Rămâi conectat

Curier Județean

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba despre gestionarea situaţiei de cod galben

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În acest moment se circulă în condiţii de iarnă şi nu sunt drumuri blocate

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba a monitorizat în continuare gestionarea situaţiei în perioada valabilităţii Atenţionării meteorologice Cod Galben pentru ninsori şi vânt, valabil până în data de 8 februarie, orele 10.00.

Vremea a continuat să fie rece, cu temperaturi în relativă creştere faţă de ultimele zile, înregistrându-se la Blaj o temperatură minimă de – 11,7 grade Celsius.

Straturile de zăpadă din judeţ ating cel mai mare nivel la Arieşeni (77 cm) şi Scărişoara (50 cm).

În total, în perioada 28 ianuarie – 06 februarie patrulele Ministerului Administraţiei şi Internelor împreună cu personalul Serviciului Judeţean de Ambulanţă au depistat la nivelul judeţului Alba 66 cazuri sociale sau de persoane cu hipotermie cărora li s-a asigurat asistenţă medicală specializată sau un adăpost temporar pe toată perioada geroasă.

Până la această oră, nu sunt raportate situaţii de avarie în ceea ce priveşte alimentarea cu utilităţi publice (apă, gaz, energie electrică) a consumatorilor din judeţul Alba.

Deşi în ultimele 24 de ore cantitatea de zăpadă căzută a fost destul de însemnată, reprezentanţii instituţiilor cu atribuţii de întreţinere a drumurilor naţionale şi judeţene au intervenit cu următoarele forţe şi mijloace:

–         persoane angrenate – 128;

–         mijloace utilizate – 66;

–         material antiderapant – 560 mc.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a aprobat suspendarea cursurilor pentru ziua de 6 februarie, pentru Şcoala cu cls. I-VIII Crăciunelul de Jos, din cauza unei defecţiuni la transformatorul electric din curtea unităţii de învăţământ.

Purtător de cuvânt al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Alba

Maior Florin ZECHERU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Grevă la Registrul Comerțului. Nemulțumiți de salarii, angajații protestează începând de astăzi Sindicatul Angajaţilor din Oficiul Naţional al Registrului Comerţului (SAONRC) intră joi în grevă japoneză, la nivel naţional, solicitând Guvernului demersuri urgente pentru majorarea salariilor cu 15%, ONRC fiind „instituţia publică cu cel mai mic nivel de salarizare din justiţie”, potrivit unui comunicat remis […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea