Rămâi conectat

Ştirea zilei

Comoara faptelor bune de sărbători se adună

Publicat

în

În Postul Crăciunului, ca în fiecare an, la redacţia cotidianului nostru s-au prezentat mulţi oameni nevoiaşi, disperaţi, săraci, bolnavi, care au făcut un apel prin intermediul nostru la bunăvoinţa dumneavoastră. Doi dintre aceştia, Maria şi Cătălin C., şi fiica lor, Isabela (care numără doar 9 luni de viaţă) au fost deja ajutaţi. Reamintim cititorilor noştri că ei rămăseseră fără bani şi fără un acoperiş deasupra capului, în toiul iernii. Cititorii noştri au fost sensibili la apelul pe care l-am făcut, descriind situaţia celor doi, şi tinerii au fost ajutaţi din mai multe părţi. În afară de părintele Ignat, directorul coordonator al Filantropiei Ortodoxe Alba Iulia, o doamnă magistrat de la Tribunalul Alba (care a dorit să-şi păstreze anonimatul) le-a oferit celor doi o sumă de bani, şi le-a îndulcit întrucâtva sărbătorile. O altă doamnă din Alba Iulia le-a oferit adăpost, iar domnul Florin Roman, vicepreşedintele PNL Alba le-a înmânat suma de 800 de lei, suficientă pentru a-şi plăti chiria timp de 2 luni. Şi dânsul a ţinut să rămână anonim, spre lauda sa, dar eu am comis această indiscreţie şi i-am dezvăluit numele, nu pentru a-i atrage neapărat aprecierea dumneavoastră (deşi o merită), ci pentru a-l oferi ca exemplu altor oameni politici! Dânsul ne-a declarat că intenţionează să le trimită celor doi tineri şi un pachet de sărbători şi, aşa cum îl cunosc eu, sunt sigur că se va ţine de cuvânt.
Un misterios domn Nicolae M. de la Ocna Mureş s-a oferit, de asemenea, să-i ajute cu bani pe cei doi tineri dar, având în vedere faptul că aceştia au fost ajutaţi deja, noi i-am sugerat să ofere suma de bani pe care a pregătit-o (300 de lei) altor nevoiaşi, care nu aveau nici măcar pâine pe masă de sărbători. Este vorba despre o familie de pe str. Trandafirilor, respectiv o bunică bolnavă, cu un picior amputat, care îngrijeşte trei nepoţi (vezi foto), deoarece fiul şi nora sa nu au de lucru şi au plecat de curând în străinătate pentru a-şi asigura traiul zilnic. Din nefericire lista celor ce aşteaptă ajutor de sărbători este foarte mare. Iată doar câteva dintre cazurile ce necesită sprijin urgent, pe care le aducem în atenţia dumneavoastră: Mugurel Cizmaş, din Ocna Mureş, bolnav de diabet, care a rămas fără gaz în mijlocul iernii pentru o datorie de 1.500 RON, familia Mărginean în care se află un prunc nevăzător, familia Briciu care şi-a încropit o locuinţă de dimensiunile unei bucătării de garsonieră în fosta terasă de vară din Alba Iulia ş.a. În numele lor fac un nou apel la mărinimia dumneavoastră: ajutaţi-i pe aceşti oameni care se află în impas, iar Dumnezeu va şti să vă răsplătească înzecit pentru comoara de fapte bune pe care le strângeţi de sărbători, întru slava Sa! La mulţi ani tuturor celor cu inima deschisă, cu sănătate, pace şi prosperitate! (I.H.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Ştirea zilei

LIVE VIDEO| Noii salvatori ISU Alba depun jurământul militar, în Piața Cetății din Alba Iulia

Publicat

în

LIVE VIDEO| Noii salvatori ISU Alba depun jurământul militar, în Piața Cetății din Alba Iulia

Astăzi, 20 mai 2022, în Piața Cetății din Alba Iulia va avea loc un ceremonial militar al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba.

Noii colegi ai Inspectoratului, care vor ajuta de azi înainte cetățenii aflați în pericol a acestui județ, vor depune jurământul militar.

Elit - Gustul Desăvârșit

În cadrul evenimentului vor fi prezente forțe și mijloace de intervenție din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ,,UNIREA” al județului Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Publicat

în

28 – 29 mai. Zilele Muzicale Carl Filtsch la Catedrala „Sfântul Mihail” din Alba Iulia: Eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş. PROGRAM

Centrul de Cultură “Augustin Bena”, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează în zilele de 28 și 29 mai 2022, la Catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail” din Alba Iulia, proiectul cultural-artistic: Zilele Muzicale Carl Filtsch, un eveniment dedicat celebrului pianist originar din Sebeş, considerat o personalitate importantă a muzicii romantice din secolul al XIX-lea, elevul preferat al lui Frederic Chopin.

„Carl Filtsch (28 mai 1830, Sebeş – 11 mai 1845, Veneţia) este considerat o personalitate a muzicii romantice a veacului al XIX-lea. A început cursurile de pian la vârsta de trei ani, primul îndrumător fiind chiar tatăl său, Joseph Filtsch, pastor evanghelic în Sebeşul săsesc. Pentru fructificarea talentului său muzical, a fost dus în 1837 la Viena, unde a fost prezentat Curţii Imperiale. Astfel a ajuns să fie coleg de educaţie muzicală şi tovarăş de joacă al viitorului împărat Franz Joseph.

Elit - Gustul Desăvârșit

De la cea mai fragedă vârstă, Carl Filtsch a dovedit o predispoziţie genială pentru muzică ajungând să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, care s-a preocupat cu o atenţie aparte de evoluţia lui pianistică.

În decembrie 1842 a ajuns să fie elevul preferat al lui Frederic Chopin, la Paris. Pentru o vreme, Franz Liszt l-a suplinit pe Chopin, fiindu-i de asemenea maestru lui Carl Filtsch. De la el ne-a rămas următoarea frază: “Dacă micuţul acesta va începe să călătorească, va trebui să-mi închid prăvălia”.

La vârsta de numai 12 ani a ajuns să susţină concerte la Viena, Paris şi Londra unde a fost aclamat şi sărbătorit cu entuziasm.

Cele 25 de compoziţii ale lui Carl Filtsch nu au fost descoperite decât în anul 1960, iar acum, parte dintre ele, sunt readuse la viaţă în cadrul evenimentelor organizate. Povestea tânărului pianist este tragică deoarece se îmbolnăveşte de tuberculoză şi medicii i-au prescris băi de mare în Veneţia. După o scurtă îmbunătăţire a stării sănătăţii sale, Carl Filtsch a fost răpus de acea boală incurabilă, în plină tinereţe, la vârsta de numai 15 ani. Monumentul său funerar, dăltuit în marmură, se găseşte la cimitirul San Michele din Veneţia”.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Ştirea zilei

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Publicat

în

Caz MACABRU în Alba: Bărbat găsit decedat în mașină, în zona Vinț

Un incident macabru a avut loc astăzi, 19 mai, în zona Vinț din judetul Alba. Un bărbat a fost găsit decedat într-un autoturism.

Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții IPJ Alba, un bărbat a fost găsit decedat într-o masina. De asemenea, potrivit sursei citate, este foarte probabil ca și decesul să fi survenit din cauze medicale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vom reveni cu detalii suplimentare pe măsură ce autoritățile vor identifica împrejurările ce au condus la moartea bărbatului.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare