Comandantul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”: „Ați visat la buchete și bucurii, la frumosul basm al finalului de liceu. Iată-vă în stare să renunțati și să zâmbiți”

Într-o postare pe pagina de facebook a Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, comandantul unității de învățământ, colonel Marcel Domșa a transmis un mesaj emoționant elevilor colegiului  care, de aproape două luni, se află la domiciliu. Dânsul le vorbește tinerilor despre perioada dificilă prin care trec și îi indeamnă la optimism.

„Gânduri la ceas de cumpănă

ELIT

Cred că este momentul, acum când se pare că avem câteva date certe, să adresez un mesaj către tinerii noștri elevi care, de aproape două luni, se află la domiciliu.

„Când necazuri te doboară
Și prieteni n-ai să-i strigi,
Ține minte, sfârșitul nu-i aici!

Când oprit la o răscruce
Drumul nu știi să-l prezici
Ține minte, sfârsitul nu-i aici!”

Mihail David - 2020

S-a prăvalit necazul aceasta peste noi și nu știm ce să facem. Cei mai mulți tăcem, privim în jur și nu ne vine să credem. Din pacate, nu există vreo soluție miraculoasă pentru aceste zile. Ne gândim la ce este mai rău, ne uităm la cei care sunt (deocamdată!) mai loviți decât noi și îi compătimim, ne cufundăm în gânduri adânci și sumbre.

Evident, avem și câteva remedii, unele doar paleative. Râdem la primirea unor glume pe WhatsApp și mai ieșim din încordare. Râdem, dar, din păcate, nu e întotdeauna râsul nostru.

Pentru voi cred că este cel mai greu…ați terminat jocurile, ați văzut filmele, ați făcut cursuri on-line, ați trăit emoția știrilor, ați tras cu ochii la bucătăresele-mame. Ați înțeles cât de greu le este părinților să trăiască în aceste condiții.

Ați văzut ce înseamnă starea grea de veghe. Ati răbdat cuminți. Nu, n-ați mers nici la discoteci și nici la biserică. N-ați primit daruri de Paști, nu că nu v-ați fi dorit, dar nu s-a putut, însă nu v-ați plâns.

Voi cei din clasele a XII-a v-ați pierdut sărbătorile de generație. Știu, e foarte trist…Pentru că tinerețea se ține și cu astfel de motivări și trăiri!

Nu veți mai fi niciodată în clasa a XII-a. Ați visat de la începutul anului școlar la ultimul apel, la rochii și costume, la întâlnirea de sfârșitul de drum străbătut. Ați visat la buchete și bucurii, la frumosul basm al finalului de liceu. Tot ce ați văzut la alții că s-a împlinit ați vrut în viețile voastre.

Iată-vă în stare să renunțati și să zâmbiți.

V-ați înțeles de-acum jertfa. Mică, în raport cu alte generații, neașteptat de rodnică – în raport cu generația voastră. Printre voi sunt tinerii care în timpul acesta și-ar fi împlinit anii de majorat ori pur și simplu anii.

Din păcate, nu pot decât să vă trimit un gând și un cuvânt bun! Sunteți cea mai frumoasă și curajoasă generație! Eu n-am să mai fiu tânăr niciodată, dar voi bucurați tinerețea de odinioară a părinților voștri!
Optimismul este ceea ce trebuie să vă caracterizeze și trebuie să-l dovediți!”, a scris Comandantul Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul”, colonel Marcel Domșa.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...