Comisarul-şef Milu Todea a fost achitat într-un dosar de corupţie

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Milu Todea, fost adjunct al şefului IPJ Alba, a fost achitat de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul în care a fost judecat, alături de finul său Dănuţ Pleşa, pentru fapte de corupţie. Pleşa, subofiţer în cadrul IPJ Alba, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. „Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Judecarea pe fond a dosarului celor doi poliţişti a început în luna septembrie a acestui an, deşi ei au fost trimişi în judecată încă din luna iunie 2009. Dosarul s-a aflat timp de nouă luni pe masa magistraţilor Curţii Constituţionale, acolo unde a fost trimis în urma ridicării unor excepţii de neconstituţionalitate de către avocaţii inculpaţilor. Acestea au fost însă respinse iar dosarul s-a întors la Curtea de Apel Alba Iulia. Prin sentinţa pronunţată ieri, judecătorii de aici au stabilit practic că Milu Todea nu a săvârşit infracţiunea de favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită.
lAcuzaţi de procurorii DNA că au zădărnicit o anchetă la RAR Alba
Milu Todea şi Dănuţ Pleşa au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia din 18 iunie 2009, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită. „La data de 4 decembrie 2008, inculpatul Todea Constantin Milu, după o înţelegere prealabilă cu inculpatul Pleşa Gheorghe Dănuţ şi prin intermediul acestuia, a transmis, cu intenţie directă, date cu caracter secret dintr-un înscris ce avea ca obiect efectuarea unor activităţi investigative-operative într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar care privea activitatea infracţională de corupţie desfăşurată de un angajat din conducerea Registrului Auto Român Alba Iulia (n.r. – Septimiu Buda, condamnat de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, trafic de influenţă şi şantaj), în scopul de a-l favoriza şi a-l pune pe acesta la adăpost de consecinţele legii penale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Alba Iulia. Reţinerea de către procurorii DNA, în vara anului trecut, a celor doi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, unul dintre ei chiar comisarul şef Constantin Milu Todea, adjunctul comandantului IPJ Alba, a reprezentat un eveniment fără precedent pentru poliţia din judeţ.
Ioana PITICARIU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

yaho 24 noiembrie 2010 at 11:23

pai cum sa nu fie achitat un asa mare luptator impotriva coruptiei. astept cu nerabdare ziua in care va conduce IPJ Alba sau poate il facem ceva secretar de stat in MAI Ioan stie de ce.

ana 24 noiembrie 2010 at 11:52

ma intreb cei de la dna care au muncit la acest caz sunt platiti se stie din bani statului deci din bani nostri nu era mai bine sa se ocupe de afacerile lor asa cum au facut cei achitati ce ziceti domnilor de la curtea de apel

N. Silaghi 24 noiembrie 2010 at 12:59

Mai frate Yahoo, esti prost ca noaptea… Si mai stii, poate „ziua” aceea despre care vorbesti si o astepti cu nerabdare , chiar va veni. Sunt sigur ca esti din cei care te caciulesti( sa traiesti!) sau te caciulai( sa ai trai!) in fata lui Milu Todea, si chiar i-ai transmis felicitari… Dar, vezi tu frate, sub masca anonmatului esti viteaz tare. Mars afara/ javra ordinara!.

yaho 24 noiembrie 2010 at 13:48

cred ca pricepi in gura dar nu conteaza ii bine si asa

Comentariile sunt oprite