COD GALBEN de ploi torenţiale şi vijelii, vineri, în Alba și alte 30 de judeţe, până la ora 23:00. Instabilitate atmosferică accentuată până sâmbătă dimineața

O atenţionare Cod galben de ploi torenţiale şi vijelii pentru Alba și alte 30 de judeţe a intrat în vigoare vineri dimineaţa, în timp ce la nivelul întregii ţări va fi valabilă, până sâmbătă dimineaţa, o informare meteo de instabilitate atmosferică accentuată.

Potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), vineri, între orele 6:00 – 23:00, vor fi averse torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi izolat grindină, la început în Banat, Crişana şi Maramureş, apoi în Transilvania, Oltenia, cea mai mare parte a Moldovei şi în nordul Munteniei.

În intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă ce vor depăşi frecvent 20 – 25 l/mp şi pe arii restrânse 40 – 50 l/mp.

Și în zilele următoare se menține probabilitatea apariției ploilor torențiale însoțite de descărcări electrice, dar și intensificări ale vântului și căderi de grindină.

Instabilitatea atmosferică va fi moderată și se va manifesta în general în orele amiezii, putând fi emise avertizări Cod galben sau chiar portocaliu de vreme severă imediată, privind aceste manifestări de instabilitate atmosferică, mai ales în zonele de munte, în partea de nord vest a teritoriului, pe spații mai restrânse în regiunile centrale, în cele sud-vestice și în partea de vest.

De vineri, un front atmosferic rece pătrunde în țara noastră și până în dimineața zilei de sâmbătă va traversa toate zonele țării. Vor fi ploi cu caracter torențial pe spații extinse, intensificări ale vântului, căderi de grindină.

Vineri după amiază, în regiunile vestice și nord-vestice pătrunde o masă de aer rece ce va determina o scădere semnificativă a temperaturilor.

În dimineața zilei de duminică sunt posibile temperaturi negative la altitudini de peste 1500 de metri.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...