Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Colegiul Naţional de Apărare în vizită de documentare la Prefectura Alba

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

*Cursanţii şi-au arătat interesul faţă de evoluţia economico-socială a judeţului

Instituţia Prefectului – Judeţul Alba a fost astăzi gazda cursanţilor Colegiului Naţional de Apărare, instituţie care, în cadrul unei vizite de studii şi documentare în Alba, şi-a exprimat dorinţa de a avea o întâlnire cu prefectul Gheorghe Feneşer, în scopul obţinerii unor informaţii referitoare la evoluţia economico-socială a judeţului.  40 de cursanţi care se perfecţionează în problematica actuală a securităţii naţionale au participat la întâlnirea cu prefectul judeţului Alba şi alţi reprezentanţi ai instituţiei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Alba, Ada Rus, timp de aproximativ două ore, gazdele au prezentat date statistice referitoare la evoluţia economică şi socială a judeţului Alba, răspunzând totodată şi la întrebări punctuale referitoare la siguranţa publică şi la modul în care Instituţia Prefectului acţionează pentru menţinerea acesteia, prin colaborarea cu instituţiile abilitate ale statului.

Unii dintre cursanţi şi-au exprimat curiozitatea faţă de viitorul proiectelor de la Roşia Montană şi Cuprumin Abrud. Prefectul Gheorghe Feneşer a explicat punctul de vedere al Guvernului României cu privire la cele două proiecte, care, de altfel, a fost enunţat recent şi de către Ministrul Mediului, prezent la Alba Iulia.

În ceea ce priveşte proiectul de la Roşia Montană, aşa cum a precizat şi doamna ministru Rovana Plumb, acesta se reanalizează la nivelul Ministerului Marilor Proiecte, cu participarea mai multor ministere. În funcţie de soluţiile ce vor fi găsite, se va lua o decizie finală, dar cu respectarea celor două cerinţe de bază: garanţia financiară şi responsabilitatea faţă de mediu. Referitor la redeschiderea activităţii Cuprumin Abrud, există tot sprijinul din partea Guvernului României în acest sens. Ca urmare, în termen de aproximativ 2 săptămâni, reprezentanţii conducerii societăţii sunt aşteptaţi la Bucureşti, pentru discuţii, în condiţiile în care din luna mai se doreşte pornirea activităţii. Totodată, în prezent, Guvernul se preocupă să găsească resurse financiare în cuantum de aproximativ 15 milioane de euro pentru două investiţii importante pentru mediu, respectiv construcţia staţiei de neutralizare şi iazurile de decantare. În opinia mea, locurile de muncă sunt importante, trebuie făcut tot posibilul pentru crearea lor, dar cu respect faţă de mediul înconjurător”, a precizat prefectul Gheorghe Feneşer.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea