Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

COD GALBEN de NINSORI și VISCOL în Alba și alte județe: Va ninge și se va depune strat consistent de zăpadă

Ziarul Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

ANM a emis sâmbătă trei alerte noi de vreme rea, începând de sâmbătă seara până luni la ora 15.00. Meteorologii au menținut, totodată, o alertă de ploi puternice la munte, ninsori și viscol.

Prima avertizare nouă de Cod galben va fi în vigoare de sâmbătă de la ora ora 23.00 până duminică la ora 18.00 și anunță ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Va ninge însemnat cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, precum și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, unde vor fi intensificări ale vântului cu rafale de peste 90…100 km/h și viscol.

În Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

A doua alertă, în vigoare în intervalul sâmbătă ora 23.00 – duminică ora 18.00, anunță ninsori însemnate cantitativ și strat de zăpadă consistent în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț.

În județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă în medie de 10…12 cm.

În Banat, Crișana, Maramureș și restul Transilvaniei vor fi precipitații mixte, moderate cantitativ.

În regiunile sudice și sud-estice, temporar va ploua, iar în după-amiaza și seara zilei de duminică (26 februarie), ploile vor avea caracter de aversă și pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice.

Cea de-a treia avertizare Cod galben vizează Banatul, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, unde va ninge și se va depune strat de zăpadă cu grosimi în general între 10 și 20 cm. Alerta va fi în vigoare de duminică ora 18.00 până luni la ora 15.00.

De asemenea, ANM a menținut avertizarea Cod galben în vigoare până sâmbătă ora 16.00. Potrivit acesteia, în Crișana și local în Banat, Maramureș și nordul Transilvaniei, precum și la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali va ploua și se vor acumula cantități de apă de 25…40 l/mp, iar izolat vor depăși 50…60 l/mp.

La altitudini mai mari de 1700 m va ninge, vântul va avea intensificări susținute cu rafale de peste 90…100 km/h și va fi viscol.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul zonei montane, cu viteze în general de 70…80 km/h, spulberând zăpada.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO ȘTIREA TA: „S-a dat” cu mașina pe pista de biciclete. Cum a fost surprins un șofer pe Bulevardul Transilvaniei

Bogdan Ilea

Publicat

în

VIDEO ȘTIREA TA: „S-a dat” cu mașina pe pista de biciclete. Cum a fost surprins un șofer pe Bulevardul Transilvaniei Un șofer a fost surprins conducând o mașină pe Bulevadrul Transilvaniei pe pista de biciclete, 28 mai, în jurul orei 09:40. Citește și: VIDEO ȘTIREA TA: Aproape de tragedie pe trecerea de pietoni, în Alba […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea