Rămâi conectat

Politică Administrație

Clement Negruț: O afirmaţie a lui Ponta trebuie să ne dea de gândit. ,,USL a promis – Băsescu și Udrea la închisoare – parţial realizat”

Publicat

în

Am asistat la un spectacol jenant, regizat de PSD avându-l ca actor principal pe Victor Viorel Ponta, mincinosul de serviciu, afirmă președintele PMP Alba, deputat Clement Negruț. Au cinstit PSD-işti 3 ani de la preluarea puterii prin minciună, manipulare şi trădare, tipic comuniştilor. Dar sigur, e democraţie şi înţelegem să respectăm o manifestare tipic iliesciană, un avânt revoluţionar de laude şi osanale, bineînţeles toate avându-l în prim plan pe mult iubitul şi stimatul conducător Ponta. Trecând peste toate elucubraţiile spuse, o afirmaţie trebuie să ne dea de gândit. ,,A doua promisiune: USL a promis – Băsescu și Udrea la închisoare” – parţial realizat”. Este incredibil, faptul că un premier face promisiunea să bage oameni în închisoare. În ce calitate face oare el acest lucru? De fost procuror? De plagiator? Se pare că ne îndreptăm cu paşi repezi spre o frumoasă dictatură social-liberală. De ce spun acest lucru? Pentru că se observă cu ochiu liber că „gura păcătosului adevăr grăieşte”.

Clement Negrut11Asistăm la o campanie furibundă de compromitere a mandatelor Preşedintelui Traian Băsescu, peste care se emit ameninţări directe, privind arestarea Preşedintelui. Nicio instituţie a statului nu s-a autosesizat la declaraţia plagiatorului Ponta, foarte gravă, în opinia mea. Politic mă aşteptam din partea unor foşti PD-işti să aibă măcar o palidă reacţie, dar se pare că odată cu pierderea partidului au pierdut şi demitatea şi curajul, sau poate că nu; poate că şi ei sunt de acord cu unul din şefi pe numele sau V.V. Ponta, pentru că acesta anunţă că U.S.L. şi-a atins scopul: liberali la Cotroceni, PSD la guvernare.

Acelaşi Ponta: ,,În urmă cu 3 ani, pe 27 aprilie 2012, a avut loc un moment unic în istoria post-decembristă a României – guvernul unui regim abuziv şi corupt a fost înlocuit, graţie mecanismului democratic al moţiunii de cenzură, de o coaliţie a partidelor din opoziţie.” Însă trebuie să reţinem că Guvernul Ponta, cel mai ,,cinstit” guvern, a avut 14 miniştri penali, unii condamnaţi definitiv (Relu Fenechiu), un record absolut în istoria României.

Elit - Gustul Desăvârșit

Unii parlamentari semnatari ai moţiunii de cenzură care a dus la căderea guvernului Ungureanu n-au participat la serbarea premierului, fiind ,,ocupaţi”: Hrebenciuc, Miron Mitrea, Cătălin Voicu, Relu Fenechiu.

Acelaşi Victor Viorel Ponta n-a spus însă nicio vorbă despre creşterile de taxe şi impozite în cei 3 ani de când ne oboseșşte cu prezențţa. Nu spune nimic de milionul de locuri de muncă promise; declară că a înfiinţat 200.000 de noi locuri de muncă, însă este o mare minciună deoarece antreprenorii privaţi sunt cei care au creat aceste locuri de muncă. Premierul nu vorbeșşte despre locurile de muncă pierdute şi despre proporțiile muncii la negru.

Domnule Victor Viorel Ponta, unde sunt cei 1.000 de km de autostradă? Unde sunt cele 50 de mii de locuri in grădiniţe? Copiii mor prin spitale pentru că nu li se pot face banale analize la timp. Scăderea TVA la alimente – un alt eşec al Guvernului Ponta. Promisiunea actualului regim că vor scădea preţurile de la 1 iunie, devine tot mai mult o iluzie. La unele produse preţurile au crescut deja şi cu 30%. Toată argumentaţia guvernului cu creşterea consumului şi a nivelului de trai a fost o fumigenă, contrazisă de realitate. Stabilirea preţurilor este prerogativa companiilor, guvernul nu poate interveni în acest sector. Încă nu se ştie dacă poate fi acoperită gaura din buget provocată de această masură, în principiu necesară dar aplicată prost de un Guvern incompetent şi corupt.

Preşedinte PMP Alba, Deputat Clement Negruţ


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Politică Administrație

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

Publicat

în

Comunicat de presă| PSD susține Cupru Min Abrud! 43 de milioane de lei pentru investiții și susținerea producției!

În ședința de astăzi, Guvernul a aprobat Memorandumul inițiat de Ministerul Economiei, prin care Cupru Min Abrud să beneficieze de un procent de 50% vărsăminte la bugetul de stat, reprezentând dividende din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Astfel, 43 de milioane de lei vor fi alocate pentru optimizarea proceselor de producție și pentru obținerea unui concentrat de cupru de calitate mai bună.

Ministrul Economiei, social-democratul Florin Spătaru, se ține de cuvânt și așa cum a promis a promovat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul Cupru Min pentru susținerea producției și a investițiilor de care are nevoie compania.

În calitate de parlamentar al județului Alba voi susține solicitările și necesitățile oamenilor de aici și voi fi mereu alături de ei. La ambele vizite ale ministrului PSD, Florin Spătaru, am promis că vom fi alături de angajați, de companie și de comunitățile locale.

Elit - Gustul Desăvârșit

Prin promovarea Memorandumului a fost aprobată o derogare de la OG nr. 64/2001 care prevede ca societățile și companiile cu capital majoritar sau integral de stat să verse 90% din profitul pe 2021 la bugetul de stat. Prin prezentul act normativ, Guvernul a aprobat ca Societatea Cupru Min SA să verse un procent mai mic de 90%, dar nu mai puțin de 50% din profitul companiei către bugetul de stat.

Ministerul Economiei a anunțat că Planul de management al Cupru Min prevede o serie de proiecte de investiții, precum lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei de la cota 705 mdM la cota 710 mdM, proiectarea, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Deputat PSD Alba, Tuhuț Radu-Marcel


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Premierul Nicolae Ciucă anunță memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investiții și locuri de muncă: Ce lucrări vor fi finanțate

Publicat

în

Premierul Nicolae Ciuca anunța memorandumul prin care CupruMin are banii necesari pentru investitii și locuri de munca: Ce lucrări vor fi finanțate

Premierul Nicolae Ciucă se ține de cuvânt. Azi, domnia sa a informat că guvernul a aprobat Memorandumul pentru repartizarea a 50% din profitul societății din Apuseni.

Suma rezultă din profitul realizat în anul 2021, pentru a asigura sursa proprie de finanţare a investiţiilor şi de susţinere a producţiei. Guvernul a acordat această derogare în cazul Cuprumim, urmare a vizitei premierului Nicolae Ciucă în Apuseni, ocazie cu care managementul companiei, președintele CJ Alba, Ion Dumitrel și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, au insistat pe nevoia de retehnologizare, ceea ce înseamnă locuri de muncă noi și creșterea producției. În cazul altor companii cu capital de stat, 90% din profit a fost direcționat spre bugetul de stat.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din acești bani vor fi finanțate: lucrări de supraînălțare baraj iaz decantare Valea Șesei, achiziția, montajul și punerea în funcțiune a unei linii noi de flotație care să prelucreze o cantitate de cca 500-600 t/h, cu o eficiență tehnologică de minim 82% și achiziție de utilaje de mare capacitate pentru exploatarea carierei de cupru.

Ing. Tiberiu Rațiu, director general CupruMin


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Politică Administrație

Comunicat de presă| Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD-UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Publicat

în

Beniamin Todosiu (deputat USR): „Performanța” Guvernului PNL-PSD- UDMR: A ratat prima tranșă din PNRR și riscă să piardă miliarde de euro

Guvernul PNL-PSD-UDMR își demonstrează tot mai mult incompetența, iar activitatea dezastruoasă a Coaliției Sărăciei riscă să coste România miliarde de euro, bani europeni.

Cea mai nouă „performanță” a Executivului condus de generalul Ciucă este RATAREA primei tranșe din Planul Național de Redresare și Reziliență. Comisia Europeană a anunțat oficial că prima cerere de plată, depusă de România pentru PNRR, în valoare de 2,6 miliarde de euro, NU VA FI APROBATĂ, iar evaluarea a fost prelungită până în luna septembrie. Guvernul spera ca această primă transă să intre până la finalul lunii iulie, ceea ce ar fi fost o gură de oxigen pentru economia românească aflată în criză.

Cu alte cuvinte, Guvernul PNL-PSD-UDMR dă încă o dovadă de amatorism și delăsare, pentru că nu își îndeplinește jaloanele impuse pentru prima tranșă de fonduri europene. Situația este îngrijorătoare, deoarece aceste jaloane erau cele mai simple impuse în Planul Național de Redresare și Reziliență, iar, dacă PNL și PSD s-au încurcat la acestea, devine dramatic pentru celelalte seturi de jaloane.

Elit - Gustul Desăvârșit

Anul acesta, din PNRR, România ar fi putut primi în jur de 10 miliarde de euro, bani care ar fi putut intra în investiții, în condițiile în care economia țării e sufocată de deficitul bugetar și de inflație.

Situația este cu atât mai gravă cu cât Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene susține că această amânare vine la solicitarea Guvernului României și nu a Comisiei Europene, pentru că în regulament nu există posibilitatea ca Bruxelles-ul să ceară o asemenea amânare. E mai mult decât o dovadă că Guvernul nu și-a făcut treaba și România riscă să piardă o mare parte din banii alocați ca stat membru pentru redresare și reziliență. Această amânare pune în pericol și cea de-a doua cerere de plată pe care, potrivit regulamentului, România o poate depune în decursul acestui an.

Ce face în acest timp Guvernul PNL-PSD-UDMR? Cum îi stă bine unui guvern mafiot, pregătește un nou tun din banii publici. După ce a crescut taxele, e timpul să sifoneze noii bani care se adună la buget.

Guvernul Ciucă a aprobat recent o nouă schemă de ajutor de stat în valoare de 300 de milioane de euro pe care îi vor aloca către 30 de firme. Acești bani nu provin din surse externe, de la Uniunea Europeană, ci sunt 100% din taxele și impozitele românilor. Probabil că, în culisele celor trei partide politice, au fost și alese deja cele 30 de firme norocoase, care vor primi ajutorul de stat. Vor fi, ca de fiecare dată, firmele băieților deștepți, înșurubați politic și care cotizează la pușculițele de partid.

Beniamin Todosiu

Deputat USR de Alba


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare