Codul Fiscal se modifică din nou. ONG-urile care oferă servicii sociale vor putea primi 3,5% din impozitul datorat de persoanele fizice

Noi modificări ale Codului fiscal. De data aceasta, pentru a le da microîntreprinderilor posibilitatea să opteze pentru impozitul pe profit și să-și deducă în limita a 20% cheltuielile pentru sponsorizări.

Alte modificări incluse în ordonanța aprobată de guvern vizează finanțarea ONG-urilor care furnizează servicii sociale. Acestea vor putea primi 3,5% din impozitul datorat de persoanele fizice, față de 2% până acum.

Alte modificări se referă la reducerea accizei la carburanți pentru transportatorii de marfă și persoane și la simplificarea procedurilor pentru recuperarea taxei auto.

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, spune că nu sunt excluse și alte modificări ale Codului fiscal.

„Din luna iulie să punem practic spre dezbatere publică, într-un cadru extins, ceea ce propunem noi, iar spre final de an, după ce toate lucrurile sunt clare și înțelese de absolut toți cei din mediul economic și nu numai, să facem o ultimă modificare a Codului fiscal și a celui de procedură fiscală (…) pentru ca toți cei care sunt în economie să aibă acea coerență și predictibilitate”, a declarat ministrul.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...