Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă, Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale: „Am sprijinit angajații, angajatorii și profesioniștii din Alba cu peste 12 milioane de euro.”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu 16 martie, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a implementat, printr-o serie de acte normative la care am lucrat împreună cu ministrul Violeta Alexandru și colegii din echipa noastră, schema de sprijin pentru șomajul tehnic, atât pentru angajați, cât și pentru cei cu contracte de activitate sportivă, drepturi de autor sau profesii liberale.

De atunci și până astăzi, la nivel național, am plătit, prin ANOFM și ANPIS, sume ce totalizează 2,4 miliarde de lei, în cazul celor cu contracte de muncă suspendate, și peste 600 milioane de lei, în cazul profesioniștilor care își desfășoară activitatea prin intermediul PFA-urilor, întreprinderilor individuale sau prin alte forme de muncă.

Indemnizații în cuantum total de peste 12 milioane de euro au fost plătite celor peste 20.000 de beneficiari din județul Alba, feedback-ul oamenilor cu care am discutat confirmând rapiditatea și eficiența fără precedent cu care statul a virat efectiv banii în conturile lor.

Peste 1,8 milioane de angajați și profesioniști din România au beneficiat de sprijinul guvernului Orban până la începutul lunii iunie, iar plățile continuă în această perioadă pentru solicitările aferente lunii mai. Mai mult decât atât, la inițiativa MMPS, șomajul tehnic a fost prelungit pentru toate domeniile în care autoritățile mențin restricții, urmând ca cei care revin în activitate să beneficieze de o serie de măsuri active.

Cea mai importantă dintre acestea este susținerea a 41,5% din cheltuiala salarială cu angajații care revin din șomaj tehnic, măsură ce se aplică pentru o perioadă de trei luni. Pentru a accesa aceste fonduri, angajatorii trebuie să facă dovada plății salariilor angajaților și a contribuțiilor aferente, să depună o cerere la AJOFM-uri, iar decontarea se va face în termen de 10 zile de la depunerea documentelor doveditoare. Primele solicitări pentru această schemă de sprijin se vor depune după 1 iulie, pentru luna iunie.

De asemenea, în cazul angajării tinerilor între 16-29 de ani sau a persoanelor peste 50 de ani, care nu au un loc de muncă, angajatorii primesc 50% din salariul acestora, dar nu mai mult de 2500 de lei, pentru o perioadă de 12 luni, având obligația menținerii raporturilor de muncă pentru încă 12 luni.

În toată această perioadă, plățile pe care le gestionăm tradițional s-au efectuat fără întârziere. Banii pentru alocații, indemnizații pentru creșterea copilului și alte prestații sociale au ajuns la beneficiari chiar mai repede de datele obișnuite conform graficelor.

Dincolo de adoptarea acestor măsuri clare, concretizate în sprijinul consistent pe care Guvernul, prin Ministerul Muncii, l-a acordat tuturor categoriilor a căror activitate a fost afectată de pandemie, lucrăm în continuare la noi soluții pe care le vom propune în perioada următoare.

Sunt alături de mediul de afaceri din Alba și îndemn angajatorii să folosească din plin schemele de sprijin pe care le-am pus la dispoziția lor. Așa vom reuși să repornim motoarele pe toate planurile, revenind pas cu pas la normalitate.

Continuăm împreună.

Suntem aici. Va fi bine!

Alin Ignat, secretar de stat în Ministerul Muncii și Protecției Sociale


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Comunicat de presă Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Dragoș Crișan (candidat pentru Primăria Aiud): Vreau să fac echipă cu aiudenii pentru o adevărată administrație de nota 10! Aiudul merită mai mult! Știu că fiecare aiudean crede asta și așteaptă schimbarea reală a municipiului și a localităților aparținătoare. Acesta este motivul pentru care am decis să candidez pentru funcția de primar al municipiului Aiud […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea