COD PORTOCALIU și COD GALBEN de FURTUNI în ALBA şi alte judeţe din ţară. Averse torențiale și intensificări puternice ale vântului

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare Cod portocaliu și galben de ploi, și intensificări puternice ale vântului care vizează mai multe județe din ţară, până duminică noapte.

În intervalul 17 iulie, ora 14:00 – ora 21:00, în zonele montane, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 35…45 l/mp.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

În Oltenia, local în Transilvania, Maramureș și la munte vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 40 l/mp și pe arii restrânse, îndeosebi în nordul Olteniei, sud-vestul Transilvaniei și vestul Carpaților Meridionali, 70…90 l/mp.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei