Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Complex sportiv ultramodern la Ocna Mureș, în zona Bazei de Tratament și Agrement: Licitația de peste 15 milioane lei pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un complex sportiv, probabil cel mai mare și modern din județul Alba, va fi construit la Ocna Mureș, în zona Bazei de Tratament și Agrement ce se află în plină construcție. Vor fi amenajate mai multe terenuri de sport, vor fi amplasate echipamente sportive, vor fi amenajate spații verzi și se are în vedere, de asemenea, construirea unei clădiri administrative.

Compania Națională de Investiții a lansat joi, în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții: “Amenajare complex sportiv în zona bazei de tratament și agrement Ocna Mureș, str. Fabricii, oraș Ocna Mureș, județul Alba.” Valoarea totală estimată a investiției este 15.207.533,43 de lei, fără TVA.

Se dorește astfel extinderea serviciilor de bază destinate populației prin crearea de facilități de agrement și sport. Aceste facilități pot crește gradul de incluziune socială și sunt de natură să contribuie la reducerea tendinței de migrație și depopulare care caracterizează orașele mici.

Investiția constă în amenajarea unui complex sportiv în orașul Ocna Mureș, jud. Alba. Soluția arhitectural urbanistică prevede:

-Asigurarea accesului pietonal și auto pe parcelă până la amenajările sportive propuse
-Amenajare parcare 82 locuri
-Amenajarea unui teren de baschet
-Amenajarea unui teren de fotbal împrejmuit și dotat cu nocturnă
-Amenajarea unui teren de volei
-Amenajarea unui teren de beach volei
-Amenajarea unui teren de badminton
-Amenajarea unei zone de tenis de masă
-Amenajarea unei zone de recreere pentru seniori
-Amenajarea a două zone de fitness
-Amenajarea unei zone de fitness seniori
-Amenajarea unei piste de alergare
-Amenajarea unei piste de biciclete
-Amenajarea unei alei de pietriș

Construirea unei clădiri administrative cu următoarele spații:

-Vestiare
-Grupuri sanitare
-Recepție
-Birou administrație
-Birou pază
-Cabinet medical
-Depozit materiale de întreținere
-Spațiu tehnic

Realizarea unui sistem de iluminat

Amenajarea de spații verzi

Din punct de vedere functional amenajarea va cuprinde aleile de promenadă și acces până la terenuri și terenurile de sport propriu zise. Aleile propuse vor asigura accesul auto de la nivelul străzii existente în partea de N care este dimensionat astfel încât să fie accesibil mașinilor de intervenție în caz de urgență. Totodata, s-a prevazut ca și aleile pietonale și velo să poată fi folosite ocazional pentru accesul mașinilor de intervenție în caz de urgență. Se propune realizarea unei parcari cu capacitate de 82 locuri, totodata, se propune amenajarea a 100 de locuri de parcare pentru bicicletă.

Terenurile vor asigura spații special destinate practicării diferitelor tipuri de sporturi, având trasări pentru volei, badminton, fotbal, tenis si baschet. Zonele de fitness vor fi dotate cu aparatură specifică pentru exterior.

Terenul de fotbal va fi împrejmuit cu gard de 6.00 m înălțime din stâlpi metalici și plasă de sârmă. Structura de rezistență a gardului va fi formată din stâlpi din țeavă pătrată de 100x50x4 mm. Aceștia vor avea fundații izolate din beton armat clasa C8/10. Structura gardului va fi întărită prin ranforsări orizontale cu bare din țeavă metalică patrată, de 30x30x3 mm, pe patru rânduri.

Terenul de fotbal va avea ca strat suport pentru finisajul realizat din gazon artificial, o placă de beton elicopterizat armat cu plasă sudată Ø 6 10/10, turnată peste o folie PVC montată peste un strat de balast compactat cu grosimea de minim 15 cm.

Celelalte terenuri de sport vor fi neîmprejmuite. Vor avea ca strat suport o placă de beton elicopterizat armat cu plasă sudată Ø 6 10/10, turnată peste o folie PVC montată peste un strat de balast compactat cu grosimea de minim 15 cm. Peste aceasta se va aplica un strat de granule de cauciuc tip SBR de 8 mm grosime și un strat de uzură de 8 mm de granule de cauciuc colorat tip EPDM.

Complexul sportiv își dorește de asemenea să pună în valoare potenţialul terapeutic şi turistic deosebit al zonei şi pentru a readuce localitatea în topul staţiunilor balneo-climaterice din România alături de Baza de tratament și agrement.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” !

Unirea Ziarul

Publicat

în

După ce au decontat servicii turistice FICTIVE, cinci POLIȚIȘTI din IPJ Alba, obligați la efectuarea a 30 de zile de muncă în folosul comunității. ”Siguranță și încredere” ! Cinci polițiști din IPJ Alba au scăpat de un dosar penal pentru fals și înșelăciune, după ce au decontat ilegal contravaloarea unor servicii turistice de care nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea