Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Politică Administrație

Comunicat de presă | Adrian Emil Negruțiu, consilier județean PNL: Ipocrizia si incompetenta PSD si USR. Au hotărât creșterea prețului la apă și canal, iar noi toți suntem puși să plătim prostiile lor

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Comunicat de presă | Adrian Emil Negruțiu, consilier județean PNL: Ipocrizia si incompetenta PSD si USR. Au hotărât creșterea prețului la apă și canal, iar noi toți suntem puși să plătim prostiile lor

Apropierea campaniei electorale, îi face pe cei de la PSD, să mintă fără să clipească pe tema prețurilor la apă și canal. Practic, impreuna cu USR au decis asta, iar acum noi toți suntem obligați să plătim prostiile lor.

E public documentul din PNRR, în care liderul USR, pe atunci ministrul Cristian Ghinea, obligă toți operatorii de apă și canal, să majoreze prețurile la un minim de 2,5% din venitul mediu pe raza de operare a operatorului, de apa – canal, sub sancțiunea ca nu vor mai putea primi fonduri europene pentru investiții. Fonduri europene absolut necesare dezvoltarii retelei de apa- canal la nvelul judetului Alba precum si in toata tara.

Potrivit legilor în vigoare, pe care un subprefect este obligat sa le cunoasca, instituția abilitată pentru stabilirea nivelului tarifelor este Autoritatea Națională de Reglementare a Servicilor Comunitare, condusă de PSD prin Presedinte Ionel Tescaru. La nivel local, ANRSC este înțesată de PSD. Așadar, avem de-a face cu două partide pline de ipocrizie: USR a introdus obligativitatea, iar PSD a aprobat tarifele. In aceste conditii operatorul SC APA CTTA Alba si Asociatia de dezvoltare intercomunitara “APA ALBA” nu au facut decat sa respecte legislatia in vigoare.

În încercarea disperată de a-și acoperi prostiile, un necopt si incompetent de la PSD, aruncă acum vina pe PNL, de parcă nu PSD si USR au decis creșterea tarifelor.

Alba a fost primul județ din România, unde ANRSC și-a anulat ordinul impus peste voința aleșilor locali ai PNL, ce au votat împotriva creșterii tarifelor. În mod cu totul abuziv. A fost nevoie de intervenția fermă și dură a deputatului liberal, Florin Roman, iar ANRSC și-a retras ordinul inițial cu strategia de tarifare. Urmare a acestor precizări, a fost pusă în dezbatere, o altă strategie tarifară. PSD a votat peste tot, toti consiglieri locali si judeteni si toti primarii PSD membrii ai asociatiei APA ALBA, inclusiv primarii PSD din Teius, Stremt si Ciuruleasa. In presă, au spus ca ei se opun și de vină sunt liberalii. FALS!

Aprobarea noii strategii tarifare, făcută în toate județele țării, a fost o condiționalitate pentru cererea de plată numărul 2, jalon în PNRR, impus de useristul Ghinea.

Ilustrul necunoscut de la PSD ( a fost consilier Judetean fara initiative) si chiar cei de la USR care au impus aceste creșteri, spun ca au soluții. Inșiră lucruri pe care nici ei nu le înțeleg. Puteau să intervină prin parlamentarii lor așa cum a făcut deputatul Florin Roman, dar ei au rămas contemplativi, ca de obicei. Amintind doar de exemple care le convin, PSD și USR manipulează cifre și județe, fără să pomenească nici un cuvânt despre faptul ca Alba a atras sume de peste 250 de milioane de euro în investițiile în rețele de apă și canal. Le sugerăm celor din PSD să se uite în județul vecin, Hunedoara, unde președintele CJ, coleg cu ei de partid a procedat tot conform legii. Și atunci întrebarea e una simplă? De vină sunt tot liberalii si la Hunedoara? Hunedoara este condusă de PSD unde au crescut tarifele si nu au absorbit atatia bani ca judetul Alba. Sunt impostori, populiști și mincinoși, în general oameni mici care ați făcut doar rău județului Alba. Bilanțul dvs e foarte simplu: nimic pentru oameni, totul pentru voi!

Se spune și e adevărat ca minciuna are picioare scurte, domnilor pesediști și useristii. Și așa este. La voi este din păcate modul de a face politică. Este și motivul pentru care populația județului v-a făcut foarte mici din punct de vedere electoral. Insultați inteligența oamenilor din Alba, care nu pot fi nici manipulați și nici mințiți, de fripruristi politici necunoscuți din PSD și USR.

Adrian Emil Negrutiu, consilier județean PNL


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Spitalul Municipal Aiud urmează să fie reabilitat energetic: A doua licitație a proiectului de peste 5,7 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Spitalul Municipal Aiud urmează să fie reabilitat energetic: A doua licitație a proiectului de peste 5,7 milioane de lei, lansată în SEAP O investiție de peste 5,7 milioane de lei urmează să ajute la reabilitarea spitalului din Aiud. Panouri fotovoltaice, instalație nouă de iluminat sau înlocuirea instalației de alimentare cu apă, doar câteva dintre obiectivele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea