Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Comisia Europeană, avertisment pentru România: Deficitul va trece de 10% din PIB în 2020 şi va continua să crească în anii următori

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Având în vedere prognozele Comisiei Europene, precum şi recentele evoluţii macroeconomice şi bugetare, România nu pare în măsură să facă ajustările necesare pentru a putea să se asigure că deficitul excesiv identificat este corectat în viitorul apropiat, se arată într-o comunicare privind situaţia fiscală din România prezentată miercuri de CE în cadrul pachetului de toamnă pentru politica economică, potrivit Agerpres.

Comisia reaminteşte că, începând din aprilie 2020, România face obiectul procedurii de deficit excesiv, ca urmare a încălcării în 2019 a pragului privind deficitul prevăzut în tratat. De asemenea, în prognozele sale de toamnă, Comisia estimează că deficitul României va trece de 10% din PIB în 2020 şi va continua să crească în anii următori.

Executivul comunitar subliniază că deteriorarea perspectivelor economice şi introducerea măsurilor de urgenţă destinate combaterii pandemiei şi consecinţelor sale economice şi sociale explică doar parţial preconizata creştere a deficitului.

Micile magazine se închid unul după altul, ca într-un joc de domino. Afacerile de familie pun lacătul pe ușă definitiv

Din ce în ce mai multe societăţi comerciale din domeniul retailului nealimentar intră în faliment, pentru că nu mai pot rezista pe piaţă, avertizează Organizaţia Patronală a Retailerilor din România, Roretail.

Asociaţia a semnalat în numeroase rânduri, atât public, cât şi prin comunicări transmise factorilor de decizie, situaţia extrem de dificilă pe care o întâmpină retailul nealimentar din România. După o perioadă de trei luni în care magazinele au fost închise prin decizii ale autorităţilor, odată cu redeschiderea centrelor comerciale vânzările au rămas la niveluri mult inferioare celor de anul trecut.

În medie, scăderile vânzărilor din magazine în ultimele luni au ajuns la 60%-80%, iar situaţia este extrem de dramatică. Inclusiv cu ocazia Black Friday, vânzările din magazine au fost cu aproximativ 50% mai mici decât cele de la ediţia anterioară, din anul 2019. Primele magazine care au intrat în faliment sunt cele ale micilor companii din domeniu, unde nu există o contrabalansare a pierderilor de pe piaţa locală cu veniturile de pe pieţele externe.

BioNTech lucrează la îmbunătăţirea vaccinului anti-COVID, pentru a putea fi transportat la temperatura camerei. Când va fi gata

BioNTech şi Pfizer au anunțat că vaccinul dezvoltat în colaborare a fost un succes în fazele de testare, dovedind o eficiență de 95%. Însă condiţiile de transport şi păstrare a vaccinului sunt dificil de respectat: produsul trebuie ţinut la -75 grade Celsius, cu 50 de grade mai rece decât orice alt vaccin folosit în prezent în SUA. Cabinetele medicale, farmaciile şi laboratoarele de stat nu au congelatoare care să atingă temperaturi atât de scăzute.

Din acest motiv, cei de la BioNTech au anunţat că lucrează la o variantă a vaccinului, care poate fi transportată şi la temperatura camerei.

„Având în vedere faptul că dezvoltarea vaccinului a fost atât de rapidă, nu am reuşit să creăm condiţii mai stabile. Credem că în a doua jumătate a anului 2020 vom avea o formulă comparabilă cu orice alt vaccin”, a declarat Ugur Sahin.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea