Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Colonelul Herța Ioan Onac, șeful Jandarmeriei Alba, s-a pensionat

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Colonel Herța Ioan Onac, care timp de 17 ani a îndeplinit funcţia de inspector şef la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Alba a trecut în rezervă. Acesta va fi înlocuit de colonel Itu Felician, care a îndeplinit funcţia de prim adjunct al inspectorului şef la aceeaşi instituţie.

Ofiţer emblematic, cu o activitate meritorie în instituţia oamenilor de arme, colonelul Herța Ioan Onac s-a pensionat la vârsta de 55 de ani şi 6 luni, după 36 de ani (inclusiv anii de Şcoală militară) de activitate desfăşurată în domeniul ordinii şi siguranţei publice.

În prezenţa comenzii instituţiei şi a personalului din structurile de conducere centrale şi teritoriale, colonelul dr. Mircea Olaru, Inspectorul General al Jandarmeriei Române, i-a conferit fostului şef al Jandarmeriei Alba „Placheta de onoare a Jandarmeriei Române” şi „Diploma de excelenţă” pentru întreaga activitate de ofiţer.

”Cei 33 de ani – de la terminarea Şcolii militare de ofiţeri activi, în 1980, şi până azi – i-am petrecut în patru unităţi din trei garnizoane. Am avut bucuria de a lucra cu oameni deosebiţi (…). Cu ei am obţinut multe rezultate, iar neîmplinirile m-au afectat, dar nu m-au abătut de la îndeplinirea misiunilor. Tuturor le mulţumesc! Chiar dacă plec din rândul cadrelor active, cu gândul şi cu sufletul rămân alături de Jandarmerie (…). Acum, la final, pot să spun că datorez acestei instituţii foarte multe, pentru că aici m-am împlinit ca om!”

Foştii colegi au numai cuvinte de laudă la adresa domnului colonel, care de-a lungul timpului s-a dovedit a fi un coleg desăvârşit şi a dat dovadă de profesionalism pe timpul tuturor misiunilor pe care le-a organizat şi condus. Prin vocea primului adjunct, colonel Itu Felician, aceştia i-au adresat un mesaj de temporar bun-rămas:

”Domnul colonel a constituit permanent un exemplu de demnitate şi profesionalism (…). Calităţile personale şi performanţele profesionale ale domniei-sale au fost exemple pentru noi. Ne-a fost, la nevoie, şi un frate mai mare (…), iar modul în care ne-a condus, a influenţat cariera fiecăruia dintre noi.”

”La rândul nostru, cei care am avut onoarea de a ne desfăşura activitatea alături de domnul colonel Herţa Ioan Onac, suntem conştienţi că ne va lipsi foarte mult şi, cu siguranţă, vom resimţi aceasta atunci când vom avea nevoie de experienţa dânsului. Chiar dacă nimeni nu este de neînlocuit, cel care ne-a fost timp de aproape două decenii atât lider formal cât şi lider informal va rămâne mereu în inimile noaste ca un adevărat profesionist, care nu şi-a trădat niciodată echipa şi şi-a asumat riscuri alături de ea, a ştiut să –şi atragă respectul subordonaţilor nu prin autoritatea conferită de funcţie ci prin firea deschisă, prin empatia, prin exemplul personal şi prin capacitatea de a uni colectivul”, spune Cosmin Jurcoveț, purtător de cuvânt al IJJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea