Codul galben de GER în județul Alba, prelungit până vineri seara

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a prelungit  avertizările de vreme rea până vineri, 2 martie, la ora 20.00. Alba și alte 12 județe se află sub cod galben de ger, restul fiind sub cod portocaliu, cu temperaturi care vor scădea chiar și la – 25 de grade Celsius.

COD GALBEN : 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00

Valul de frig va persista și se va intensifica pe parcursul nopților, astfel că se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă. Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

COD PORTOCALIU: 28 februarie, ora 11.00 – 02 martie, ora 20.00

În Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia și Dobrogea, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.
Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

 În cursul nopții de vineri spre sâmbătă (2/3 martie) temperaturi sub pragul de ger (-10 grade) se vor înregistra în Moldova, local în Maramureș, Transilvania, Muntenia și Dobrogea și pe arii restrânse în Oltenia.

Începând din noaptea de joi spre vineri (1/2 martie) și până duminică (4 martie) vor fi intervale cu precipitații în majoritatea regiunilor, dar mai ales în sud-vestul și sudul țării.

La început va ninge, apoi, trecător, vor fi precipitații mixte și se va forma polei.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...