Rămâi conectat

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Bursele sociale de 200 lei trebuie acordate în continuare elevilor din mediul rural

FURDUI Alexandru

Publicat

în

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu, deputat USR Alba: Bursele sociale de 200 lei trebuie acordate în continuare elevilor din mediul rural

Deputatul USR de Alba, Beniamin Todosiu, a solicitat public, de la tribuna Parlamentului României, Guvernului și ministrului Educației să revină asupra deciziei de tăiere a burselor pentru elevii din mediul rural și să distribuie cât mai repede tichetele pentru rechizite. Parlamentarul susține că măsura are un impact grav asupra elevilor din mediul rural, iar efectele ar putea fi văzute în creșterea abandonului școlar.

„A trecut deja prima săptămână din noul an școlar, iar veștile din educație sunt tot mai îngrijorătoare. Ministrul Educației, domnul Sorin Cîmpeanu, va intra cu siguranță în istorie ca fiind cel care a pus pe butuci educația din România.

Astfel, după ce a generat haos în sistemul de învățământ prin noul pachet de legi ale educației, domnul Cîmpeanu s-a gândit să lovească acolo unde e cea mai mare nevoie de susținere: în mediul rural. Pe ascuns, pe modelul „noaptea ca hoții”, Sorin Cîmpeanu a tăiat bursele sociale de 200 de lei pe care le primeau elevii de la sate, care fac liceul în altă localitate. Poate pentru pesediștii și peneliștii obișnuiți cu lefuri de mii de euro, 200 de lei nu înseamnă mult. Pentru copiii din mediul rural însemnau banii pentru transportul spre școală, un alt beneficiu pentru care Guvernul PSD-PNL nu a alocat bani la rectificarea bugetară de anul acesta.

În această situație sunt elevii din satele României, care fac eforturi mari pentru a merge la școală, copii din familii cu venituri modeste pe care statul îi împinge tot mai mult spre abandon școlar. Potrivit statisticilor, 1 din 4 copii din mediul rural nu mai ajunge la liceu și abandonează școala înainte de a ajunge în clasa a VIII-a.

Ce fel de ministru al Educației poate lua o astfel de decizie defavorizând elevii? Ce dascăl și ce om e acela care decide să taie banii copilului pentru educație?

Tot statisticile ne arată că, anul acesta, doar 1 din 3 părinți și-a permis să cumpere copiilor haine noi și toate rechizitele de care aveau nevoie pentru școală.

Guvernul a promis că va oferi tichete pentru 300.000 de preșcolari și de elevi din familii cu venituri mici. Vorbim de banii care trebuia să-i ajute pe părinți să cumpere haine noi și rechizite copiilor, pentru a-i putea trimite la școală.

O altă promisiune care s-a dovedit a fi doar o minciună pentru că tichetele NU au fost distribuite și, potrivit declarațiilor guvernanților, copiii mai au de așteptat.

Aceasta e „România Educată” promovată de PNL și PSD, o Românie în care se pune lacăt pe școli, bursele pentru acces la educație sunt tăiate, iar ministrul Educației vrea legi pentru a-i proteja pe plagiatori.

În tot acest timp, România este campioana Europei la analfabetism funcțional și la abandon școlar. Ce alte semnale ar trebui să mai primim de la Uniunea Europeană care să ne certifice că România este departe de a fi cu adevărat educată?”, a declarat în Parlamentul României, deputatul de Alba, Beniamin Todosiu.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare”

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Comunicat de presă | Mircea Hava, europarlamentar PNL: ”O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare” O piață liberă nu înseamnă o piață lipsită de orice reglementare, o piață în care autoritățile privesc pasive la posibile abuzuri și manipulări de preț, lipsite de instrumente de intervenție. Era de dorit ca plafonarea la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare