Ziarul Unirea

Compania Bosch va deschide o nouă linie de producţie la Blaj

Directorul general al companiei Robert Bosch, Mihai Boldijar a declarat, joi, într-o conferință de presă, că Grupul Bosch va investi în România aproximativ 55 de milioane de euro în următorii doi ani, în special în dezvoltarea unităţilor de producţie din sectorul soluţiilor de mobilitate (pentru industria auto).

În Blaj, compania va deschide o nouă linie de producţie pentru componente ale grupului motopropulsor, iar în locaţia de la Jucu (Cluj) vor fi introduse produse noi – sisteme de control declanşare airbag, sisteme de comandă geamuri electrice, invertor panouri fotovoltaice. Investiţiile estimate în tehnologie auto, pentru perioada 2015-2016 se ridică la 40 de milioane de euro, scrie agerpres.ro.

ELIT

Anul trecut, vânzările Bosch pe piaţa românească s-au cifrat la 210 milioane euro (933 milioane lei), iar investiţiile s-au situat la 8 milioane de euro. În 2014, achiziţiile din România ale grupului Bosch au depăşit 126 milioane euro (bunuri, semifabricate, produse finite etc), ceea ce plasează România pe locul 5 în Europa Centrală şi de Sud-Est ca şi furnizor Bosch.

Pentru 2015, Bosch estimează o creştere de 12-15% a vânzărilor în România şi o creştere a numărului de angajaţi la peste 3.000, de la 2.700 la finalul anului 2014.

După primul trimestru al anului 2015, compania a înregistrat o creştere semnificativă a vânzărilor faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Mizăm pe o creştere cu două cifre în toate sectoarele de activitate în acest an”, a afirmat Mihai Boldijar.

La nivel global, în 2014, Bosch a raportat o cifră de afaceri de 49 miliarde de euro, în creştere cu 6,3%, şi un profit de trei miliarde de euro, în creştere cu 6%. Investiţiile s-au cifrat la 2,6 miliarde euro (5,3% din cifra de afaceri). Luând în calcul şi afacerile companiilor achiziţionate anul trecut, cifra de afaceri a Bosch în 2014 urcă la 64 miliarde de euro, ceea ce plasează grupul în Top 10 firme germane.

Pentru 2015, la nivel global, Bosch estimează o creştere a vânzărilor cu 3-5%.

Cele patru linii principale de afaceri ale Grupului Bosch sunt soluţiile de mobilitate (industria auto) – 68% din total vânzări, tehnologie industrială – 14%, bunuri de larg consum – 9% şi Tehnologie de construcţii şi energie – 9%. Pe regiuni, vânzările Bosch s-au concentrat în Europa – 53% şi zona Asia-Pacific – 27%. (Z.U.)

Sursa: agerpres.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă: DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul „Dezvoltare Dirom In-tertrans SRL” înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru”

Comunicat de presă 30.12.2020 Comunicat de presă demarare proiect DIROM INTERTRANS SRL anunță lansarea proiectul cu titlul ”Dezvoltare Dirom Intertrans… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă – implementarea proiectului „Modernizare birou de topografie prin achiziționare de echipamente și tehnologii noi”

Comunicat de presă ”MODERNIZARE BIROU DE TOPOGRAFIE PRIN ACHIZIȚIONARE DE ECHIPAMENTE ȘI TEHNOLOGII NOI” ADY GEO TOP SRL, cu sediul… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă: Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de locuințe din municipiul Alba Iulia – Lot 1.4

Comunicat de presă Comunicat de presă  18 Decembrie 2020 Municipiul Alba-Iulia anunță începerea lucrărilor de reabilitare termică a blocurilor de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

ANUNȚ începere proiect Alba Doner Production SRL, măsura 2: “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor”

Comunicat de presă 24.12.2020 ALBA DONER PRODUCTION S.R.L., cu sediul în ALBA, localitatea Alba Iulia, str. Str. LIVEZII, nr. 35… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Anunț începere proiect „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” pentru SC LUK DE LUX SRL

Comunicat de presă 04.01.2021 ANUNŢ DE ÎNCEPERE PROIECT  “Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” din cadrul schemei de ajutor… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

2 Comentarii

Sic 30 mai 2015 at 11:19

,,Investitii,, pentru sclavii români care vor lucra ca in Germania
dar plătiti ca in romania cu 1000 lei,in Germania salariul minim
e de 1400 euro.,,investitorii,, vin aici pt că au profit maxim de pe urma fraierilor.

Beaves&Buthead 30 mai 2015 at 12:55

Absolut corect Sic. Fite si pretentii occidentale la salarii de romania

Comentariile sunt oprite