Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă| Alin Ignat, deputat PNL de Alba: „Legea pensiilor pe care o propunem va crește pensiile și va elimina frustrarea din rândul pensionarilor. E o reformă impusă de PNL prin PNRR”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Alin Ignat, deputat PNL de Alba: „Legea pensiilor pe care o propunem va crește pensiile și va elimina frustrarea din rândul pensionarilor. E o reformă impusă de PNL prin PNRR”

Pentru unii politicieni, pensiile sunt noul fotbal. Se pricep toți și la asta.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Nu mă veți vedea vreodată să mă trezesc vorbind despre domenii cu care nu am legătură. Despre agricultură, de exemplu. Nu mă pricep la toate. V-aș minți să susțin contrariul.

Dar ca membru al Comisiei de muncă din Camera Deputaților și fost secretar de stat în Ministerul Muncii, sunt dator să vă informez corect și credibil pe subiectul noii legi a pensiilor.

Un lucru e clar: legea pe care o propunem va crește pensiile și va elimina frustrarea din rândul pensionarilor. În sfârșit. Pentru că asta înseamnă „inechitatea din sistem”, sintagma cu care defilau până ieri „marii luptători” pentru reforma pensiilor. Azi au schimbat și placa și lupta. Nu mai vor reformă. Susțin și speră că „nu sunt bani”. Speră ca pensiile să nu crească, frecându-și mâinile la gândul unui eșec al coaliției. Doi bani nu dau pe pensionari.

Noua lege pe care o propune PNL împreună cu partenerii de coaliție:

Crește pensiile celor care au muncit mai mult, acordând un bonus de puncte pentru activitatea ce depășește 25 de ani (0,5 puncte/an – între 25-30 de ani; 0,75 puncte/an – între 30-35 de ani, 1 punct/an – peste 35 de ani).

Elimină situațiile în care un pensionar care a muncit 40, 45 de ani, spre exemplu, are pensia egală cu un beneficiar de pensie socială minimă, după o activitate de doar 15 ani.

Stabilește că toate veniturile brute sunt luate în considerare la calculul pensiei: acordul global, al 13-lea salariu, prime, premii – elimină procesele în instanță pentru recunoașterea acestor venituri.

Asigură pensii egale unde există stagiu egal și contribuții egale.

Acordă punctaj și pentru perioade asimilate, necontributive – 0,25 puncte/an pentru perioade petrecute în facultate, armată, șomaj.

Acordă o reducere a vârstei de pensionare pentru femeile care au născut sau au adoptat copii și i-au crescut până la vârsta de 16 ani – 6 luni de reducere pentru fiecare copil, până la maximum 7 copii.

Stabilește concediul de creștere a copilului ca perioadă contributivă.

Asigură o formulă predictibilă de calcul al pensiei – oricine își poate acum calcula viitoarea pensie singur pentru a verifica ulterior corectitudinea deciziei de pensionare.

Sunt elemente de reformă extrem de importante pentru pensionarii din România. Reformă impusă de PNL prin PNRR. Ca liberali la guvernare, am crescut punctul de pensie cu 40% în ultimii 4 ani, de la 1265 lei (2019) la 1785 lei (2023). Odată cu majorarea de la 1 ianuarie 2024, când valoarea punctului de pensie va ajunge la 2032 lei, creșterea pensiilor cu PNL la guvernare va trece de 60%. Garanția noastră pentru noua lege a pensiilor stă în aceste fapte, clare, concrete, în timp ce opoziția se limitează, ca de obicei, la povești.

Unii se roagă să nu reușim. Au ghinion – e un meci pe care îl vor pierde. Din fericire, va fi în favoarea pensionarilor.

Avem treabă de făcut. Cu decență, cu seriozitate și cu rezultate.

Alin Ignat, deputat liberal de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Ziarul Unirea

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de președinte a Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024, și-au depus candidatura 7 candidați. Până la data publicării acestui articol, doar 5 au fost validați. Candidaților Nicola Adrian de la Partidul Național […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea