// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Codurile Penale se modifică după Paște. Una dintre cele mai controversate propuneri, redefinirea abuzului în serviciu

După o vacanţă de Paşte prelungită, parlamentarii se întorc la treabă. Prioritatea lor va fi în următoarea perioadă modificarea Codurilor Penale, care trebuie puse în acord cu mai multe decizii ale Curţii Constituţionale, dar şi cu directive europene. Însă Opoziţia avertizează că multe dintre modificările pe care le vizează Puterea depăşesc limitele trasate de CCR şi UE.

Amânate anul trecut pentru a face loc legilor justiţiei, modificările Codurilor Penale intră în linie dreaptă în această primăvară, iar cea mai controversată dintre ele vizează abuzul în serviciu. După tentativa eşuată a Ordonanţei 13 de a stabili un prag financiar de la care această faptă se consideră infracţiune, acum majoritatea parlamentară vrea redefinirea ei.

Opoziţia subliniază că această asociere dintre abuzul în serviciu şi un beneficiu material ar face fapta mai greu de demonstrat şi ar limita cu mult sfera de aplicare a actualelor prevederi, care vizează încălcări ale legislaţiei, indiferent de avantajele obţiunte.

Liberalii vor şi ei redefinirea acestei infracţiuni, dar nu în sensul dorit de majoritate.

În ciuda criticilor, social-democraţii vor să meargă până la capăt cu aceste propuneri.

Curtea Constituţională a hotărât că abuzul în serviciu se comite doar prin încălcarea de legi şi ordonanţe ale guvernului.

Sursa: stiritvr.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419