD–UDMR TAXEAZĂ din nou românii. În curând vor pune o taxă și pe aerul respirat.

Prin noua ordonanță de creștere a taxelor, Guvernul ne taxează și pensiile pentru care contribuim la Pilonul II. Prevederea intră în vigoare din 2023 și sunt impozitate și dividendele încasate de fondurile de pensii.

Pe lângă faptul că măsura este imorală, este și neconstituțională, pentru că presupune practic o dublă impozitare. În majoritatea țărilor europene cu sisteme de pensii private, au fost implementate prin legislațiile naționale exceptarea de la plata impozitului pe câștigurile din investiții în perioada de acumulare a pensiilor private.

Deși nu a fost dezbătută, măsura este un prim pas spre naționalizarea Pilonului II de pensii. Coaliția PSD-PNL vrea să pună mâna pe banii românilor din Pilonul II, iar noul plan este în lucru în ministerul condus de Adrian Câciu. Spre deosebire de epoca Dragnea, când s-a mai încercat naționalizarea pilonului II, planul este acum mult mai perfid și este susținut de PNL și de președintele Klaus Iohannis.

Elit - Gustul Desăvârșit

Planul este să gonească administratorii de fonduri din România, ca apoi să preia activele noastre administrate de aceștia, și, evident, contribuția lunară. Din această cauză au început să taxeze dividendele, astfel încât să poată arăta apoi că rentabilitatea fondurilor de pensii private e tot mai scăzută. În final, Coaliția Sărăciei PSD-PNL-UDMR va fura banii pe care românii i-au cotizat la fondurile de pensii private.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Zilele Municipiului Sebeș - 2022

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea