Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț: ”Reorganizarea în varianta USL = mii de oameni disponibilizaţi”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

clement negrut”Somnul raţiunii naşte monştri” spunea artistul spaniol Francisco Goya. Să sperăm că raţiunea românilor nu va adormi în faţa promisiunilor neîmplinite ale unor politicieni. Trebuie să fim atenţi şi să reacţionăm faţă de ceea ce vor să ne pregătească cei care se află acum la putere.

Aşa cum am afirmat în mai multe rânduri, îmi voi arăta preocuparea şi mă voi implica în ceea ce priveşte regionalizarea ţării şi modificarea Constituţiei. Nu mă voi lăsa împiedicat de faptul că în momentul de faţă partidul din care fac parte se află în opoziţie. O lipsă de reacţie, o lipsă de atitudine faţă de ceea ce pun la cale actualii guvernanţi, ar putea duce la erori grave şi cu efecte pe termen lung pentru ţara noastră.

Tocmai din aceste raţiuni consider că este de datoria mea să vă informez în legătură cu modalităţile nu tocmai ortodoxe prin care cei ce se află şi acum la putere, vor să pună în practică regionalizarea ţării. După ce au criticat vehement ordonanţele emise de Guvernului Boc, social-democaraţii şi liberalii le găsesc acum foarte utile în atingerea intereselor lor.

Aşa cum aţi putut vedea, USL a început deja să bulverseze activitatea mai multor instituţii printr-o aşa-numită reorganizare, care nu este deloc caracterizată de un principiu esenţial, şi anume creşterea eficienţei. Acest proces este lipsit de asemenea de un alt atribut important: transparenţa! Este uşor de înţeles că în urma acestor schimbări făcute fără prea multe explicaţii, un număr mare din cei care îşi desfăşoară activitatea în cadrul instituţiilor supuse reorganizării îşi vor pierde locurile de muncă.

Lipsa de transparenţă de care dau dovadă actualii guvernanţi este foarte probabil generată de teama faţă de reacţia pe care o vor avea oamenii după ce se vor trezi fără slujbe. Nu aveţi curaj, domnilor guvernanţi, să vă asumaţi aceste măsuri antipopulare! Aţi promis un milion de locuri de muncă. Faceţi exact opusul a ceea ce aţi promis în campania electorală.

Se fac economii la bugetul statului pe spatele românilor! Direcţiile judeţene din cadrul Agenţiei Naţionale a Administraţiei Fiscale îşi au zilele numărate. Şi în Alba numărul celor care vor fi afectaţi de aceste schimbări este însemnat. O altă instituţie ce a căzut victimă în mâinile USL-ului este Direcţia de Sănătate Publică. Reorganizarea propusă de cei de la Ministerul Sănătăţii reprezintă un adevărat atac la sănătatea publică din judeţul nostru, dar şi la nivel naţional. Direcţiile Agricole sunt deja ”aranjate” printr-o ordonanţă de urgenţă emisă deja de către Guvern.

În aceste condiţii consider că vacanţa parlamentară ce va începe din 1 iulie, nu face decât să agraveze aceste probleme şi să ofere totodată posibilitatea guvernanţilor să îşi ducă la îndeplinire odiosul plan prin care vor să ciopârţească România, crescănd totodata şi numărul funcţionarilor care îşi vor pierde locurile de muncă .

Vreau să vă asigur că nu voi lăsa deoparte preocuparea faţă de aceste subiecte importante şi, la fel ca şi până acum, voi taxa derapajele actualei puteri, în interesul cetăţeanului.

Clement NEGRUȚ, deputat PDL de Alba


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Proiecte pentru orașul Teiuș: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie Primarul orașului Teiuș, Mirel Vasile Hălălai, printr-o postare de ieri, 24 aprilie, de pe facebook a anunțat trei proiecte noi pentru teiușeni: creșă, stadion și sediu nou pentru primărie: ”Împreună cu arhitectul orașului, Claudiu Colev am fost astăzi la București la Ministerul Dezvoltării pentru […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea