Clement Negruț, PMP Alba: ,,Grija” statului față de cetățenii săi

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Mă întreb de multe ori cum mai suportă cetățenii acestei țări lipsa de grijă a statului față de ei, fapt pe care îl constatăm din păcate de prea multe ori. Ne amintim că nu de mult timp membrii Asociației Operatorilor de Transport Rutier Apulum au recurs la un protest spontan blocând traficul pe DN1 între Sebeș și Alba din cauza bătăii de joc la care sunt supuși prin obligația de a plăti un RCA exorbitant.

clement negrutChiar într-o emisiune televizată, reprezentantul acestei asociații afirma că pentru un camion de transport nou, fără niciun istoric în privința evenimentelor rutiere, suma care trebuie plătită pe un an de zile pentru asigurarea obligatorie poate ajunge la 5.000 de euro; asta în condițiile în care într-o altă țară a Uniunii Europene, pentru același vehicul s-ar plăti undeva la 700 de euro, însă cu mult mai multe beneficii. Pentru un camion cu vechime și care are un istoric, asigurarea poate ajunge la sume exorbitante și care nu pot fi nicidecum acoperite din activitatea care se desfășoară cu acel vehicul.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Transportatorii simt că statul nu-i protejează deloc în fața firmelor de asigurări, majoritatea cu capital străin, și astfel se crează un cadru favorabil pentru operatori de transport străini, care au cheltuieli mult mai mici. Trebuie să mai spun că România a pierdut enorm după acciza lui Ponta deoarece o serie de transportatori preferă acum să alimenteze din afara țării, unde găsesc prețuri mult mai bune la carburanți. Iată cât de bine îi sprijină statul pe întreprinzătorii din acest domeniu.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

Un alt exemplu de ,,grijă” din partea statului este față de agricultori. Oamenii sunt într-o situație critică. Din declarații ce aparțin președintelui Asociației Crescătorilor de Bovine din România, până la ora actuală nu s-au primit banii pentru zootehnie, Ajutor Național Tranzitoriu sau Sprijin Cuplat Zootehnic. Mulți producători nu au primit nimic nici pe vegetal. Acești agricultori trebuie să-și vândă produsele pe o piață europeană liberă concurând cu alți producători care beneficiază de multiple forme de sprijin din partea statelor unde activează.

Am dat doar două exemple prin care am arătat câtă lipsă de grijă are statul în acest moment față de cetățenii săi. Am mai putea vorbi la acest capitol și despre sănătate și despre educație și despre mediu, pentru că nici în aceste sectoare nu simțim grija statului față de cetățean.

Românii trebuie să se simtă protejați în țara lor. Și mă refer acum nu la protecția oferită de armată ci și la cea economică. Pentru ca țara noastră să prospere este nevoie ca și agricultura și toate celelalte sectoare ale economiei să fie sprijinite de stat prin diverse forme. Antreprenorul român trebuie încurajat. Cetățeanul român trebuie să simtă că România e a lui și nu vândută altora!

Deputat Clement Negruţ, preşedinte PMP Alba

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

2 Comentarii

Akatyur Bahar 22 iulie 2016 at 10:57

,,Grija” statului față de cetățenii săi din Sebes poluati cu substante kancerigene si imbolaviti de kancer.
DSP ALBA: MORBIDITATE ONCOLOGICA ALARMANTA IN SEBES SI ALBA IULIA !

Gerula 23 iulie 2016 at 12:32

…dar tu pe cine reprezinti,tovarase,cand zici un a si faci alta?

Comentariile sunt oprite