Rămâi conectat

Actualitate

Comisarul-şef Milu Todea a fost achitat într-un dosar de corupţie

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Milu Todea, fost adjunct al şefului IPJ Alba, a fost achitat de Curtea de Apel Alba Iulia în dosarul în care a fost judecat, alături de finul său Dănuţ Pleşa, pentru fapte de corupţie. Pleşa, subofiţer în cadrul IPJ Alba, a fost condamnat la 1 an de închisoare cu suspendare şi interzicerea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în funcţii elective publice, precum şi de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autorităţii de stat. „Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 10 zile de la pronunţare. Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”, a precizat Cosmin Muntean, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia. Judecarea pe fond a dosarului celor doi poliţişti a început în luna septembrie a acestui an, deşi ei au fost trimişi în judecată încă din luna iunie 2009. Dosarul s-a aflat timp de nouă luni pe masa magistraţilor Curţii Constituţionale, acolo unde a fost trimis în urma ridicării unor excepţii de neconstituţionalitate de către avocaţii inculpaţilor. Acestea au fost însă respinse iar dosarul s-a întors la Curtea de Apel Alba Iulia. Prin sentinţa pronunţată ieri, judecătorii de aici au stabilit practic că Milu Todea nu a săvârşit infracţiunea de favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită.
lAcuzaţi de procurorii DNA că au zădărnicit o anchetă la RAR Alba
Milu Todea şi Dănuţ Pleşa au fost trimişi în judecată prin rechizitoriul D.N.A. – Serviciul Teritorial Alba Iulia din 18 iunie 2009, pentru săvârşirea infracţiunii de favorizare a persoanelor care au comis o infracţiune de luare de mită. „La data de 4 decembrie 2008, inculpatul Todea Constantin Milu, după o înţelegere prealabilă cu inculpatul Pleşa Gheorghe Dănuţ şi prin intermediul acestuia, a transmis, cu intenţie directă, date cu caracter secret dintr-un înscris ce avea ca obiect efectuarea unor activităţi investigative-operative într-un dosar penal al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, dosar care privea activitatea infracţională de corupţie desfăşurată de un angajat din conducerea Registrului Auto Român Alba Iulia (n.r. – Septimiu Buda, condamnat de Tribunalul Alba la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, trafic de influenţă şi şantaj), în scopul de a-l favoriza şi a-l pune pe acesta la adăpost de consecinţele legii penale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA Alba Iulia. Reţinerea de către procurorii DNA, în vara anului trecut, a celor doi poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, unul dintre ei chiar comisarul şef Constantin Milu Todea, adjunctul comandantului IPJ Alba, a reprezentat un eveniment fără precedent pentru poliţia din judeţ.
Ioana PITICARIU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Prețul polițelor RCA, plafonat până în 30 septembrie 2024 – proiectul se află în dezbatere publică

Unirea Ziarul

Publicat

în

Prețul polițelor RCA, plafonat până în 30 septembrie 2024 – proiectul se află în dezbatere publică Ministerul Finanțelor pune în dezbatere publică proiectul elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, prin care reglementează soluția temporară de prelungire până la data de 30 septembrie 2024 a perioadei de aplicare a HG nr. 1326/2023 privind stabilirea tarifelor de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea