Comisia Europeană a întrerupt plățile în cadrul POSDRU din cauza cauza unor suspiciuni de fraudă a fondurilor europene

Comisia Europeană a întrerupt pentru a doua oară în ultimii doi ani plățile în cadrul Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), exercițiul financiar 2007-2013, din cauza cauza unor suspiciuni de fraudă a fondurilor europene, informează Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

comisia europeanaEste vorba mai exact de întreruperea termenului de plată pentru cererea intermediară transmisă în 31 decembrie 2015, care conține cheltuieli efectuate de către beneficiari după luna august 2012, din cauza unor deficiențe în funcționarea sistemului de management și control al POSDRU, deficiențe legate de procedurile de selecție a proiectelor și verificările de prim nivel realizate de Autoritatea de Management și Organismele Intermediare aflate în subordinea Ministrul Muncii, respectiv Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, se arată într-un comunicat al MFE, citat de Agerpres.

ELIT

MFE precizează că nu se întrerupe activitatea de verificare a cererilor de rambursare și se vor face în continuare plăți pentru cheltuielile eligibile pentru proiectele deja aprobate.

Comisia Europeana a blocat, prin procedura de intrerupere, plata a 167,9 milioane de euro catre Romania, reprezentand cheltuieli deja efectuate, a informat, Ministerul Fondurilor Europene (MFE), la solicitarea HotNews. Banii reprezinta cheltuieli efectuate, dupa luna august 2012, de catre beneficiari care au derulat proiecte pe fonduri europene POSDRU care contineau nereguli sau indicii se savarsire a unor acte de coruptie. Aceste cheltuieli au fost deja suportate de statul roman, care a efectuat platile interne catre beneficiari.

POSDRU reprezintă unul dintre cele importante programe din exercițiul financiar 2007-2013, având la dispoziție un buget de 3,4 miliarde de euro. În momentul de faţă sunt făcute plăţi care ar reprezenta o absorbţie de 75%. (TB)

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

3 Comentarii

1 2 martie 2016 at 11:24

La cat a ciordit mafia penelista (cel putin in Alba Iulia unde au scolarizat persoane care nici nu exista in viata reala) nici nu este de mirare ca au fost suspendate.

Cucu 2 martie 2016 at 12:17

De la posdru și-a luat zborul prin 2013 pupila lui havele care acum cântă la Aida și se vrea primaș la Sebeș….

ilie de la uzina 2 martie 2016 at 12:20

suspiciuni de frauda pe posdru?
nu stimata comisie europeana.fara suspiciuni.
POSDRU a fost o frauda totala.aceasta axa nu trebuia sa existe.
problema e ca acum vom plati noi banii furati de firmulitele de partid.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...