Rămâi conectat

Curier Județean

CODUL BUNELOR MANIERE – Cadoul de sub bradul de Crăciun. Câteva sfaturi

Ziarul Unirea

Publicat

în

CODUL BUNELOR MANIERE – Cadoul de sub bradul de Crăciun. Câteva sfaturi

Ultima lună din an – decembrie este, poate, cea mai frumoasă și cea mai veselă, pentru că este marcată de sărbătoarea Crăciunului, de bucuria reunirii familiei și a prietenilor, de bradul împodobit, sub care fiecare găsește darul pregătit anume pentru el.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Cei mici îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun, unii chiar îi scriu din timp ce anume ar dori să le aducă. Părinții ar trebui să țină cont de dorințele copiilor și, în măsura în care bugetul le permite, să cumpere acele jucării pe care și le doresc micuții. Dacă lista e prea lungă, puteți alege unul sau două obiecte, dar în acest fel le îndepliniți dorințele împărtășite Moșului. Dacă știți că fiul își dorește un nou joc sau fiica o nouă trusăCADOURI CRACIUN pentru păpuși, nu le oferiți în dar șosete, căciulă și fular doar pentru că au nevoie de unele noi. Copiii vor crede că Moșul nu le-a adus ce și-au dorit pentru că nu au fost cuminți.

Darurile nu sunt doar pentru copii, ci pentru toți cei dragi. Părinți, frați, bunici, prieteni, toți se vor bucura când își vor găsi numele scris pe un cadou pus sub bradul de Crăciun. Alegerea darurilor potrivite este o artă și scopul pentru care facem aceste daruri este de a oferi și bucurie celor cărora le oferim. Când alegem un cadou de Crăciun trebuie să avem în vedere în primul rând ceea ce știm că îi place persoanei pentru care îl cumpărăm. Darul oferit trebuie să poarte amprenta noastră, să fie o amintire pe care o lăsăm în sufletul celui căruia îl oferim.

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei mici

În ultima vreme, tot mai multe persoane optează pentru cumpărăturile online, pentru că e mai comod. Dar alt farmec au darurile căutate cu atenție și cumpărate din magazin, ambalate cu grijă și legate cu fundă mare, roșie. Important e ca darul să fie făcut din suflet, cu drag, și atunci cu siguranță vom ști ce să alegem. Măcar de Crăciun renunțați la ideea de a cumpăra ceva util, optați pentru ceea ce face plăcere și aduce bucurie destinatarului cadoului.

Pentru părinți putem alege obiecte care țin de pasiunile lor, de activități care le fac plăcere. Renunțați la a cumpăra bunicilor sau părinților papuci călduroși, doar pentru că sunt utili. Mai bine alegeți un nou set de piese de șah sau de table, dacă știți că bunicului sau tatălui le place să joace o partidă cu prietenii. Pentru bunică sau mamă nu cumpărați șalul care le protejează de frig, alegeți parfumul lor preferat sau bilete la un spectacol pe care știți că doresc să-l vadă.

Prietenilor împătimiți de lectură le puteți oferi cărți, celor care iubesc muzica le puteți alege o colecție de CD-uri cu formația preferată sau bilete la concertul cu artiștii pe care îi îndrăgesc.

Dacă soțul este mare pescar, nu ezitați să-i îmbogățiți ”arsenalul” de scule, iar dacă nu vă pricepeți, puteți solicita ajutorul vânzătorului. Pentru soție puteți alege bijuterii, ținând cont de preferințele pentru aur sau argint. Nu cumpărați o brățară de aur unei fete/doamne care poartă doar argint. Nu-i veți aduce nicio bucurie, chiar dacă aurul e mai valoros decât argintul.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Urări de Moș Crăciun haioase. Felicitări de Moș Crăciun amuzante care pot fi transmis prin SMS de Crăciun

Tinerele cupluri pot face cadouri care țin de relația lor — bilete pentru o vacanță în doi ori perne personalizate cu fotografiile fiecăruia. Puteți alege și un set de pulovere cu motive de iarnă, în culori diferite, pe care le veți purta la prima ieșire la munte.

Dacă vă plac obiectele cu motive specifice Crăciunului, optați pentru decorațiuni care pot face masa de sărbătoare mai veselă — sfeșnice în formă de om de zăpadă, suport de șervețele cu fulgi de zăpadă, platouri pentru fructe cu desene tematice — clopoței, globuri, brazi.

Evitați să oferiți celor apropiați bani. E mult mai plăcut să desfaci funda unui cadou decât să deschizi un plic. Dar indiferent ce cadou veți alege, nu uitați să-l oferiți însoțit de un zâmbet. Desigur, puteți opta și pentru deghizarea unuia dintre membrii familiei în Moș Crăciun, care va scoate din sacul său cadoul pentru fiecare. (C.M.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șofer din Abrud, testat pozitiv la substanțe psihoactive: A fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium Un șofer din Abrud a fost testat pozitiv la substanțe psihoactive, după ce a fost oprit de polițiști pe DN74, la Bucium. Citește și: Dosarul „bordelului cu minore” de la Abrud: 8 ani de închisoare pentru proxenetul care […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea