Rămâi conectat

Economie

Compania Bosch va deschide o nouă linie de producţie la Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Directorul general al companiei Robert Bosch, Mihai Boldijar a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Grupul Bosch va investi în România aproximativ 55 de milioane de euro în următorii doi ani, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din sectorul soluţiilor de mobilitate (pentru industria auto).

În Blaj, compania va deschide o nouă linie de producţie pentru componente ale grupului motopropulsor, iar în locaţia de la Jucu (Cluj) vor fi introduse produse noi – sisteme de control declanşare airbag, sisteme de comandă geamuri electrice, invertor panouri fotovoltaice. Investiţiile estimate în tehnologie auto, pentru perioada 2015-2016 se ridică la 40 de milioane de euro, scrie agerpres.ro.

Anul trecut, vânzările Bosch pe piaţa românească s-au cifrat la 210 milioane euro (933 milioane lei), iar investiţiile s-au situat la 8 milioane de euro. În 2014, achiziţiile din România ale grupului Bosch au depăşit 126 milioane euro (bunuri, semifabricate, produse finite etc), ceea ce plasează România pe locul 5 în Europa Centrală şi de Sud-Est ca şi furnizor Bosch.

Pentru 2015, Bosch estimează o creştere de 12-15% a vânzărilor în România şi o creştere a numărului de angajaţi la peste 3.000, de la 2.700 la finalul anului 2014.

După primul trimestru al anului 2015, compania a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Mizăm pe o creştere cu două cifre în toate sectoarele de activitate în acest an”, a afirmat Mihai Boldijar.

La nivel global, în 2014, Bosch a raportat o cifră de afaceri de 49 miliarde de euro, în creştere cu 6,3%, şi un profit de trei miliarde de euro, în creştere cu 6%. Investiţiile s-au cifrat la 2,6 miliarde euro (5,3% din cifra de afaceri). Luând în calcul şi afacerile companiilor achiziţionate anul trecut, cifra de afaceri a Bosch în 2014 urcă la 64 miliarde de euro, ceea ce plasează grupul în Top 10 firme germane.

Pentru 2015, la nivel global, Bosch estimează o creştere a vânzărilor cu 3-5%.

Cele patru linii principale de afaceri ale Grupului Bosch sunt soluţiile de mobilitate (industria auto) – 68% din total vânzări, tehnologie industrială – 14%, bunuri de larg consum – 9% şi Tehnologie de construcţii şi energie – 9%. Pe regiuni, vânzările Bosch s-au concentrat în Europa – 53% şi zona Asia-Pacific – 27%. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comisia Europeană estimează un deficit uriaș în anul 2024 pentru România, de peste 6,5% din PIB

Unirea Ziarul

Publicat

în

Comisia Europeană estimează un deficit uriaș în anul 2024 pentru România, de peste 6,5% din PIB Comisia Europeană are estimări pentru 2024 ce duc deficitul României la peste 6,5% din PIB, în timp ce Consiliul Fiscal consideră că acesta va fi în jur de 6,4% din PIB, dacă nu se va recurge din nou la […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea