Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Complexul Balnear de la Ocna Mureș, investiția care generează investiții, aproape de finalizare: Cât a costat dotarea băilor cu cea mai mare puritate de sare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Complexul Balnear de la Ocna Mureș, investiția care generează investiții, aproape de finalizare: Cât a costat dotarea băilor cu cea mai mare puritate de sare

Execuția lucrărilor la obiectivul de investiții „Amenajare bază de tratament și agrement în orașul Ocna Mureș” se apropie de finalizare, motiv pentru care trebuie inițiate procedurile de achiziție a dotărilor.

În acest context, întruniţi în şedinţă ordinară în luna decembrie 2021, consilierii judeţeni din Alba au aprobat, în unanimitate, o hotărâre privind aprobarea Actului adițional nr. 2 la Acordul de asociere încheiat între UAT – Județul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, şi UAT – Oraşul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a obiectivului ,,Staţiune balneo-climaterică Ocna Mureş”. Potrivit actului adiţional, valoarea dotărilor bazei de tratament și agrement va fi de 4.703.094,26 de lei.

“Baza de tratament și agrement reprezintă pentru orașul Ocna Mureș și pentru județul Alba un reper major în dezvoltarea potențialului turistic și balneoclimateric al zonei. În acest context, este evident că dotările, atât cele medicale, cât și cele de agrement sau HORECA, trebuie să se conformeze standardelor, pentru a asigura servicii actuale și de calitate, din toate punctele de vedere. Calitatea și performanțele dotărilor sun cele care crează diferența între obiective similare ce oferă servicii turistice şi balneoclimaterice. Ele dau modernitate, specificitate, dar și diversitate în cadrul serviciilor oferite.

Ținând cont de cele prezentate anterior, dar și de faptul că dotările pentru tratament, agrement și HORECA cuprinse în proiectul inițial, din luna ianuarie 2017, au devenit perimate moral, nu mai îndeplinesc cerințele actuale în domeniile lor, a fost necesar ca aceste dotări să fie aduse la nivelul prezentului, la nivelul cerințelor actuale. În acest context, este necesară revizuirea valorii totale a investiției prin actualizarea valorică a cheltuielilor necesare pentru dotările Bazei de tratment și agrement Ocna Mureș”, se arată în expunerea de motive la proiectul de hotărâre.

Actul adițional la Acordul de asociere mai prevede că valoarea totală a investiției este de 41.417.447,31 de lei, din care C+M 27.269.984,11 lei. Din bugetul județului Alba se va plăti suplimentar, față de valoarea aprobată inițial, jumătate din creșterea valorii totale a investiției, cauzate în principal de actualizarea valorii dotărilor, respectiv 1.768.864,65 de lei, cu TVA inclus. Valoarea totală iniţială era de 37.879.718 lei.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Alba nr. 56 din 23 februarie 2017, a fost aprobat Acordul de asociere între Judeţul Alba, prin Consiliul Judeţean Alba, şi oraşul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a obiectivului ,,Staţiune balneo-climaterică Ocna Mureş”.

Dezvoltarea turismului balnear în zona Ocna Mureş va contribui la generarea unor beneficii durabile pentru comunitățile locale, va asigura o diversificare a surselor de venit pentru actorii locali și va oferi premisele necesare creării unui sector economic viabil și sustenabil. Susținerea și stimularea activității de turism la nivel județean și local urmărește în esenţă crearea unui număr substanțial de locuri de muncă, acestea putând contribui la bunăstarea economică a locuitorilor. Asocierea între Județul Alba, prin Consiliul Județean Alba, cu orașul Ocna Mureş, prin Consiliul Local al Oraşului Ocna Mureş, pentru realizarea în comun a acestui obiectiv crează premisele valorificării potenţialului natural şi antropic al zonei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată

Ziarul Unirea

Publicat

în

Incident ȘOCANT la o grădiniță din Alba: O îngrijitoare a luat un pumn în față de la o mămică supărată Un incident șocant a avut loc săptămâna trecută, mai exact miercuri 17 aprilie, la o grădiniță din orașul Cugir. Una dintre îngrijitoarele a primit un pumn în gură de la mama unei fetițe. Citește și: […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea