Rămâi conectat

Curier Județean

CODUL BUNELOR MANIERE – Cadoul de sub bradul de Crăciun. Câteva sfaturi

Publicat

în

CODUL BUNELOR MANIERE – Cadoul de sub bradul de Crăciun. Câteva sfaturi

Ultima lună din an – decembrie este, poate, cea mai frumoasă și cea mai veselă, pentru că este marcată de sărbătoarea Crăciunului, de bucuria reunirii familiei și a prietenilor, de bradul împodobit, sub care fiecare găsește darul pregătit anume pentru el.

Citește și:  mesaje de Crăciun și mesaje de Anul Nou

Cei mici îl așteaptă cu nerăbdare pe Moș Crăciun, unii chiar îi scriu din timp ce anume ar dori să le aducă. Părinții ar trebui să țină cont de dorințele copiilor și, în măsura în care bugetul le permite, să cumpere acele jucării pe care și le doresc micuții. Dacă lista e prea lungă, puteți alege unul sau două obiecte, dar în acest fel le îndepliniți dorințele împărtășite Moșului. Dacă știți că fiul își dorește un nou joc sau fiica o nouă trusăCADOURI CRACIUN pentru păpuși, nu le oferiți în dar șosete, căciulă și fular doar pentru că au nevoie de unele noi. Copiii vor crede că Moșul nu le-a adus ce și-au dorit pentru că nu au fost cuminți.

Darurile nu sunt doar pentru copii, ci pentru toți cei dragi. Părinți, frați, bunici, prieteni, toți se vor bucura când își vor găsi numele scris pe un cadou pus sub bradul de Crăciun. Alegerea darurilor potrivite este o artă și scopul pentru care facem aceste daruri este de a oferi și bucurie celor cărora le oferim. Când alegem un cadou de Crăciun trebuie să avem în vedere în primul rând ceea ce știm că îi place persoanei pentru care îl cumpărăm. Darul oferit trebuie să poarte amprenta noastră, să fie o amintire pe care o lăsăm în sufletul celui căruia îl oferim.

Elit - Gustul Desăvârșit

Citește și: Mesaje de Crăciun pentru copii. FELICITĂRI și URĂRI prin SMS pentru cei mici

În ultima vreme, tot mai multe persoane optează pentru cumpărăturile online, pentru că e mai comod. Dar alt farmec au darurile căutate cu atenție și cumpărate din magazin, ambalate cu grijă și legate cu fundă mare, roșie. Important e ca darul să fie făcut din suflet, cu drag, și atunci cu siguranță vom ști ce să alegem. Măcar de Crăciun renunțați la ideea de a cumpăra ceva util, optați pentru ceea ce face plăcere și aduce bucurie destinatarului cadoului.

Pentru părinți putem alege obiecte care țin de pasiunile lor, de activități care le fac plăcere. Renunțați la a cumpăra bunicilor sau părinților papuci călduroși, doar pentru că sunt utili. Mai bine alegeți un nou set de piese de șah sau de table, dacă știți că bunicului sau tatălui le place să joace o partidă cu prietenii. Pentru bunică sau mamă nu cumpărați șalul care le protejează de frig, alegeți parfumul lor preferat sau bilete la un spectacol pe care știți că doresc să-l vadă.

Prietenilor împătimiți de lectură le puteți oferi cărți, celor care iubesc muzica le puteți alege o colecție de CD-uri cu formația preferată sau bilete la concertul cu artiștii pe care îi îndrăgesc.

Dacă soțul este mare pescar, nu ezitați să-i îmbogățiți ”arsenalul” de scule, iar dacă nu vă pricepeți, puteți solicita ajutorul vânzătorului. Pentru soție puteți alege bijuterii, ținând cont de preferințele pentru aur sau argint. Nu cumpărați o brățară de aur unei fete/doamne care poartă doar argint. Nu-i veți aduce nicio bucurie, chiar dacă aurul e mai valoros decât argintul.

Citește și: MESAJE de Mos CRACIUN hazlii. Urări de Moș Crăciun haioase. Felicitări de Moș Crăciun amuzante care pot fi transmis prin SMS de Crăciun

Tinerele cupluri pot face cadouri care țin de relația lor — bilete pentru o vacanță în doi ori perne personalizate cu fotografiile fiecăruia. Puteți alege și un set de pulovere cu motive de iarnă, în culori diferite, pe care le veți purta la prima ieșire la munte.

Dacă vă plac obiectele cu motive specifice Crăciunului, optați pentru decorațiuni care pot face masa de sărbătoare mai veselă — sfeșnice în formă de om de zăpadă, suport de șervețele cu fulgi de zăpadă, platouri pentru fructe cu desene tematice — clopoței, globuri, brazi.

Evitați să oferiți celor apropiați bani. E mult mai plăcut să desfaci funda unui cadou decât să deschizi un plic. Dar indiferent ce cadou veți alege, nu uitați să-l oferiți însoțit de un zâmbet. Desigur, puteți opta și pentru deghizarea unuia dintre membrii familiei în Moș Crăciun, care va scoate din sacul său cadoul pentru fiecare. (C.M.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

20 Ani cu Skepsis,  împliniți la Alba Iulia: Două spectacole aniversare la Casa de Cultură a Studenților

Publicat

în

20 Ani cu Skepsis,  împliniți la Alba Iulia: Două spectacole aniversare la Casa de Cultură a Studenților

Primul spectacol din cadrul evenimentului aniversar, intitulat în mod deloc întâmplător GENERAȚII, va avea loc Duminică, 29.05.2022, ora 19.00 – un spectacol în care vor păşi, pe scenă, rând pe rând, trei generaţii de tineri care activează în prezent în cadrul organizaţiei, prezentând trei episoade dramatice originale, inspirate de texte clasice și moderne semnate de Oscar Wilde și Matei Vișniec.

Vineri, 03.06.2022, ora 19.00, vă invităm la spectacolul de teatru OSCAR, după Claude Magnier, unul dintre cele mai bune spectacole de comedie din repertoriul grupului – un spectacol cu un comic spumos și un ritm susţinut, în care răsturnările de situaţie şi jocul personajelor captează imaginaţia publicului care asistă la o zi neobișnuită din viața unui multimilionar, o zi care ne amintește că nimeni nu este scutit de probleme şi că uneori nici măcar o mare avere nu te poate scoate uşor din încurcătură.

”Grupul Skepsis nu și-a propus niciodată să dovedească ceva, ci să descopere… să exploreze prin artă conexiuni profunde între noi și noi înșine, între noi și ceilalți. Celebrăm acum 20 de ani de la înființare cu două spectacole care subliniază faptul că grupul nostru are un trecut meritoriu, un prezent frumos și un viitor încrezător. Prin aceste spectacole mulțumim nu doar tuturor celor care au fost alături de noi ci și tuturor celor care s-au alăturat și se vor alătura nouă în lupta pentru ideea de Frumos, pentru cultură și educație prin artă.” – Viorel Cioflică, Coordonator.

Elit - Gustul Desăvârșit

Grupul Skepsis este o organizație artistică de tineret puternic implicată în viața socială și culturală a orașului, dezvoltată în jurul unei trupe de teatru născută în primăvara anului 2002 în mediul studențesc albaiulian și care în timp a crescut constant sub principiul teatrului de artă, atrăgând, formând și promovând constant tinere talente.

De-a lungul anilor trupa de teatru Skepsis s-a implicat în numeroase campanii umanitare și a reprezentat Alba Iulia la festivaluri și evenimente culturale dedicate trupelor tinere la nivel național (București, Iași, Cluj Napoca, Timișoara, Ploiești) și internațional (Germania, Cehia, Lituania, Rusia, Bulgaria, Grecia, Muntenegru), prestațiile trupei fiind răsplătite cu numeroase premii și distincții individuale la toate evenimentele cu caracter competitiv.

Seriozitatea și profesionalismul cu care își onorează angajamentele au făcut ca Grupul Skepsis să devină în timp un veritabil ambasador cultural al orașului, implicarea în dezvoltarea vieții culturale a comunității fiind subliniată prin importante proiecte culturale inițiate și organizate anual: Stagiunea cu Skepsis ; APOLLO – Festival Internațional de Teatru de Tineret ; ZILELE MEDIEVALE ALE BĂLGRADULUI – Festival de Artă Medievală

Evenimentul aniversar este organizat de Grupul Skepsis la Casa de Cultură a Studenților Alba Iulia, instituție care găzduiește și susține grupul încă de la începuturile lui.

Biletele (20 lei pt adulți ; 10 lei pt studenți și pensionari ; 5 lei pt copii) pot fi achiziționate de la secretariatul Casei de Cultură a Studenților începând de Joi, 26.05.2022, între orele 09.00-15.00. Fondurile obținute astfel sunt direcționate spre susținerea proiectului cultural ”Stagiunea cu Skepsis 2022” desfășurat de Grupul Skepsis pentru Alba Iulia.

Evenimentul este prezentat în cadrul proiectului Stagiunea cu Skepsis 2022 – un proiect care urmăreşte implicarea tineretului în diversificarea ofertei cultural-artistice a oraşului şi participarea civică la viaţa socioculturală. Prin acest proiect Grupul Skepsis formează tineri actori, dezvoltă colaborări cu artişti din ţară şi din străinătate, pregăteşte şi oferă în mod riguros şi sistematic publicului albaiulian spectacole de teatru şi divertisment pe întreg parcursul anului.

Parteneri: Primăria Municipiului Alba Iulia; Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia; Fundaţia „Inter-Art” Aiud; Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia; Muzeul Național al Unirii Alba Iullia


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

 30 mai – 1 iunie. Teatrul de Păpuși „Prichindel” celebrează, alături de cei mai dragi spectatori din județul Alba, Ziua Copilului 2022. Unde va ajunge Sărbătoarea lui Prichindel

Publicat

în

 30 mai – 1 iunie. Teatrul de Păpuși „Prichindel” celebrează, alături de cei mai dragi spectatori din județul Alba, Ziua Copilului 2022. Unde va ajunge Sărbătoarea lui Prichindel

 Teatrul de Păpuși „Prichindel”, prin programul PRICHINDFEST, proiectul Sărbătoarea lui Prichindel, celebrează, alături de cei mai dragi spectatori ai noștri, copiii, Ziua Internațională a Copilului.

Așa cum este firesc, ne bucurăm, de fiecare dată, să oferim copiilor poveștile noastre, povești vesele, antrenante, care să fie mai aproape de lumea minunată a copilăriei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Așadar, programul nostru de 1 Iunie se derulează pe mai multe zile, din dorința de a ajunge în fața cât mai multor copii și în cât mai multe locuri:

– 30 mai 2022, de la orele 9:30 și 11:00 vom prezenta copiilor din Aiud spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc, în sala festivă a Colegiului Național „Bethlen Gábor”;

– 31 mai 2022, orele 12:00, spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc, va fi susținut pentru copiii din Valea Lungă;

– 1 iunie 2022, orele 12:00, la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” va fi prezentat spectacolul „Micii mușchetari”, regia Teodora Popa;

– 1 iunie 2022, orele 18:00, veselia se mută în Piața Cetății Alba Carolina, unde va fi susținut spectacolul „Laboratorul veseliei”, regia Adam și Laura Boboc.

Copiilor din lumea întreagă le spunem La mulți ani!, dorindu-le să aibă cât mai multă bucurie în lumea lor minunată, lumea copilăriei.

Cristina Smadea,
Secretar literar


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

DOSAR PENAL pentru un „bărbat” din Câmpeni: Și-ar fi agresat soția, cu care se află în proces de divorț, la locul ei de muncă

Publicat

în

DOSAR PENAL pentru un „bărbat” din Câmpeni: Și-ar fi agresat soția, cu care se află în proces de divorț, la locul ei de muncă

Polițiștii din Câmpeni au emis un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat care și-ar fi agresat soția. Bărbatul este cercetat pentru violență în familie.

La data de 24 mai 2022, în jurul orei 14.15, polițiștii din Câmpeni au fost sesizați, prin plângere, de către o femeie, de 36 de ani, din oraș, cu privire la faptul că ar fi fost agresată de soțul său, cu care se află în proces de divorț.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din primele verificări efectuate de polițiști a rezultat faptul că, bărbatul, în vârstă de 53 de ani, din Câmpeni, s-ar fi deplasat la locul de muncă al soției sale, unde, în urma unor discuții în contradictoriu, ar fi agresat-o.

Față de bărbat, a fost întocmit dosar penal, pentru violență în familie, iar în urma aplicării formularului de evaluare a riscului, polițiștii au emis, față de acesta, un ordin de protecție provizoriu, pentru o perioadă de 5 zile.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare