Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presa | Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba): Românii nu vor mai putea fi păcăliți de IFN-uri!

Bogdan Ilea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Comunicat de presa | Beniamin Todosiu (deputat PSD de Alba): Românii nu vor mai putea fi păcăliți de IFN-uri!

Parlamentul a aprobat o lege pentru a-i proteja împotriva practicilor abuzive pe românii care iau credite de la instituțiile financiare nebancare (IFN-uri). Legea a fost inițiată de senatorul PSD, Daniel Zamfir, bucurându-se de o puternică susținere din partea colegilor senatori și deputați PSD.

Citește și: Comunicat de presă Corneliu Mureșan: 15.000 de oameni din Alba cer reducerea tarifelor la apă și canalizare!

Legea privind protecția consumatorilor față de costul total al creditării și cesiunea de creanțe funcționează ca o plafonare a dobânzilor, astfel încât creditorii nu pot abuza pentru a impune dobânzi enorme. Noua lege protejează astfel românii față de abuzurile tuturor creditorilor, indiferent dacă vorbim de IFN-uri, bănci, societăți de leasing sau firme de recuperare creanțe. Instituțiile de credit nu mai pot percepe dobânzi excesive la creditele acordate cetățenilor, iar aceștia vor avea posibilitatea de a-și stinge datoria în limite decente.

În România, „creditul cu buletinul” a devenit un adevărat fenomen, iar mulți români au căzut în capcana împrumuturilor rapide oferite de IFN-uri. În ciuda aparențelor inițiale atractive și a accesului ușor la finanțare, aceste împrumuturi ascund adesea dobânzi exorbitante, care pot duce la datorii greu de gestionat și la situații financiare disperate pentru cei care le contractează.

Statisticile arată că, în unele cazuri, dobânzile practicate de IFN-uri au ajuns la niveluri șocante, cu o rată a dobânzii anuale efective (DAE) de peste 1000% . Această situație nu este doar inacceptabilă, ci și periculoasă pentru stabilitatea financiară a persoanelor care au accesat acest gen de credite.

Prin intermediul acestei legi adoptate de Parlamentul României, IFN-urile vor fi supuse unor reguli mai stricte și vor fi obligate să ofere transparență totală în ceea ce privește condițiile de împrumut, inclusiv dobânzile aplicate și costurile totale. Această măsură va proteja consumatorii și îi va ajuta să facă alegeri financiare informate, fără a fi expuși la riscuri ascunse sau la practici explozive. În urma acestei măsuri legislative, IFN-urile vor fi obligate să revizuiască condițiile contractuale persoanele care au contractat un credit să nu fie nevoiți să plătească mai mult decât dublul sumei împrumutate.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea