Rămâi conectat

Politică Administrație

Comisia Europeană a întrerupt plățile în cadrul POSDRU din cauza cauza unor suspiciuni de fraudă a fondurilor europene

Ziarul Unirea

Publicat

în

Comisia Europeană a întrerupt pentru a doua oară în ultimii doi ani plățile în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), exercițiul financiar 2007-2013, din cauza cauza unor suspiciuni de fraudă a fondurilor europene, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

comisia europeanaEste vorba mai exact de întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012, din cauza unor deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, deficiențe legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, se arată într-un comunicat al MFE, citat de Agerpres.

MFE precizează că nu se întrerupe activitatea de verificare a cererilor de rambursare și se vor face în continuare plăți pentru cheltuielile eligibile pentru proiectele deja aprobate.

Comisia Europeana a blocat, prin procedura de intrerupere, plata a 167,9 milioane de euro catre Romania, reprezentand cheltuieli deja efectuate, a informat, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), la solicitarea HotNews. Banii reprezinta cheltuieli efectuate, dupa luna august 2012, de catre beneficiari care au derulat proiecte pe fonduri europene POSDRU care contineau nereguli sau indicii se savarsire a unor acte de coruptie. Aceste cheltuieli au fost deja suportate de statul roman, care a efectuat platile interne catre beneficiari.

POSDRU reprezintă unul dintre cele importante programe din exercițiul financiar 2007-2013, având la dispoziție un buget de 3,4 miliarde de euro. În momentul de faţă sunt făcute plăţi care ar reprezenta o absorbţie de 75%. (TB)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național

Bogdan Ilea

Publicat

în

Județul Alba campion al învățământului dual din România. 11,36% nivelul județului față de 3% nivelul național În cadrul ședinței de colegiu prefectural, Inspectorul Școlar General Adjunct al Inspectoratului Școlar Județean Alba, Dan Chercheș a vorbit despre învățământul dual din județ. La nivel național România ponderea învățământului dual este de doar 3%, în timp ce în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea