Actualitate
Comemorare a mareşalului Ion Antonescu, la Alba Iulia
În data de 15 iunie se împlinesc 130 de ani de la naşterea mareşalului Ion Antonescu, denumit în multe dicţionare de personalităţi drept „dictator pro-nazist”, dar considerat de alţii drept un mare patriot, un mare român, executat de către comunişti în data de 1 iunie 1946, eveniment de la care, iată, se împlinesc 66 de ani. În ciuda părerilor controversate despre acest personaj al istoriei noastre recente, care a condus destinele naţiunii într-una dintre cele mai zbuciumate perioade şi care a fost determinat să ia decizii grele (ce i-au şi atras în cele din urmă sfârşitul tragic) tinerii membri ai Asociaţiei „Dreptate şi Adevăr Alba Iulia- Chişinău”, în frunte cu preşedintele acesteia, conjudeţeanul nostru Dan Măriuţă, au depus în data de 1 iunie a.c. o coroană de flori la Monumentul Memorial al Luptei Anticomuniste din Alba Iulia, împreună cu două steaguri tricolore. E trist faptul că manifestarea a avut loc oarecum discret, fără participarea numeroşilor patrioţi locali, dar şi mai trist este faptul că, în condiţiile în care minoritatea maghiară, ca provocare, comemorează tot felul de personaje şi înalţă tot felul de monumente antiromâneşti, el, mareşalul Antonescu, un mare patriot român, nu are dreptul nici măcar la un mormânt simbolic, darămite la vreun monument…
Cu prilejul comemorării din data de 1 iunie, de la Alba Iulia, Dan Măriuţă, un vajnic patriot după cum văd, şi-a exprimat intenţia de a repeta Marşul Unirii la Cluj Napoca şi la Odorheiu Secuiesc, marş pe care l-a organizat recent şi la Alba Iulia. „La Cluj Napoca cred că va fi mai uşor, pentru că acolo voi găsi mulţi români care să fie cu inima alături de mine, dar la Odorheiu Secuiesc, unde vreau să defilez cu steagul tricolor în mână până în centrul localităţii (chiar de-ar fi să fac acest lucru de unul singur), va fi foarte greu şi chiar s-ar putea să iau iar bătaie, cum am luat şi la Chişinău… Cu toate astea, cred că a venit timpul să ne arătăm şi noi mândria românească, în faţa atâtor provocări la care suntem supuşi din partea minorităţii maghiare şi din partea altor venetici!” No comment. (I.H.)

Actualitate
Vremea se răcește semnificativ în România: Prognoza meteo pentru următoarele 4 săptămâni
Administrația Națională de Meteorologie a actualizat, marți, prognoza meteo pentru perioada 7 noiembrie – 5 decembrie 2022. Meteorologii anunță temperaturi normale pentru următoarele 4 săptămâni. În primele zile din decembrie vremea se poate răci, dar valorile termice rămân specifice primelor zile de iarnă.
Săptămâna 7 – 14 noiembrie
Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi deficitar în zonele montane și local în vest și sud-est, dar și izolat excedentar în nord-est, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.
Săptămâna 14 – 21 noiembrie
Temperaturile medii se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă, în toate regiunile.Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.
Săptămâna 21 – 28 noiembrie
Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în vest și la munte.
Săptămâna 28 noiembrie – 5 decembrie
Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, dar local cu o tendință ușor deficitară.
Actualitate
ADMITERE la Școala de Poliție 2022: Aproximativ 5.000 de candidaţi la cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române
ADMITERE la Școala de Poliție 2022: Aproximativ 5.000 de candidaţi la cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române
Aproximativ 5.000 de candidaţi s-au înscris pentru examenul de admitere în cele două unităţi de învăţământ preuniversitar ale Poliţiei Române: Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina şi Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca, anunță Agerpres.
Astfel, pe cele 1.340 de posturi scoase la concurs în cadrul Şcolii de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” – Câmpina s-au înscris 3.936 de candidaţi, iar pe cele 300 de posturi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” – Cluj-Napoca s-au înscris 949 de candidaţi”, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, marţi.
Sesiunea de admitere cuprinde mai multe etape – după încheierea perioadei de recrutare sunt planificate evaluarea psihologică a candidaţilor, proba de evaluare a performanţei fizice, susţinerea probei de evaluare a cunoştinţelor, iar, la final, examinarea medicală a candidaţilor rămaşi în concurs.
Proba de evaluare a performanţei fizice va fi susţinută indiferent de unitatea de învăţământ pentru care candidatul a optat, în centrele zonale de selecţie, astfel:
* Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” – pentru candidaţii din Municipiul Bucureşti şi judeţele: Argeş, Călăraşi, Constanţa, Giurgiu, Ialomiţa, Ilfov, Teleorman, Tulcea;
* Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr” Câmpina – pentru candidaţii din judeţele: Braşov, Brăila, Buzău, Covasna, Dâmboviţa, Galaţi, Prahova, Vrancea;
* Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca – pentru candidaţii din judeţele: Alba, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sălaj, Sibiu;
* Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea – pentru candidaţii din judeţele: Arad, Bihor, Caraş-Severin, Satu Mare, Timiş;
* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” Drăgăşani – pentru candidaţii din judeţele: Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Vâlcea;
* Şcoala Militară de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni – pentru candidaţii din judeţele: Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui.
Candidaţii care au promovat proba de evaluare a performanţei fizice vor susţine proba de evaluare a cunoştinţelor, la data de 10 decembrie, iar rezultatele obţinute vor fi postate pe site-ul oficial al unităţii de învăţământ pentru care optează.
Actualitate
Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă
Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă
O anchetă internă la Poliția Capitalei a fost declanșată după ce un polițișt din București și-a pierdut încărcătorul de la arma de serviciu. Acesta era în prima zi de muncă.
Poliția Capitalei informează că este vorba despre un polițist de la Secția 12, care a constatat la ieșirea din schimb că nu mai are încărcătorul de rezervă cu cele 15 gloanțe aferente.
În prezent, se fac verificări în București pentru găsirea încărcătorului.
Totodată, a fost declanșat o anchetă internă pentru a se stabili în ce condiții s-a petrecut incidentul.
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
MESAJE de SFANTUL MIHAIL şi GAVRIIL 2022. Ce sms-uri şi urări de „La mulţi ani” puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 23 de ore
Mesaje de Sfinții Mihail și Gavriil. FELICITĂRI și URĂRI de „La mulţi ani” pe care le puteţi trimite celor dragi de ziua numelui
-
Opinii - Comentariiacum 21 de ore
Mesaje: La mulţi ani Mihai, Mihaela, Gabriel şi Gabriela!
-
Ştirea zileiacum 10 ore
FOTO| ACCIDENT rutier în Alba Iulia: O șoferiță a dărâmat un semafor pe strada Tudor Vladimirescu
-
Actualitateacum 23 de ore
Sfinții Mihail și Gavril: Cui trebuie să îi spui „La mulţi ani” în această zi
-
Actualitateacum 6 ore
Un polițist și-a pierdut încărcătorul cu 15 gloanțe de la arma de serviciu. Era în prima zi de muncă
-
Ştirea zileiacum 15 ore
8 NOIEMBRIE: Catedrala Încoronării din Alba Iulia îşi sărbătoreşte hramul
-
Actualitateacum 15 ore
8 noiembrie: Ziua mondială a urbanismului