Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: ,,România educată” a ajuns să fie doar o broșură frumos colorată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: ,,România educată” a ajuns să fie doar o broșură frumos colorată

România trece, din nou, printr-un proces de modificare a legilor educației. Din păcate, ca de fiecare dată, în ultimii 30 de ani, PSD și PNL vor să modifice legile fără să aducă vreo îmbunătățire reală în școli și fără să se consulte cu cei direct afectați. Legile educației trebuie dezbătute real cu părinții, profesorii, studenții și elevii.

De ani buni, președintele Iohannis, dascăl de profesie, ne amenință cu o reformă extraordinară a școlii românești prin programul „România Educată”. Au trecut aproape două mandate ale domnului profesor Iohannis și „România Educată” e doar o broșură frumos colorată.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Educația din România e cu adevărat în pericol! Școala e sufocată de măsuri haotice luate pe genunchi de incompetenții care s-au perindat pe la cârma Ministerului Educației. Oamenii aceștia trăiesc în lumea lor și nu înțeleg ceea ce ne spunea Spiru Haret: „cum arată astăzi școala așa va arăta mâine țara”. Iar școala românească arată o imagine dezolantă: clădiri nemodernizate, fără dotări materiale și, în unele cazuri, cu toalete în curte fără condiții minime de igienă. Copiii noștri au parte de același stil de predare, cu prea multă teorie și prea puțină practică, cu manuale învechite și neadaptate la societatea actuală și la provocările de care vor avea parte în viitor actualii elevi.
Școlile României nu mai sunt sigure nici pentru elevi și nici pentru profesori: violența și discriminarea au devenit aproape o normalitate, consumul de droguri a ajuns să fie o problemă chiar și în unele școli generale, iar educația sexuală continuă să rămână un subiect tabu. Din cauza acestei mentalități de Evul Mediu, suntem campionii Europei la numărul de mame minore, dar și la numărul de cazuri de agresiune în care victime sunt minori.

„România Educată” înseamnă primul loc între statele europene la analfabetismul funcțional și primele locuri la abandonul școlar.

E timpul să ne trezim! Școala românească are nevoie de o reformă serioasă, începând de la reclădirea statutului profesorului. Dascălii noștri merită salarii corecte și decente pentru că modelează viitorii cetățeni ai acestei țări. Familiile cu copii trebuie susținute prin „Școala de la 8 la 17”, o măsură care ar elimina abandonul școlar. Elevii trebuie pregătiți pentru viitor într-un sistem de predare cu mai puțină teorie și mai multă practică. Sunt doar câteva măsuri corecte propuse de USR și care ar trebui luate în seamă pentru a crea cu adevărat acea „Românie educată”.

Beniamin Todosiu
Deputat USR Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră

Unirea Ziarul

Publicat

în

13 microbuze electrice achiziţionate pentru elevii din Alba cu bani provenind din vânzarea certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră Administraţia Fondului pentru Mediu acordă UAT – Judeţul Alba o finanţare în valoare de 15 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru achiziţionarea a 13 microbuze electrice. Contractul de finanţare a fost încheiat în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea