Rămâi conectat

Ştirea zilei

Clement Negruţ (PDL): „Cuprumin ar trebui să rămână o companie de stat”

Publicat

în

Deputatul PDL Clement Negruţ crede că guvernanţii ar trebui să se gândească de două ori înainte să scoată la privatizare S.C. Cuprumin S.A., în condiţiile în care societatea înregistrează profit iar preţul cuprului a ajuns la 9000 de dolari tona. Privatizarea companiei, cu sediul în Abrud, a fost amânată pentru toamna acestui an, după ce iniţial fusese anunţată pentru luna mai 2011. „Ar fi înţelept să ne gândim foarte bine dacă nu ar trebui ca statul să investească aici”, a spus Negruţ potrivit căruia Cuprumin plăteşte peste 2 milioane de lei anual redevenţă la bugetul de stat. De câţiva ani societatea înregistrează profit, însă are şi datorii istorice provenite din neplata energiei electrice de peste 65 milioane de lei, care o sufocă. „Deşi fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a promis că se va ocupa de ştergerea datoriilor, acest lucru nu s-a întâmplat. Voi face o interpelare şi la noul ministru, Ion Ariton în acest sens”, a adăugat Negruţ. Parlamentarul a spus că nu i se pare normal ca datoriile să fie de 5,5 milioane de lei iar penalităţile aplicate acestora de 60 de milioane lei. „La Roşia Poieni există cel mai mare zăcământ cuprifer din Europa, de 1 miliard de metri cubi dar trebuie să ştim şi să vedem cum îl exploatăm astfel încât România să aibă beneficii maxime. Ţara noastră e privilegiată din punctul de vedere al resurselor minerale pe care le deţine în condiţiile unei crize a resurselor care se prefigurează pe plan mondial”, a adăugat parlamentarul PDL de Alba. Şi în condiţiile unei privatizări, Clement Negruţ crede că „va trebui să fim foarte fermi la masa negocierilor astfel încât beneficiile gestionării resurselor naturale să se răsfrângă asupra bunăstării locuitorilor României şi ai judeţului Alba”. La Cuprumin muncesc în prezent 470 de angajaţi. Conducerea companiei a reuşit să facă în ultimii ani investiţii de peste 2 milioane de euro în retehnologizare. (I.P.)

Publicitate

Ştirea zilei

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Publicat

în

FOTO| INCENDIU la o mașină în Blaj: Intervin pompierii cu o autospecială

Un incendiu a izbucnit în cursul zilei de vineri, 30 iulie, la un autoturism din Municipiul Blaj.

Din primele informații, Garda de Intervenție Blaj acționează pentru lichidarea unui incediu la un autoturism, care se manifesta fără flacără și fără probleme deosebite.

Electrica Furnizare Discount

Autoturismul se afla staționat în parcarea unui supermarket din municipiu.

Citește mai mult

Ştirea zilei

UPDATE VIDEO| Incendiu de vegetație la Ampoița: Intervine Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia pentru lichidarea flăcărilor

Publicat

în

Un incendiu a izbucnit  în cursul zilei de vineri, 30 iulie, în localitatea Ampoița din județul Alba.

Din primele informații, Detașamentul de Pompieri din Alba Iulia intervine pentru lichidarea incendiului.

Electrica Furnizare Discount

De asemenea, ar fi vorba despre un incendiu de vegetație.

UPDATE: Incendiul a fost localizat, iar pompierii lucrează pentru lichidarea ultimelor focare rămase. Litiera pădurii de foioase a ars pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

În cadrul intervenției au fost alocate trei autospeciale pentru stingere cu apă și spumă.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Publicat

în

Admitere în magistratură 2021-2022. Taxa, numărul de locuri de la INM și calendarul examenelor

Organizarea concursului de admitere la Institutul Național al Magistraturii, la București, în perioada 30 iulie 2021 – 5 aprilie 2022, a fost hotărât, în unanimitate, de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturiim arată caledarul pentru desfășurarea concursului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

De asemenea, Plenul CSM a hotărât scoaterea la concurs a 300 de locuri de auditori de justiţie (175 judecători şi 125 procurori), a câte unui post de personal de specialiate juridică asimilat judecătorilor şi procurorilor pentru fiecare din instituţiile: Institutul Naţional al Magistraturii, Inspecţia Judiciară, a 4 posturi în cadrul Ministerului Justiţiei (din care un post în Ministerul Justiţiei; un post în cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate; un post în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie; un post în cadrul Direcţiei Naţionale de Probaţiune), un post în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, un post în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din schema Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova.

Electrica Furnizare Discount
Taxa de înscriere la concursul de admitere la INM este în cuantum de 1.400 de lei

De asemenea, Plenul CSM a desemnat preşedintele şi vicepreşedinţii comisiei de organizare a concursului de admitere la Institutul Naţional al Magistraturii, precum şi membrii acestei comisii. Totodată, Plenul CSM a hotărât, în unanimitate, organizarea concursului de admitere în magistratură, la Bucureşti, în perioada iulie 2021-martie 2022, conform calendarului propus de Institutul Naţional al Magistraturii.

Instituţia a aprobat numărul şi posturile de judecător care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (75 de posturi), numărul şi posturile de judecător în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (23 de posturi), numărul şi posturile de procuror care urmează a fi scoase la concursul de admitere în magistratură (50 de posturi), numărul şi posturile de procuror în privinţa cărora se poate dispune suplimentarea în condiţiile art.3 alin.3 din Regulament (10 posturi).

Sursa: observatornews.ro

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare